1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Laptop Jako Monitor ??

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Miodzio62, Sierpień 27, 2008.

  1. Miodzio62

    Miodzio62 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy da się użyć laptopa jako monitora , jeśli tak to jak ??
    Co to za wejście s-video ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Majcher997

    Majcher997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2007
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Laptop Jako Monitor ??

    Jak masz te 3 wejścia na te czincze to czemu nie?
     
  4. Miodzio62

    Miodzio62 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Laptop Jako Monitor ??

    A powiesz mi jak to zrobic ?
     
  5. Majcher997

    Majcher997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2007
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Laptop Jako Monitor ??

    Wkładasz te czincze wg kolorów i tyle
     
  6. mateusz_gosc

    mateusz_gosc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Laptop Jako Monitor ??

    OMG .... do laptopa nie da rady ..
    nie ma zadnych szans bo żaden laptop nie działa jako odbiornik ... i nie odbierze sygnału analogowego z dekoderów itp....
    są laptopy które mają TYLKO --- W Y J Ś C I A --- VGA i inne które umożliwiają podpołaczenie do TV, monitora lub projektora żeby widzieć na nim zawartość ekranu z laptopa...

    laptop musiał by mieć --- W E J Ś C I A --- żeby działało ... ale jeszcze się nie spotkałem z takim laptopem ....


    pozdr.
     
  7. Tomiii

    Tomiii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2007
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Laptop Jako Monitor ??

    Da się kupujesz kartę z tunerem TV na PCMCIA lub USB 2.0 z wejściem chinch i będzie git.
     
  8. Miodzio62

    Miodzio62 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Laptop Jako Monitor ??

    A ile kosztuje taki tuner bardziej pod usb ??
     
  9. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Odp: Laptop Jako Monitor ??

    pod USB dorsze są od 170zwyż
     
  10. pauleta150150

    pauleta150150 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce (EPKT)
    Na własnej skórze wiem że to niemożliwe, cały net przetrząslem ale nic nie znalazłem.
     
  11. pati3400

    pati3400 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    wejherowo
    ja też chciałbym wykorzysta matrycę laptopa jako monitor do xboxa, ale przez złącze HDMI bo takie mam w laptopie (asus M51) - czy ktoś wie może jak sie do tego zabrac

    wstępne testy wykazały ze po połączeniu kablem hdmi xboxa z laptopem nic sie nie dzieje..co robi ???? HELP !!!
     
  12. bacz3k

    bacz3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam laptopa SIemensa który posiada wejscie VGA . Podlaczylem i PCta i klocka :D
     
  13. Shadow Rox

    Shadow Rox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zgorzelec
    To powinno rozwiązac ten problem:
    1. Musimy miec lapka z wejsciem na karte PCMCIA
    2. Kupujemy takowy zestaw koszt 50zł (może da się znaleźc taniej, ja nie szukałem).

    LAPTOPOWY TUNER TV / PCMCIA / AverMedia / F-VAT (526498826) - Aukcje internetowe Allegro

    3. Podpinamy do lapka i odpowiednią przejściówką (Composite Video i Audio) podłączamy naszą konsolę.

    Grać się da ale jakość prawdopodobnie da wiele do życzenia, zwłaszcza jak przeczytać parametry techniczne owej karty... rozdzielczość do 720x480 w systemie NTSC, 720x576 w systemie PAL.

    Kosz niewielki ale czy opłacalny... Fakt wygodny sposób na wakacjach etc.. ale po co??

    Mam nadzieje że jakos pomogłem. Pozdrawiam.
     
  14. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Nie podłączaj. To jest wyjście a nie wejście. Masz szczęście że się nic nie spaliło.
     
  15. tomaholk

    tomaholk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    B-C
    ja mam wejscie HDMI w moim lapku i co bedzie hulać jak podłacze?
     
  16. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    na pewno wejście? radzę sprawdzić w instrukcji
     
  17. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Matrycy z lapków nie wykorzystasz. Potrzeba do tego mikrokontoler z oprogramowaniem. Jeśli umiesz programować to zabieraj się do pracy. Jeśli nie to nie pytaj o takie podłączenia. Z tego co wiem stare karty graficzne na PCI z wyjściami obrazu na stykach można było przez nie podłączyć pewne modele matryc, ale stare kiepskie.

    W lidlu była promocja, urządzenie do zgrywania materiału wideo przez usb. 70 zł. kup i po problemie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum