1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Łączność komputer (WMC) - konsola a połączenie z internetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xirate, Marzec 14, 2010.

  1. Xirate

    Xirate Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Witam.

    XBOXa trzymam dosłownie na komputerze. Komputer jest połączony z internetem (wireless), a X nie. Teraz pytanie: Czy X też musi być podłączony do neta aby połączyć się przez WMC, lub czy na kompie trzeba w połączeniach sieciowych tworzyć jakieś nowe połączenie?

    Z góry dzieki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Nie trzeba sie laczyc z netem,wystarczy ze polaczysz kompa i xboxa kablem crosowanym.Jest gdzies na tym forum poradnik mojego autorstwa.poszukaj.
     
  4. Xirate

    Xirate Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
  5. Sargon

    Sargon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
  6. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    Tzn, jeśli chcesz podłączyć x'a tylko po to zeby miec dostep do WMC to wystarczy go podłączyć pod Kompa. A jeśli chcesz mieć w X'ie neta to pod kompa też możesz go podłączyć albo pod neta jak masz tam takie wejście
     
  7. Xirate

    Xirate Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    czyli jak w kompie mam neta to X też będzie miał?
     
  8. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    teoretycznie tak, tylko będzie trzeba (tak mi się wydaje) skonfigurować ..
    u mnie się obeszło bez konfiguracji bo mam Livebox'a ale skonczylo sie na banie .; / bo przerobiłem x'a
     
  9. Xirate

    Xirate Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    a na normalnym Ethernecie nie pójdzie czy koniecznie musi być ten krosowany kabel?
     
  10. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    ja mam normalny ethernet i mi chodzi, chodzilo ale WMC tera dziala tez ..
     
  11. Xirate

    Xirate Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    No ładnie, kabel jest, WMC niby są płyty instalacyjne, ale gdy odpalam (mountuje w Alcoholu) to mi wyskakuje intalacja XPeka. To ma tak być czy coś nie tak ściągnąłem.

    PS. W nazwie było OEM version. To ma jakieś znaczenie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum