1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Laptop a iHAS

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez Utyk, Wrzesień 28, 2012.

  1. Utyk

    Utyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Siemanko.

    Posiadam Ihas'a z przerobionym fv. Problem jest taki że posiadam bardzo starego PC. Który po prostu nie radzi sobię już z nagrywaniem płyt. Nie ważne czy to Verbatim , Platinium czy byle jakie gówienko. Tak czy siak plyta po nagrywaniu nadawała się tylko i wyłącznie do kosza. W przypadku ImgBurna występował zawsze bład i/o 50%. Zaś Clone zarzekał się że nagrał mi poprawnie płyte a tu ****. Napęd jest w dobrym stanie gdyż podłączyłem go u brata i nagrałem fifke 13 bez błędów. Wiadomością pozytywna jest to że posiadam nowego laptopa z wejściem esata. Czy jest jakaś możliwość podłączenia napędu pod lapka i nagrywanie gier bez żadnych problemów czy muszę po prostu częściej odwiedzać brata :) ?

    Mile widziane linki sklepów/allegro :)

    P.S. Laptop Lenovo Y570
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. roch0

    roch0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Odp: Laptop a iHAS

    Możesz kupić przejściówkę SATA-->USB

    Wysyłane z mojego Xperia mini pro za pomocą Tapatalk 2
     
  4. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    Odp: Laptop a iHAS

    Skoro ma esata to po co z usb sie bawić?
     
  5. Utyk

    Utyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Może to idiotyczne ale czy mogę zasilanie podłączyć z kompa i kablem sata/esata podłączyć napęd ? Czy muszę kupywać te adaptery. I jeżeli tak to też dylemat czy chińskie gówno jak : USB 2.0 IDE Adapter 2,5'' 3,5'' SATA + ZASILACZ (2602673207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    Czy kupić coś droższego ? Tylko rzucajcie jakieś linki do aukcji/sklepu.

    Posiadam x7 na lapku.

    ``````````````````````````````````````````````````

    Nie znam się na nazewnictwie tych kabelków ale czy da się podłaczyć tym kabelkiem
    http://allegro.pl/kabel-esata-sata-ii-m-m-0-5m-i2646094103.html
    naped i lapka a zasilenie czerpać z PC (tym takim szerszym SATA)? i czy bedzie mozna przerabiac naped X;a na tym kabelku.
     
  6. arosz88

    arosz88 XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a ja sie dołączę do tematu: aktualnie posiadam do dyspozycji ihas-a i chce go podłaczyć przed kabel sata - esata (esata z laptopa) i zasilanie zewnetrzne którym jest zasilacz z starego koma. Wime ze musze zewrzeć dwa kabelki ( próba wykonana i zasilacz dziala) ale teraz pytanie jesli podepnę pod ten zestaw nagrywarke bedzie bez problemu chodzić no i czy esata wykryje mi nagrywarke
     
  7. Utyk

    Utyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    W moim przypadku esata/sata zadziałało :) Laptop wykrył nagrywareczkę tylko użyłem zepsutego zasilacza z PC i wystąpił problem i/o 50%. Ale przy nastepnym nagrywaniu z innym zasilaczem nie powinno być problemów :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum