1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

laser po wymianie i nie dziala .

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez katido, Luty 13, 2013.

  1. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    WItam otoz mam taki problem ze postanowilem wymienic laser w swoim napedzie liteon z konsoli fat i wszystko bylo cacy kupilem nowy wymienilem zgodnie z tutkiem z tego forum i **** nie czyta zadnych gier i dodatkowo wydaje z jakies takie dziwne odglosy przy kreceniu plyta dodam ze laser sie swieci itp (odlutowalem zworke antystatyczna).Czy potrzebana jest jakas jeszcze regulacja HELP.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: laser po wymianie i nie dziala .

    Nie trzeba, ostatnio chinczycy sprzedawali duza partie uszkodzonych laserow. Prawie azdy laser padnity, trafileś na,nią. Druga opcja uszkodzone pcb napędu

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  4. Krawol

    Krawol Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    1001
    Polubienia:
    114
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa | Otwock
    Odp: laser po wymianie i nie dziala .

    A nie trzeba kalibrować lasera? Sam jestem ciekaw ;-)

    Wysłane z mojego GT-I9300
     
  5. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: laser po wymianie i nie dziala .

    Czesto kupowalem lasery ktore nie byly sprawne.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    Czyli najlepsza opcja jest zakup calego napedu i sie nie bawic tylko zastanawia mnie jedna sprawa ze gry xgd2 czyta a xgd3 roznie raz nie raz tak?!
    aaa i czy ewentualnie macie jakies dobre zrodlo co do laserow zebyl nie bylo z nimi problemow??!!
     
  7. wolak

    wolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ja kiedyś jak wymieniałem laser to zamówiłem hop141 zamiast hop14 i też nie działało zamówiłem ten dobry i wszystko wróciło do normy
     
  8. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jaki to konkretnie naped i jaki laser kupiles ?
    Standartowo po wymianie lasera oraz wyczyszczenia i przesmarowania prowadnic zdejmujesz zworke nie musisz go dodatkowo kalibrowac.

    pozdro
     
  9. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Też wymieniałem laser i działał ale nawet po skalibrowaniu do granicznych minimalnych wartości nie czytał niektórych płyt które działały na innej konsoli.
    Po wymianie napędu na nowy także musiałem go lekko podkręcić bo niektórych płyt nie czytał.
     
  10. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Ja sporo laserkow wymienilem w FAT i nie musialem zadnego kalibrowac moze dlatego ze sa z dobrego zrodelka in china :)
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: laser po wymianie i nie dziala .

    Źródło nie ma nic do rzeczy, ja brałem z kliku i wszędzie się wadliwe trafiają.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jak nie ma jak ma i to nie tylko tyczy sie tylko laserow.
     
  13. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    To może podasz gdzie kupowałeś bo chętnie zreanimował bym starego liteona.
    Jeszcze jedno co do wadliwych to co macie na myśli że nie działają wogóle czy słabo czytają płyty?
    Bo mi trafiło się to drugie.

    Edit: Zakupiłem laser od msformat mam nadzieję że będzie lepszy niż ten co kupiłem poprzednio.
     
  14. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Najlepiej kupić napęd z opcją wgrania klucza (jeśli posiadasz go) lub samemu przerobić. Trzy razy kupowałem laser do 16d2s i nic...
     
  15. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Takie rzeczy to ja sam robię okazało się że poprzedni laser był do pupy :)
    Nówka od msformat jest lux i największe szroty czyta: Platinum (CMC MAG-D03-64).
    Na kilku innych konsolach wysypka lub nie widziało płyty mimo że nagrywane,zweryfikowane ,
    jakość 93%.
    Aha co do twojego trzykrotnego zakupu to sprawdź jaką mają oporność na DVD bo ja miałem poprzedni ustawiony wysoko na 5,4 Kohma .
    Po kalibracji do 3,4 Kohma coś tam zaczął czytać ale i tak był sypnięty,
    może u ciebie coś pomorze kalibracja tylko nie schodź poniżej 2,80 Kohma bo i tak już nic to nie da.
     
  16. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Kohma.
     
  17. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Sorry mój błąd już poprawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum