1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Laser 16d2s

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez r0bert, Styczeń 22, 2012.

  1. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam czy ten laser pasuje do 16d2s ? NOWY LASER HOP-141X do konsol Xbox 360 Liteon W-wa (2056474623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Wiecie może jak one są ustawione ? bo mój fabryczny czyta tylko oryginały, na verbatimach wyskakuje błąd brudna płyta a emteki wgl nie działają. Próbowałem go ustawić ale chyba się spalił :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, będzie działać. Wystarczy wymienić i zdjąć zworke antystatyczna.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  4. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wymieniał ktoś? Działają na nim dobrze verbstimy? A jak z gorszymi płytami?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A jak mogą chodzić płyty na nowym laserze?
     
  6. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kupiłem nowy napęd i verbatimy czyta ale nie instalują sie do konca a emtecow wcale nie czyta. Skalibrowalem go i verbatimy sie instalowaly a emteki działaly ale nie instalowaly. Chciałem poprawic i przedobrzylem i nic nie działa dlatego sie pytam. Więc?
     
  7. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeżeli chodzi o zdjęcie zworki to zwyklą lutownicą podgrzewam i schodzi? bo czytałem np że trzeba się uziemić i wgl musi być specjalna lutownica. ?
     
  8. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Chlopie, ja jak niemialem lutownicy pod reka to nagrzalem srubokret nad palnikiem i cyna pieknie zeszla. A wymiana lasera to 5 minut roboty.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  9. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem :) tylko ze taka lutownica wytwarza pole elektromagnetyczne i moze uszkodzić laser? Zwore najlepiej zdjąć przed montarzem lasera ?
     
  10. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Ja zawsze zdejmuje zworke przed montazem.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Normalnie ja rozlutuj ...nie ma z tym problemu

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  12. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Ona zejdzie jak maselko :)

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  13. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nowy laser kupiony a czyta tylko oryginały :p przy verbatimach nie ***** :/ brudna płyta
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    mozesz tak zajechane

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  15. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie no mówki nagrywane. Teraz tak jakoś poustawiane są i trzeba kalibrować
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    na pewno nie krecisz na nowym laserze

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  17. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Pewnie zworki nie zdjales

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  18. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zworka oczywiście zdjęta i nadal brudna płyta. Bylo 3.18. Dałem 2.8 nadal to samo. Płyty dobrze nagrane verbatimy. Emtekow nawet nie czyta
     
  19. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Każda gra na verbatimie wywala przy 30 kilku %
     
  20. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Nie wien po co sie bawisz potencjometrem...

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  21. r0bert

    r0bert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bawie sie po żadna gra sie nie instaluje na dysku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum