1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

łączenie z netem przez wireless adapter

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mih0, Kwiecień 16, 2010.

  1. mih0

    mih0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam was po raz kolejny.
    mam do was wielką prosbe: napiszcie mi tutaj jak podlaczyc x'a do neta przez
    wireless adapter. problem mam taki, ze to cos znajduje moją siec a nie znajduje ip, probowalem ustawic ip i bramki recznie ale nie wiem co wpisac. dhcp w routerze mam niby wlaczane wiec chyba z routerem jest wszystko ok. moim dostawca internetu jest orange. moj router to d-link 2640-b. prosze o napisanie krotkiego poradnika lub jakiegos rozwiazania tego problemu. licze na wasza wyrozumialosc i wsparcie.
    MIH0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mih0

    mih0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ref

    Odświeżamy nie częsciej niż co 24 godziny .
    livingfear.
     
  4. mih0

    mih0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. mih0

    mih0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  7. mih0

    mih0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    próbowalem nie dziala
    żal nikt mi nie umie pomóc?
     
  8. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam ,
    mialem ten sam problem adapter nie przejmowaj adresu automatycznie przed DHCP wiec trzeba bylo go wpisac recznie jezeli nie wiesz jaki masz wpisac to pewnie standardowy czyli twoj router ma 192.168.1.1 lub 192.168.2.1

    i teraz ustaw w xboxie numer IP np 192.168.1.20 maska podsieci 255.255.255.0 i bramke 192.168.1.1 DNSy to pewnie standardowe z TPSA czyli 194.204.159.1 194.204.152.34 pamietaj ze twoj router moze miec koncowke IP *.*.1.1 lub *.*.2.1 najlatwiej sprawdzisz to na swoim komputerze jaki adresu przydziela ale stawiam wlasnie na te 2 typy jak w/w


    Pozdr i daj znac jak poszlo
     
  9. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    A i pamietaj jezeli twoj router ma koncowke ip np *.*.1.1 to ip konsoli tez musi byc *.*.1.20 natomiast jezeli ma ip *.*.2.1 to ip konsoli musi byc *.*.2.20
     
  10. mih0

    mih0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak zrobilem moj router ma 192.168.1.1 do xbox wpisalem 192.168.1.4 i nadal nic cos mi sie wydaje ze mam syf w tym routerze czekam na dalsze odp
     
  11. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    Hm... wiec zresetuj router i wprowac ponownie ustawienie , zarazem sprawdz jakie router dostaje DNSy i wpisz je do konsoli jezeli znowu nie zadziala DHCP

    acha moze tez ta byc ze masz router ktory wymaga rejestracji na nim jest tak jak to jest w LIVEBOX z TPSA . Gdzies na obudowie powinien byc przycisk REC ,albo REJ.... nacisnij i odrazu łacz sie konsolą

    Pozdr.
     
  12. mih0

    mih0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam takie coś
    Preferred DNS Server : 217.116.100.65
    Alternate DNS Server : 79.163.127.70

    //znalazlem cos takowego [​IMG] co to jest?
     
  13. Naki21

    Naki21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ząbkowice Śląskie
    Ja nie miałem najmniejszego problemu z połaczeniem wirellesa do liveboxa. Po podlaczeniu go od razu wyskoczylo mi wyszukiwanie sieci, wybralem swoja, wpisalem WEP i smiga:p i sprobuj w Xie przy ustawianiu jego ip dac przykladowo 192.168.0.2 czyli zamien ta 1 na 2. Ja kiedys jak laczylem sie pooprzez wi-fi w laptopie to chyba wlasnie tak musialem zapisac ip ale to tylko moje przypuszczenie
     
  14. mih0

    mih0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nic nic nic i jeszcze raz nic ;(
     
  15. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    DHCP RENEW to odświerzenie karty a Release to zwolnienie, albo na odwót :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum