1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lagi

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez koleS, Luty 26, 2011.

  1. koleS

    koleS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    mam łącze 8mb, gram sobie w gearsa na xbox live i każda gra ma 1 czerwona kreche, ścina mi mega obraz, bohater się pojawia coraz dalej zamiast biegać.. nie wiem co jest nie tak? Gry na pc mi chodzą mega online, nie wiem czy na xbox'a 8mb to za mało? Może coś mam źle skonfigurowane?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Musisz mieć coś źle skonfigurowane, a w innych grach też tak masz?
     
  4. koleS

    koleS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    szczerze powiedziawszy nie patrzyłem, ale teraz się poprawiło, bo wyłączyłem torrenta na kompie, który co prawda nic nie sciągał, ale coś wysyłał to pewnie przez to.. trochę się chyba pospieszyłem z postem :p
     
  5. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    problem związany z współczynnikiem MTU,jak masz router to ustaw sobie poniżej 1490 lub lagi możesz mieć przez komputer,który wysyła i pobiera pakiety danych,odłącz kompa i spróbuj tylko z konsolą
     
  6. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przyczyn moze byc kilka. Poczawszy od MTU, poprzez wlaczone inne urzadzenia na tym samym laczu jak np komp, az do "zapychajacego" sie modemu/routera.
    U mnie po wymianie modemu ping na speedtest.net spadl z ok 25-30 do 6-8ms.
     
  7. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Problem jest może być też czy gra ma dedykowane serwery czy hostuje jedna z konsoli? Czasem hostem jest ktoś za oceanu i wtedy ping jest taki..... stąd lagi, ale generalnie rzecz biorąc jak ściągasz coś to normalne.... ja grasz nic nie ściągaj i zobaczysz powinno być ok
     
  8. BoboPL

    BoboPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    moze masz slabe pingi
     
Wczytywanie...

Poleć forum