1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ładowarka i problem z akumulatorkami

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Fydrych, Czerwiec 26, 2009.

  1. Fydrych

    Fydrych Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rymanów-Zdrój
    Witam,
    Otóż dzisiaj kupiłem ładowarkę firmy GP z 4 akumulatorkami 2300mAh za 65zł i mam problem. Otóż akumulatorki są większe niż zwykłe baterie AA i ledwo się mieszczą do tego pojemniczka w padzie na baterie :/ miał ktoś podobnie? I zauważyłem, ze jak docisnę pojemniczek na baterie, to sie pad wyłacza. Nie wiem, czy to wina baterii, czy tego, ze byly nie doladowane i sie wyłączały, akurat, jak ja przyciskałem... Teraz się ladują, zobaczymy jutro, jak to będzie. Miał ktoś podobny problem? Szkoda 65zł wyrzuconych w błoto...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wipeoutSpoon

    wipeoutSpoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    Na pewno nie szkoda bo jak nie w Padzie to użyjesz w aparacie czy w pilocie.
     
  4. zaki#17

    zaki#17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odnies do sklepu i poweiedz że sa niewymiarowe paluszki
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    palsuzki sa wymiarowe.im wieksza pojemnosc tym wieksze musza byc,to tak jakbys chcial zmiescic wiecej niz 1l w 1litrowej butelce



    musisz delikatnie pilniczkiem powiekszyc wejscie w slocie na baterie,ludzie tak robili i dziala.m$ spartolil sprawe,sami sie przyznali
     
  6. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    co do 1 odp ... ze jak ???? to niby po co sa jakies standardy AA czy AAA ... skoro tak .. to co ? dyski 20 GB sa mniejsze od 1 TB ??? hmmm kurde a mi sie wydawalo ze to te same 3,5 cala (im wieksza pojemnosc tym wieksze sam tak powiedziales )

    ja sam mialem takie aku z GP teraz mam Energizer ( jakos tak to sie pisalo ) oraz zwykle alkaiczne ... nie mialem problemu z bateriami i wymiarami .. wszystko pasilo od strzala

    skoro MS sam sie przyznal to calkiem mozliwe ze w odlewni profilu ( rozne fabryki ) byl jakis minimalny blad i zrobili za male

    pozdro
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Co ty opowiadasz:D

    Mam akumulatorki GP 2500 i wchodzą idealnie do pojemniczka od pada.
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    ale z akumulatorkami jest tak ze powinny byc wieksze jesli maja wiecej mAh


    nie poruwnuj aa do aaa,inne technologie i inne materialy,im wieksza pojemnosc tym wiecej elektrolitu musi byc


    z dyskami inna sprawa chodzi tu o talerze(mozesz upchac 3 a mozesz 1 zalezy juz od ciebie i technologii) a bateria itak jest juz na maxa zmniejszona i scisnieta w srodku
     
  9. Yaboll

    Yaboll Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To można używać akumulatorków zamiast baterii do pada?
     
  10. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja mam akumulatorki GP 2700mah i wszytsko pasuje idealnie nic zadnym pilnikiem nie trzeba bylo wycinac
     
  11. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dokładnie zgadzam się każde akumulatorki mi wchodzą bez problemu
     
  12. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary

    gdzie porownalem AA do AAA ??? napisalem tylko ze skoro sa jakies standardy czyli AA i AAA to znaczy ze wymiar AA zawsze bedzie taki sam a wymiar AAA zawsze bedzie mial wymiar AAA

    kazdy to zakumal a Ty nie ?? :>
    acha ... AA i AAA to inne technologie i materialy ?? LOL ... to te same baterie wszystko to same tylko inny rozmiar (dlatego inne oznaczenie AA i AAA ) ... a ze przy tym i pojemnosc duzo mniejsza to sie zgodze, wiec nastepnym razem poczytaj, naucz sie zanim bedziesz sie wypowiadal :)

    Ps. technologie zawsze mialy glowna przyczyne pojemnosci bateri,dyskow, pamieci itd itd .... ale rozmiar zawsze ma jakis standard .... dlatego sa dyski 2,5 cala i 3,5 cala ... 10 lat temu dysk mogl miec 40 GB a teraz ma np 1 TB .. dalej ta sama ilosc talerzy i dalej ten sam wymiar dysku 3,5 cala ! tylko jak widzisz wieksza ilosc danych ....
     
  13. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    mylisz sie,wlasnie wiecej talerzy teraz montuja;]

    a co do aku:delikatnie roznia sie wielkoscia,bo przy wiekszych masz grubsza scianke(bardziej sie nagrzewaja,musi byc grubsza zeby bateria nie poszla) wiec i nie wchodza do tej klapki


    i materialy delikatnie sie roznia,poczytaj dokladniej ^^ no chyba ze jakies przestarzale info czytalem .

    a technologia rowniez inna musi byc,bo AAA maja niekiedy pojemnosc taka jak AA a to oznacza ze musza byc w srodku inaczej zbudowane aby mialy taka pojemnosc.i nie myl POJEMNOSCI z czyms takim jak OBJETOSC,pojemnosc liczymy w mAh,to juz kwestia ukladow w srodku,ilosci i rodzaju elektrolitu,wlasnie grubosci izolacji itp itd


    Akumulator elektryczny ? Wikipedia, wolna encyklopedia
     
  14. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    widze ze chciales sie wrescie doksztalcic :) szkoda ze zanim zaczeles pisac glupoty nie sprawdziles na wikipedi :) tylko teraz walisz pojeciami ktorych nawet pewnie nie znasz ....

    czy Ty myslisz ze w tych dyskach to teraz jest 15 talerzy a np 2 lata temu bylo 5 talerzy ??? i dlatego jest wieksza pojemnosc ...

    zawsze liczyla sie technologia .... ilosc talerzy jest ograniczona i dzieki technologi mozna upchac wiecej danych na 1 talerzu niz bylo to kiedys (a zawsze bylo tak ze w dyskach byla zwiekszana ilosc talerzy ale sa ograniczenia ) dlatego jest standard 3,5 cala i mimo tego czy bylo to 10 lat temu czy nowy dysk z wczoraj .. zawsze jest standard 3,5 cala !! pojemnosc dysku to glownie technologia a nie ilosc talerzy ... (przypominam ze np 1 dysk mial 5 Mb ... byl tam 1 talerz .. czyli teraz jak mamy dysk 1 TB to mamy tam nawalone 200000 talerzy ??? WOW :D )

    jezeli dyski twarde to dla Ciebie zly przyklad to moze pamieci SD ??? rozmiar zawsze ten sam ... jednak X lat temu np max pamieci to bylo 64 Mb a teraz 64 GB ... dzieki technologi mamy co mamy .. rozmiar i standard SD pozostal ...

    a co do bateri .. dalej nie rozumiesz .... po to sa standardy rozmiarowe AA i AAA ( i tam kilka innych ) aby mimo wszystko sie tego trzymac !! dzieki technologi itd moga zwiekszac pojemnosc lub zmiejszac mimo standardu rozmiaru AA ....

    to ze inne technologie w roznych bateriach to przeciez normalne ... zwykle, alkaiczne, aku .... wiadomo ze to inne produkty .. ale rozmiar ten sam !

    nie bede sie wypowiadal dalej w tym temacie bo to bez sensu ....

    rozmiary musza byc zawsze standardowe tzn sa ustalone wczesniej i takich rozmiarow producenci musza sie trzymac ! inne wykonanie, inne technologie itd .. wiadomo ze to sie zmieni .. ale rozmiar musi pozostac !!

    przypominam tylko ze napisales na poczatku
    dalej utrzymujesz to co powiedziales wczesniej ?? czy jednak po szperaniu po wikipedi zauwazyles ze popelniles blad ?
    bo o to mi sie rozchodzi ... ide kupic baterie o rozmiarze AA i beda pasowac .. nie ide do sklepu i mowie ze potrzebuje bateri 2200 maH litowo-jonowe, czy tam niklowo-kadmowe .... tylko potrzebuje baterii AA im wieksza pojemnosc tym lepiej .. o ile ladowarka to wytrzyma ...

    dziekuje i do widzenia :)
     
  15. ramzess

    ramzess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeczpospolita
    Witam, mialem podobny problem co Fydrych. Kupilem zestaw ladowarka + 4 akumulatorki Energizer 2500mAh i tez na poczatku wchodzily ciezko, a zeby je wyciagnac to napier.....lem w ta kieszonke jak glupi. problem ustapil po jakims czasie, niewiem czy baterie sie troche przytarly czy kieszonka troche zlozuwala ale juz jest git!
     
  16. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    skoro kupiles te aku to mi powiedz:u ciebie dzialaja normalnie?bo ja ladowalem tak jak zalecaja,wyladowalem do konca,znowu naladowalem do pelna i teraz tylko 2 dzialaja a 2 padaja z miejsca...
     
  17. ramzess

    ramzess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeczpospolita
    u mnie dzialaja normalnie wszystkie 4, mam juz ten komplet 10 miesiecy. ale.. pierwsze 3 ladowania czyli formatujace ladowalem wszystkie 4 akumulatorki na raz, bo laduja sie wtedy 2x dluzej i mniejszym pradem, ladowaly mi sie wtedy jakies 15 godzin. Po jakims czasie dokupilem drugiego pada i zakupilem dwa kolejne aku, tyle ze Duracell i juz nie robilem z nimi tak jak z enerami i mam tak jak Ty, moment padaja.
     
  18. dawid000

    dawid000 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    miedzianek ma racje

    tylko ze roznice to sa mikrometry (no tak na oko mowie)
    nie porownoj dyskow do baterii
    jak juz mowil miedzian w dyskach zmiesci sie wiecej talezy i tez technologia umozliwia upakowanie gesciej danych
    w bateriach to bardzo malutkie odleglosci sa ale roznice sa
    jedyna rada dla ciebie? odklej naklejki z aku to wleza bez problemu
     
  19. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    to prawda,im większa pojemność akumulatorów ,tym są minimalnie grubsze
    dlatego aku powyżej 2500mAh MOGĄ ciasno wchodzić do pada
     
  20. vaski

    vaski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rawicz
    Właśnie szykuję się do zamówienia akumulatorów na alledrogo i mam do was pytanie, a jak jest z ogniwami Pentagram Infinity 2700. Wchodzą bez problemu czy nie??
    O tych mowa:
    http://image.ceneo.pl/data/products/907475/product.jpg
     
Wczytywanie...

Poleć forum