1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ładowanie pada indukcyjnie ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jacek6663, Październik 30, 2013.

  1. Jacek6663

    Jacek6663 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    co o tym sądzicie sprawdza się ? wygodne bardzo na pewno ale czy ktoś miał może coś napisać ?

    [​IMG]SPEEDLINK / Products / Gaming Accessories / MicrosoftÂŽ / Xbox OneÂŽ / Power
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jaholden

    jaholden Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba średnio wygodne - kabel umożliwia grę w trakcie ładowania a tutaj raczej niewykonalne to będzie. Do tego jeśli chodzi o zajęty kontakt, to to urządzenie też trzeba gdzieś podpiąć. Takie rozwiązanie raczej dla telefonów komórkowych się sprawdzi.
     
  4. MasterBarti

    MasterBarti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2007
    Posty:
    98
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tutaj raczej odpada problem ładowania w czasie grania. Po prostu po zakończonej sesji kładziesz na to pada i tyle. Przy nowych Sanyo, gdzie producent podaje liczbę cykli równą 1800 takie zastosowanie i tak wystarczy na kilka lat grania. Pytanie jakie ogniwa zastosowali w tym czymś ?
     
  5. Jacek6663

    Jacek6663 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kontakt akuratnie jest tu mało istotny :) z kablem i to ja nie będę grał chodzi czy ładuje to tak jak ma lądować faktycznie tak jak przez kabel chociażby abo stacje dokującą
     
  6. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Mam taką stację i jedyny minus to, gdy leży pad i nie ważne czy naładowany czy się ładuje to cichutko cyka, ale nie to bardzo nie przeszkadza.
    Działa jak należy, ładuje dobrze, magnesy pomagają dobrze pada ustawić. Oczywiście zamontowane muszą być specjalne akumulatorki, które są dołączane do stacji.
    Tylko się zastanów czy chcesz wydać 100 zł na bajer, czy za 60 zł kupić stację w którą się wkłada pada.

    Edit: Ważne jeszcze jest to że można ją podłączyć przez USB np. do XBOX'a albo PC'ta. Nie trzeba szukać miejsca w pokoju, tylko wystarczy postawić koło konsoli. Ładuje się też jak konsola jest wyłączona.
     
  7. Jacek6663

    Jacek6663 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    o taka odpowiedz mi chodziło to cykanie mnie zastanawia
     
  8. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Po prostu musi jakoś się z padem łączyć, gdy się go zdejmie to przestaje. Ale zegarek już głośniej chodzi.
     
  9. Jacek6663

    Jacek6663 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    muszą być akumulatorki które są dołączone do stacji ? zwykłych nie ładuje próbowałeś ??
     
  10. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    To była pierwsza rzecz jaką sprawdziłem :p Muszą być te dołączone.
     
  11. Jacek6663

    Jacek6663 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to troszkę to nie jest pomyślane :)

    a trzymaja ci akumulatorki ile juz masz ta stacje ?
     
  12. Ziomalek53

    Ziomalek53 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    48
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Mam dwa miesiące i pady leżą głównie na stacji. Zdarza się czasami nie chce mi się go odkładać, ale dużo też nie gram. Łącznie może z 6-7 godzin grania zanim odłożę. Nie sprawdzam ile zostaje baterii, ale nie zdarzyło mi się żeby wyskoczył komunikat o tym że jest rozładowany.
     
Wczytywanie...

Poleć forum