1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Łączność Wi-Fi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Monyo, Grudzień 31, 2011.

  1. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    Witam, mam dwa pytania dot. współpracy Xboxa 360 slim z wi-fi.

    1. Mam prędkość internetu 1Mb/s, czy na Xbox Live to wystarczy?
    2. Router i konsole dzieli ~13 metrów, czy konsola załapie połączenie?

    Z góry dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    1. Tak
    2. Tak

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  4. xbartekx47

    xbartekx47 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań
    1.Tak bezproblemowo.
    2.Zależy jakiej długości masz antenę ale powiano działać.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ważne są pingi i od kogo masz neta, to łącze osiedlowe ?

    13 metrów w linii prostej do routera, a co jest po drodze, ile ścian, jakie ?
     
  6. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    Ścian w linii prostej będzie ze trzy, a zbudowane są wg. mojego ojca "z ceramiki budowlanej"
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Trzy ściany to trochę dużo zwlaszcza jak któraś z nich jest nośna/zbrojona, połączenie możesz mieć ale ilość ścian może mocno ograniczyć jakość/stabilność/transfer połączenia i zwiększyć pingi
    Jak masz laptopa najlepiej sprawdź połączenie dając lapka tam gdzie ma leżeć xbox i pobierz program inssider, zrób skan i wstaw tutaj
     
  8. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    Nigdy z tego nie korzystałem, więc nie wiem, czy zrobiłem to odpowiednio, ale no cóż tutaj jest coś, co sprintscreenowałem.

    5456968/dinhheq

    Jak coś zrobiłem źle, jeśli chodzi o skan z tego programu, czy mógłby ktoś wytłumaczyć jak to zrobić?
     
  9. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    no niewiem mnie dzieli jedna sciana zbrojna a neta mam 15 mb i czasem i tak sa lagi niewiem czy to od routera czy poprostu serwery EA laguja
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Dobrze zrobiłeś, ale wynik tragiczny, przy takim necie jesli sie polaczy konsola bedziesz mial bardzo duze pingi lub zrywanie polaczenia, jak widzisz RSSI masz na czerwono, jak bys mial na zołto czyli wartość kolo 50-60 (im mniej tym lepiej) to juz bylo by lepiej, zmien tez zabezpieczenie na WPA2 bo WEP zlamie 10 latek w 5 minut
     
  11. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    Mogę też grać na drugim telewizorze, na którym mam dokładnie 60, więc powinno być lepiej. Dzięki wszystkim za wypowiedzi, przydatne dla każdego:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum