1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Łączenie Xboxa z XP SP3

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Majonez, Luty 21, 2010.

  1. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chodzi mi o media. Co muszę mieć, aby to zadziałało? Bo ciągle mi wyskakuje "Brak komputerów na liście", mam udostępnianie w WMP 11 włączone z xboxem, ale nic, kiszka. Help
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Tylko windows media center i nowsze obsługują połączenie media center w Windows media player. Xp nie. Możesz to robić innym programem np ps3 server czy coś takiego (udostępnianie filmów i muzyki)
     
  4. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Ja kiedyś korzystałem w Windows Media Player 11 i muzke, filmy miałem w biliotekach (filmy w Biblioteka filmów). Żeby działa ci Windows Media center na xboxie muszisz go mieć też na x-ie.
     
  5. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Doobra, zainstalowałem Vistę i hula wszystko najs, tylko teraz jak odpalić AVI? ;(
     
  6. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Avi odpalisz posciągnięciu kodeków z XBL.
     
  7. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale to a propos dashboardowego playera, a MCE nie działa
     
  8. copkiLLa

    copkiLLa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja proponuje Windows Media Connect. Sam używam i polecam.
     
  9. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witamy na forum. Ale czy Ty wciąż mówisz o XP?
     
  10. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Nie wiem po co ty instalowales to dziadowska viste?
    Udostepnianie mediów oraz wmc dziala na xp lepiej niz na nowszych systemach.

    W wmp wystarczy autoryzowac x360 i bedzie hulac. Co do udstepniania WMC to musisz odpalic WMC na x360 spisac kod kliknac kontynuuj a nastepnie na kompie, dodac extender.
     
  11. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Człowieku, czy Ty jesteś ślepy? Już mam wszytsko podłączone! tylko avi'ków nie chce otwierać, PRZECZYTAJ TEN POST ZANIM ZASPAMISZ
     
  12. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Odezwal sie ten nie slepy. Przeciez juz wczoraj ci andryush napisal ze trzeba kodeki sciagnac.
     
  13. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    NO JA PIE*DOLĘ... przecież do dashboardowego playera tylko są! omfg -.-
     
  14. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    A kodeki na tej viscie instalowales?

    I sie tak nie denerwuj, odwilz przyszla niektorzy siedza zamuleni :p
     
  15. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jedni zamuleni, jedni przesileni ;/ Tak, zainstalowałem FFDshow, wciąż pupa
     
  16. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Dziwne u mnie wszystko fajnie smiga. Na x360 przez MCE ogladalem nawet telewizje dvb-t.

    Rozumiem ze wszystkie AVI ci nie dzialaja. Zobacz jaki kodek uzywaja te ktore otwierasz.
    Sproboj wywalic fddshow i zainstalowac cccp. To ci oprocz fddshow wrzuci jakies dodatki.
     
  17. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    EDIT. Dobra, sprawa zakończona, TVersity rozwiązało prob. Wszystko ładnie śmiga. Dziękuję, przepraszam, dobranoc.
     
  18. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorry za double post, ale ;p
    Usunąłem vistę(tzn sformatowałem partycję z nią), przez przypadek XPek uległ "naprawie", znów odpalam TVersity, xboxa, a tu... Pupa! Łączenie!
     
  19. szamanxd

    szamanxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2009
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Ściągnij sobie paczkę K-Lite Codec Pack i łącz z klockiem przez WMC. Wszystko będzie śmigać.
     
  20. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra

    Wylacz firewalla.
    Moze masz jakiegos wredna co nie przepuszcza portów. Pozatym w WMP autoryzuj xboxa. Zeby mial prawo do sciagania mediów z kompa
     
  21. Lorak xPL

    Lorak xPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pelplin
    Ufff, męczyłem się z tym problemem już od większego czasu. Miałem ten sam problem co w pierwszym poście. Wyłączyłem firewalla i styka. Tylko komputer teraz może być zagrożony. Jest jakiś sposób na to? Czy z każdym razem będę musiał wyłączać firewalla jak będę chciał posłuchać muzyki lub oglądnąć film z x360?
     
Wczytywanie...

Poleć forum