1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Laptop a zewnetrzna nagrywarka z IHAS

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Frezer, Grudzień 27, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, chciałem zakupić wewnetrzną wypalarke IHAS problem w tym że nie mam stacjonarnego kompa jedynie lapka, czy jest możliwość w mare bezbolestego poradzenia sobie z tym problemem ? może sa jakies przejściówki czy jak, prosze o rady mogą być linki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    kup nagrywarke, a do niej obudowe zeby podlaczyc przez usb do lapka. prosto i estetycznie, ale drogo. przez koszt obudowy.
     
  4. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    chodzi mi o jakieś tanie rozwiazanie przejściówka czy coś w tym stylu
     
  5. kawiq

    kawiq Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    usb-sata na alledrogo kilkanaście pln
     
  6. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    z tego co widze usb-sata tyczy się dysków HDD a nie nagrywarek wiec musi to być pod innym hasłem na allegro
     
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie kupuj shitu za 15 zł.
    Rozejrzyj się za adapterami unitek'a, są w granicach 50zł
     
  8. night&day

    night&day Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to jest to właśnie, pasuje do nagrywarki i do dysku. musi być zasilacz w komplecie.

    Tak pewnie, nagrywarka za 75 zł, a przejściówka za 50.
    Ja mam właśnie shit za 15 zł i śmiga, wszyscy na nich jadą, nikt nie narzeka.
     
  9. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dzieki za informacje, czy bede musiał coś jeszcze ustawiać w lapku żeby wykrył nagrywarke przez taką przejściówke czy odrazu bedzie hulało wszystko ?
     
  10. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no i pozostaje jeszcze pytanie czy wiekowy port USB 2.0 poradzi sobie sprawnie z wypalaniem gry 8GB z szybkością 2,4x, pamietam jak kiedyś chciałem wypalić gre na x360 na zewnetrznej nagrywarce niestety mój stary komp posiadał tylko USB 1.1 wyskoczył mi jakiś horendalne wysoki czas nagrywania wtedy hehehe
     
  11. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miałem wcześniej właśnie taką badziewną przejsciówkę i lubiła zrywać połączenie np. przy nagrywaniu płyty...
    No ale skoro oszczędzacie nawet na płytach to kupujcie dalej badziew.
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Ja też mam shit za 15 zł, i przy wypalaniu gier na iHAS + usb sata + laptop dostaje 2-3 razy I/O port error. Sprawdziłem też inny adapter usb, który mam w pracy (koszt około 60 zł z komputronika) i bez problemów. Jak podłączyłem iHAS do stacjonarnego kompa również zero problemów.

    Niech każdy zainteresowany albo wyciągnie wnioski na podstawie mojego krótkiego opowiadania, ew. kupi szajs za 15 zł i sprawdzi czy będzie miał podobne kłopoty lub ich brak.
     
  13. FiranaZGR

    FiranaZGR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ZGR
    Też się chcę przyłączyć do tego pytania.
    U mnie wygląda to w ten sposób mam iHASa z flaszem podłączonego na przelotce SATA do laptopa i niestety z gier które są w XGD3 nie działają (komunikat "zagraj w grę") mi Gears of War 3, Driver, Call of duty MW 3, reszta śmiga, nie miałem żadnej cichej aktualizacji, daszbord jest jeszcze stary z września do neta nie podpinam się od czerwca.
    Może to wina wypalania na nagrywarce po podłączeniu przez przelotkę?
    Czy ktoś może postawić diagnozę?
    Nie sprawdzałem na stacjonarnym.
     
  14. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja uzywam najtanszej przejsciowki usb sata i wszystko dziala
     
  15. kubsztix

    kubsztix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ja mialem za pietnastaka i zrywalo polacznie, wyrzucilem z 8 plytek.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum