1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lagi na Multiplayer

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dominik490, Lipiec 7, 2011.

  1. dominik490

    dominik490 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema! Mam problem. Mam lagi na MW 2 multiplayer(mam ping 3 kreski), w FIFie na MP jak jestem hostem to są lagi i często trace połączenie.
    Net: Neostrada 1 MB (ale nie jestem pewien) , router : Livebox TP.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1Mb było standardem ~7lat temu
    Warto pomyśleć o szybszym/stabilniejszym łączu
    Prędkość w sumie może wystarczać, ale ważniejsza jest jakość
     
  4. MrDynamite13

    MrDynamite13 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Neostradę na XBL sobie odpóść, szczególnie z jedynm Megabitem. Na Neo często się rozłącza(doswiadczenie u dziadków), przez co nie da się grać. Jeszcze przy twojej prędkości, jeżeli serwer jest na innym kontynencie też będzie ciężko. Radzę zainwestować w lepszy net.

    P.S. Ostatnio kupując USB odbieracz neta z routera na instrukcji napisane było, że teraz standardem jest 100 Mb/s.(A ja mam 10 Mb/s i uważam, że jest to zawrotna prędkość).
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kreski to zasieg nie ping, porty odblokowane bo jak nie to moga byc lagi no i sprawdz jaki masz ping np pingtest.net

    Odpuść sie pisze, co do jakosci neta predkosc nie oznacza niskich czy wysokich pingow a lacza ADSL sa bardzo dobre do grania o ile ma sie dobre kable i w odpowiedniej odległości centralke, to ze routery maja switch 100mbit, a lepsze 1gbit nie oznacza ze to standard neta w domostwach, to tylko siec wew, ADSL wiecej niz 24 Mbit nie uciągnie
     
  6. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Neostrada nie dobra do grania? Kurde, nie straszyć mnie proszę bo za pare dni mam śmigać właśnie na Neo bo zamówiłem :O
    Grałem u kuzyna na 2 Mb/s i zero problemów było. Także myślę że to różnie u każdego może być.
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    dominik490: zacznij od wywalenia tego liveboxa i kup porządny router z modemem ADSL z obsługą standardu ADSL2+. Neo 1mb powinno zupełnie wystarczyć do multi z tym że wrażenie lagowania będziesz miał zawsze, a na pewno jak trafi się kiepski host. Nie zapomnij też ustawić forward na porcie 3074 bezpośrednio na IP xboxa.
     
  8. Marydson

    Marydson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    234
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubaczów
    ja mam neostrade 1mb i nigdy lagów nie mam.... uzywam Routera...
     
  9. dominik490

    dominik490 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie moge bo jak mam neo to musze to używać :( . Niedługo planuje zmienić neta i tv. Co polecacie ? Netia ....?


    A masz 4 kreski na xbox live grając np. w cod'a mp ?
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak musisz uzywac nie ma zadnego wymogu uzywania LB w tp

    Netia jest dobra ale na swoich laczach, sam ma netie na ich laczach i nie narzekam, ilosc kresek to jest odleglosc od routera, nie pingi
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    pewnie że nie musisz i nikt nie ma tego Ci prawa zabronić. Wiele razy przy składniu rekamacji mnie się pytali jakiego używam sprzętu do łączenia i nigdy im to nie przeszkadzało że mam oddzielny router z modemem.

    Ja jestem przekonany że ilość kresek to jest ping do hosta.
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Owszem w samej grze ilosc kresek to ping z reszta jest tam podana wartość w ms, no przynajmniej w wersji PC, wcześniej mialem na mysli kreski wifi w xboxie
     
  13. dominik490

    dominik490 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi chodzi o te kreski co są w MP w grach.
    Kiedyś miałem 4 kreski, nic nie robiłem tylko udało mi się otworzyć NAT. Aż pewnego dnia mam 3 kreski i tak jest do dziś. Czy to może być wina migracji? Wcześniej miałem Xbox Live na UK a teraz na PL.
     
  14. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Zagraj z jakimś znajomym z PL tak żeby był hostem. Jak będziesz miał 3 kreski to taki masz ping do internetu. Jak miałem oryginalny modem do neostrady to miałem ping 80 ms do onet.pl i max 3 kreski w multi, a teraz mam router z modemem adsl2+ i ping jest 20 ms do onetu i 4 kreski pojawiają sie bardzo często szczególnie przy hoście z PL.
     
  15. dominik490

    dominik490 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra... Niedługo w neostradzie można będzie wymienić router na nowy (jakiś nowy model livebox'a).
     
Wczytywanie...

Poleć forum