1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

lcd- tv i xbox?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Remaniac, Marzec 1, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Witam.
    Czy na czymś takim OKAZJA CENOWA NOWOCZESNY TV LCD 29'' 1366x768 DVI (942910406) - Aukcje internetowe Allegro można oglądać jednocześnie telewizje (podłączyć taki biały kabel z tyłu żeby kablówka była) i zapisywać na nim różne kanały? np:

    kanał nr 1 - TVP 1
    nr 2 - TVP 2
    nr 3 - TVN
    itd..

    i czy można grać na nim na xboxie? czy tylko grać i kablówki nie można mieć albo trzeba mieć do tv taki adapter (nie pamiętam jak sie nazywało?) żeby była kablówka ?? :shisha
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    daj se spokój ziom z tym
     
  4. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    ale pomogłeś.. naprawdę się wysiliłeś.

    Pomoże ktoś? (ale nie jak pan powyżej)
     
  5. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dokladnie daj sobie z tym spokoj to ani wejscia hdmi nie ma antenowego tez jakos nie widze kontrast slaby nie polecam ci tego bo bedziesz sie tylko wku*wial
     
  6. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
  7. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    ale mi nie chodzi konkretnie o ten tv tylko dałem przykład.
    każdy lcd jest do **** i nie da się do niego kablówki podłączyć?
    to chyba dozbieram troche mamony i zainwestuje w plazme :>
     
  8. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie tylko w tym tak jest ja mam lcd samsunga i normalnie jest wejscie na antene tylko ten co podales to syf i w nim nic nie ma bo wydaje mi si eze to taki duzy monitor tylko jest
     
  9. Damick

    Damick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    Trudno żeby nie było wejścia na kabel od kablówki :) Jeżeli chodzi o zapisywanie kanałów to każdy pierwszy lepszy to ma i nie jest to jakaś nowa funkcja :) Xboxa możesz podłączyć kablem EURO lub takim KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360 GOLD KX1 (928489385) - Aukcje internetowe Allegro , jednak dużym minusem jest brak wejścia hdmi, co jest w dzisiejszych czasach standardem. Jeżeli nie zależy Ci na jakości obrazu jakiejś super ultra extra i telewizor kupisz po atrakcyjnej cenie to warto. Jednak na tylu calowym telewizorze raczej nie obędzie się bez gry w hd. (gra na zwykłym kablu wygląda koszmarnie). Tak więc ja bym radził Ci znaleźć inny z wejściem hdmi, chyba że grę na xboxie będziesz traktować jako dodatek. :)
     
  10. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ty chyba nie czytesz tego co odpisalem luknij na link do tego co ci podalem i jest tam gniazdo antenowe bo kablówkę mam do niego podłączoną...

    ten który podałeś jako przykład to faktycznie jest do ****:D

    w LCD nie patrzy się na markę tylko na parametry panela czyli ekranu:
    np:

    Panel LCD
    Proporcje ekranu: 16:9
    Rozdzielczość: 1366x768
    Kontrast dynamiczny*: 18 000:1
    Jasność (cd/m^2): 450
    Kąty widzenia: 178
    Kontrast statyczny: 1 200:1
    Czas reakcji GTG: 8ms
     
  11. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
  12. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wydaje mi sie ze matryca okolo 500-600zl + robocizna ... to troche wg mnie nie oplacalne
     
  13. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    o kurka wodna :O!

    myślałem że to granica 100-200zł.

    więc odpuszcze sobie plazmę z uszkodzoną matrycą.

    zbieram teraz 1000zł na nową plazmę ok 30cali.
    za rok może uzbieram, ale teraz muszę grać na gruchocie.
    Wszelkie datki mile widziane. .
     
  14. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    nie opłaca się w takie coś się bawić matryca może kosztować od 500zl do 1000zl w zależności od producenta panelu LCD, jeśli nie masz dostępu do takich rzeczy to nie radze bawić się w takie rzeczy bo szkoda twojego czasu i pieniędzy:

    a odnosnie tego PLAZMA PHILIPS 42" uszkodona model 42pf7520 (937458111) - Aukcje internetowe Allegro to taki temat pojawił się na forum elektronicznym na elektrodzie w 2008 więc nie należy do nowości i gościu został bez odpowiedzi odnośnie naprawy...

    a w serwisie możesz słono zapłacic za tego typu usługę
     
  15. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    FULL HD SAMSUNG P2470HD MPEG-4 50000:1 SKLEP Wwa (926244780) - Aukcje internetowe Allegro KOSZTUJE TYLKO 1100zl!
    najlepszytelewizor w tej kategorii cenowej do 2200zl
    kontrast 50000:1 mpeg4 full HD trusurroundxt dnie .24cale! czyli możesz siedziec blisko(widać lepiej) i wychodzi o wiele lepiej niz fullhd 32cale. ponieważ masz i tu i tam 1920pixeliwszerz i 1080 pixeli wzdluz a w mniejszym są mniejsze wiej w konsekwencji dająlepszy obraz który mniej pixelizuje
     
  16. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    hahah najepszy jak to nawet telegazety nie ma :D
     
  17. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
  18. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak ma telegazete to znajdz mi klawisz odpowiedzialny za wlaczanie jej
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Przecież to nic innego jak monitor z tunerem TV a nie TV jako taki

    Co do FullHD - no na 24" to po prostu będzie taka różnica że szok :D Ludzie FullHD to widać od 37"...
     
  20. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Co do założyciela tematu:

    Nie kupuj plazmy. Na matrycy wypalają się obrazy statyczne, np. znaczek tvn.

    Potem to okropnie wygląda, bo ślad zostaje na zawsze.

    A poza tym plazma pod konsole to w ogóle nietrafiony pomysł.
     
  21. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    wiecie chłopaki, dla mnie telegazeta nie jest superważna. w moim 12-latku nie ma jej od 12 lat i jak dotąd jej nie potrzebowałem. pozatym mogę sobie kupić teleprogram albo sprawdzić na o2.pl co będzie ciekawego leciało ;D
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum