1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lagi na live - Kabel skrosowany.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pszczoła, Styczeń 19, 2011.

  1. Pszczoła

    Pszczoła Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    275
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Tak jak w temacie. Często mam lagi na live. Np jak siostra cos robi na komputerze. Wtedy najcczeasciej. O co chodzi ? Konsole mam polaczona kabem skrosowanym. Prędkość int. mam 100Mb/s ale to chyba predkość docelowa. Jak można temu zaradzić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. asagy

    asagy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kamień Pomorski
    nic z tym nie zrobisz... Jak siostra coś robi na komputerze(czyli na necie) to zawsze będziesz miał lagi na live - bo strony www = obrazki itp. = wczytywanie obrazków = lagi na xbl :] Jak siostra nic nie będzie robić na necie będzie spokój - wiem bo mam to samo z bratem =.=
     
  4. wojtas!

    wojtas! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    100mb/s to prędkość połączenia konsoli z komputerem
     
  5. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Lagi nie robia ci sie na laczu 'komputer-konsola' tylko na wyjsicu do sieci. Jesli masz net do konsoli podlaczony przez komputer, to poszukaj sobie jakiegos softu na komputerze ktory bedzie zarzadzal porzadnie przydzialem i wykorzystaniem pasma szukaj w guglach "Quality of Service" albo cos takiego.
    I skonfiguruj tak zbeby polaczenie dla xboxa mialo wyzszy priorytet niz WWW itp...
     
  6. Pszczoła

    Pszczoła Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    275
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Nie pozostaje nic tylko pozbyć sie siostry ... :D
     
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    kupić router albo zainstalować na kompie np. net limitera.
     
  8. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Pszczola ja mialem ten sam problem, siostra buforowała filmiki w HD podczas gdy ja grałem, musiałem niechcący wyciągnąc jej RAM na 2 tygodnie...
     
Wczytywanie...

Poleć forum