1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lagi w xbl

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez grabol508, Kwiecień 29, 2011.

  1. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    witam chciałem się dowiedzieć w jakich grach są najczęściej lagi a w jakich nie ma PROSZĘ O SZYBKIE ODPOWIEDZI
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    lagi zależą od szybkości łącza i od ilości osób na serwerze. nie ma czegoś takiego jak "ta gra ma mega lagi, a tamta chodzi lajtowo"
     
  4. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    więc jak mam osiedlowy internet 2mb to będą lagi czy nie ?
     
  5. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    nieee... ja mam 1mb i na wszystkich grach śmiga bez lagi ;)
     
  6. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    aha spox :D bo czytałem wątki że ludzie mają neta z tp itd a mają lagi to się zacząłem martwić ;d
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Od kiedy szybkosc neta powoduje mniejsze lagi ?
    net moze byc bardzo szybki a pingi miec ogromne i sie nie pogra

    Jak masz neta osiedlowego to zeby swobodnie grac musisz miec przekierowane porty 88 i 3074 ktore oczywiscie musi przekierowac dostawca
    Wpisz w menu start CMD i w okienku ktore sie pojawi wpisz
    Kod:
     ping www.yahoo.com
    i
    Kod:
     ping www.onet.pl
    I jakie masz pingi w ms ?
     
  8. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    A jeżeli można wiedzieć to jakie są "normy" ja mam na onet 23 ms a na yahoo 53 ms.. To dobrze ??
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    I mniej tym lepiej, ale wiadomo im dalej tym wiekszy ping ale przy twoim pingu bez problemu powinienes pograc w gry typu FPS
     
  10. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
  11. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    na yahoo czas średni mam 76 ms a onet 11ms i jak wam sięto widzi ?
     
  12. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    no to jak pisał kolega Brudsien im mniej tym lepiej
     
  13. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    a czy mogę mieć tak że np jak będę grać z kimś z pl to ok a jak z kimś z usa np w fight night to będę mieć lagi ?
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak dlatego na yahoo masz wieksze pingi niz na onet
     
  15. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    teraz mam ping na yahoo po 40 więc może będzie ok
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    pingi sa zmienne nie stale, zaleza od drogi jaka przejda dane i od obciążenia sieci to tak jak autostrada raz sa korki raz nie ma i to ze masz dobre pingi nie znaczy ze w grach tez beda dobre bo same serwery gier takze moga byc obciążone
     
  17. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    jak serwery będą obciążone to inni też powinni mieć lagi nie tylko ja ;d
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie koniecznie np wszyscy sa z usa a ty z polski to jak myslisz kto musi dostosować szybkość gry, a no oni bo ty masz duze pingi z czasem widza cie skaczacego po ekranie i ty masz lagi albo w koncu serwer cie wywala
     
  19. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    często się tak dzieje ? i czy wgle da się płynnie grac z graczami z innych krajow ?
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie czesto, oczywiscie ze sie da grac z tym ze to wszystko zalezy jakie ty masz lacze, a jak widze to pingi masz wysokie za granica ale najlepiej potestuj sobie tutaj pingi
     
  21. asagy

    asagy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kamień Pomorski
    Wszystko zależy też od tego z kim będziesz grał, wiadomo, że jak będziesz grał z kimś z Ameryki to będzie większe opóźnienie(w NS:UNS2 jest to dość odczywalne, mimo że opóźnienie jest tylko 1/2 sekundowe).

    Z takim pingiem powinienes spokojnie pograć sobie online :]
     
Wczytywanie...

Poleć forum