1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Laser czy zle nagrana plyta?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Maksiuuxd, Sierpień 11, 2013.

  1. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam mam ihasa, nagrywam verbatimami bez OPC i nagralem ostatnio Alan Wake, zainstalowalem na dysku sie zainstalowalo, tak samo GRIDA 2 tylko, że ten wywala blad coś w polowie, tak samo FIFA 13 ktora juz dawno mam i czy to zle nagrana plyta czy laser? Jeżeli Wake się zainstalował to prawdopodobnie zle nagrana plyta? i mam pytanie, nagrywac z OPC czy bez.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Alan Wake to xgd2 więc normalnie się zainstaluje. Jak xgd3 nie wypala może nagrywarka się już skończyła. Pobaw się ustawieniami opcja itd jak nic nie da kup nową

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może to coś z iso chyba byly problemy z gridem 2 bo bardzo dawno temu nagralem fife 13 z 3 mies. Jutro nagram bf3 ale to xd2 tylko mi powiedz jedno czy nagrywać z OPC XD3 gry? Zawsze bez nagrywam, no i jaka predkoscia bo wiem ze sa dwa rodzaje verbatimów mam ta co mozna nagrywać 8x czy lepiej nagrywać 2.4x pozdrawiam. Bo watpie zeby ihas padal chyba, ze jakas nowa wersja pod ihas jest czy coś. Nie mialem problemow z nagrywarka, fc3 i inne dobrze sie nagrywaly i instalowaly na dysku

    Nagralem battlefield 3 ihas verbatim opc z 2.4x zapomnialem zmienic na 4x no i sie normalnie nagralo, weryfikacja bez bledow, a tutaj gdy chce grac misje mp ta druga to zacina mi gre i nic, a gra sie instaluje do 40% co jest grane? zle nagrana czy laser?

    Edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim ...TigraTeam
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala


    Jeśli bład wyskakuje w tym samym miejscu to źle nagrana.
     
  6. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzieki, no to chyba mozna zamknac, ale jak moze gra zostać zle nagrana jak mi zaden blad z opc nie wyskoczyl >.< i sorry.
     
  7. Sztandi

    Sztandi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    normalnie czasami może sie źle nagrać ja nagrywam ihasem na verbatimach i co jakis czas zle sie nagrywa wyskakuje blad podczas instalacji przetrzyj płyte sciereczka
     
  8. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płyta może być dobrze nagrana, a błąd podczas instalacji może być winą lasera. Przed wymianą lasera miałem kilka przypadków, gdzie gra u mnie albo nie chciała się odpalić albo wyskakiwał błąd przy instalacji, a na innej konsoli śmigała bez problemu. Wymiana lasera rozwiązała problem.
     
  9. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Raczej laser chyba nie pada bo ciagle 40% blad o sciereczce, ja pier*le znowu kasa w bloto, glupi ihas shit a nie nagrywarka tyle powiem.
     
  10. Grzes4510

    Grzes4510 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Mam ten sam problem z grą Rayman Orgins nagrywa grę od 30 do 40 % i lipa ale zrobie rgh i po sprawie innego rozwiązania nie widzę
     
  11. marekincognito

    marekincognito Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnik, Lublin
    Ja miałem ten sam problem z GRID'em 2. Nagrywany iHas'em przy prędkości 2,4x, podczas gry wywalało błąd ściereczki, podczas próby instalacji przy 50% wyskakiwał błąd... Postanowiłem dzisiaj zrobić to jeszcze raz, wziąłem płytę czyszczącą laser, wyczyściłem, wykasowałem pamięć podręczną i gra się zainstalowała. Niestety gdy ją odpalam wywalało błąd autoryzacji dysku, trick z pendrivem i mp3 mi pomógł i dziś spokojnie mogłem pograć ;) Myślę, że u mnie laser szwankuje bo konsolę zakupiłem używaną i może to dlatego. Polecam płytę do czyszczenia lasera, pomaga :)
     
  12. Camilo

    Camilo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Otóż źle nagrana płyta niekoniecznie zależy od stanu lasera. Problem jest zupełnie inny a wyglada on najczęściej tak: BRUDNA PŁYTA

    Oczywiście na większość problemów działa tu dociśnięcie konsoli w miejscu napędu lub położenie jakiegoś obciążenia które dociśnie ale..

    Polecam sprawdzać płyty przed ich kupnem.
    Posiadam IHAS'a S624B i nagrywam na Verbatim'ach z 2,4x, ustawiam również Book Type - niestety za przeproszeniem gowno to daję gdy płyta jest brudną przed nagraniem.

    Otóż to nie pierwszy raz kiedy coś mi się źle nagrywa, próbowałem dojść do tego różnymi sposobami tak aby jak najwięcej wiedzieć i móc temu zaradzić - jednak nigdy nie zwróciłem uwagi na to czy zakupione przeze mnie płyty są czyste.


    To bardzo istotne bo zabrudzone płyty nie nagraja się poprawnie - z 5 kupionych płyt nagrała się jedną która była czysta. Oczywiście sprzedawca następnego dnia został zlany za to że nie dba o swój towar. Na jednym że zdjęć widać dwie płyty, jedną jest czystą druga nie.

    Takie małe info: przetarcie szmatka nic nie da, ten syf nie schodzi - coś ala rysy z wilgotnocią. Do wywalenia.


    http://img109.imageshack.us/img109/8540/n4kv.jpg
    http://img12.imageshack.us/img12/5908/5q4g.jpg

    Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum