1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lepiej usiądźcie zanim spojrzycie na wymagania sprzętowe Call of Duty: Ghosts

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Październik 8, 2013.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28042
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]


    Ja patrzę i nie wierzę...


    Jesteście gotowi? Siedzicie wygodnie? No to spójrzmy na wymagania sprzętowe nowego Call of Duty, który pojawiły się na oficjalnej stronie Nvidii.

    Wymagania minimalne:

    System operacyjny: Windows 7 64-Bit / Windows 8 64-Bit

    Procesor: Intel Core 2 Duo E8200 2.66 GHZ / AMD Phenom X3 8750 2.4 GHZ

    RAM: 6GB

    Miejsce na dysku: 50GB

    Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti / ATI Radeon HD 5870

    Direct X 11

    W wymaganiach zalecanych mamy "jedynie" Geforce'a GTX 780, jedną z najmocniejszych kart graficznych znajdujących się obecnie na rynku i już ten fakt wywołuje u mnie lekkie niedowierzanie - czy nowy silnik "Duchów" jest naprawdę aż tak zaawansowany by wymagać równie potężnej karty? Zobaczymy. Równie ciekawie wygląda kilka pozycji w kategorii wymagań minimalnych. Po pierwsze, podobnie jak w przypadku Watch Dogs, w Call of Duty: Ghosts nie zagrają posiadacze 32-bitowych systemów operacyjnych i będzie to chyba decyzja, którą zacznie podejmować coraz więcej twórców gier. Po drugie, 6GB pamięci RAM! I po trzecie: aż 50 GB wolnej przestrzeni na dysku!

    Szczerze mówiąc sam nie wiem co o tym myśleć - niektóre z tych wymagań wydają się logiczne (np. brak wsparcia dla 32-bitowych systemów w obliczu 64-bitowej architektury nowych konsol), inne wyglądają na zwyczajne, marketingowe zagrania (GTX 780 jako rekomendowana karta graficzna), a o wymogu 50GB wolnego miejsca po prostu nie wiem co myśleć. Jednego jestem jednak pewien: z takimi wymaganiami sprzętowymi ten tytuł nie może sobie pozwolić na niski poziom grafiki. Po prostu nie może.​


     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    [​IMG]

    I człowiek z depresji wyleczony :D Przecież to jest ulepszony silnik z MW3! Jakim cudem jest taki nagły skok wymagań!? Optymalizacja leży i kwiczy jak widać...
     
    1 osoba to lubi.
  4. xcorsten

    xcorsten Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2013
    Posty:
    59
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Życie was jeszcze nie nauczyło, że te "zalecane" wymagania zawsze są kolosalnie zawyżane? Stresujecie się i przeżywacie jak małe dzieci. Jesteście graczami, a nie znacie podstawowych zagrań.
     
  5. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    10 Gb na grę a 40 na DLC :D
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  6. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Zawsze tak zawyżają żeby ludzie kupowali lepsze karty graficzne, procki itp.
     
  7. igoner93

    igoner93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja tam widze napis "Wymagania minimalne:"
     
  8. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    nie modernizowałem komputera od 5lat i powinno pójść na średnich bo jak wiadomo pisze 6gb ramu a w praktyce 4 wystarczą jak nie 3 :D

    żałosne ze strony IW zawyżać wymagania żeby oczarować tępoków
     
  9. Lera1n

    Lera1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    90
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Daleko
    Co do zawyżania wymagań to prawda. Zawsze o wiele gorsze pcty niż te w opisach wymagań odpalały gry w 30klatkach. Sam odpalilem Guild Wars 2 na GF7300gt i gralem w 30 klatkach.
     
  10. xcorsten

    xcorsten Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2013
    Posty:
    59
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A ja mówię o karcie graficznej. Rynek musi się nakręcać. Twórcy podzespołów wypuszczają co roku nowe zabawki, a żeby ktoś je chciał kupować to musi zostać odpowiednio "zachęcony" I tu masz przykład. Podadzą zawyżone wymagania, a naiwniak jeden z drugim z wielką kupą w majtkach pobiegną do sklepu, bo im nowy super COD nie pójdzie. Tak samo z watch dogs. Tam to już kompletnie przegięli. Procesor za 2 tysiące.. Matko oni mają ludzi faktycznie za kompletnych idiotów. Dam sobie uciąć pindola, że do watch dogs wystarczy i5 po OC i gtx 660ti/670.
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Oj obyśmy się nie przejechali jak częśc z tych wymagań będzie prawdą. Nowe Call Of Duty zapowiada się przepysznie. Myśle, że po tylu latach Infinity Ward może podnieść poprzeczkę poziomu graficznego tej gry, ale może to być też marketing. Niedługo wszystko się wyjaśni.
     
  12. peh

    peh Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    465
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kopiujecie newsy z tej beznadziejnej gamezilli, gdzie newsman sugeruje że im wyższe wymagania tym grafika musi byc lepsza. Każdy widział jak to wygląda, twórcy przyznali się do stuningowania starego silnika, więc bajki o tym że poziom grafiki nie może być niski bo wymagania są jakieś tam, to jakaś daleko idąca fantazja.
     
  13. nemesis48s

    nemesis48s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    430
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    radom
    Mam nadzieje że mój gtx 660 sprosta chociaż jestem prawie pewny że tak :D
     
  14. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Wymagania wyższe od BF4 a silnik to ciągle Quake III . wymagania zalecane to chyba żeby pograć w 2560x1440 na ustawieniach ultra i mieć 100fps :D co do wolnego 50gb to chyba faktycznie zapas na przyszłe DLC, najlepiej poczekajmy do premiery i na testy z pclab czy techpowerup
     
  15. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    niech dadza odrazu minimalne wymagania komputer z nasa i juz !! ale parodia jak nic silnik praktycznie ten sam a wymagania z kosmosu :D
     
  16. Robur21

    Robur21 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    61
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Świecie
    jak pisze zalecane : nie mają na myśli " no na tym komplecie to będzie w sam raz 60 FPS i płynna gra" ,
    tylko " my graliśmy na tym czymś i sie nie cieło a ile FPS? a czy to ważne?"
     
  17. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  18. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Wiedziałem, że jak Nvidia wypuściła "oficjalne" wymagania CoD: Ghosts, to coś było nie tak. I rzeczywiście, Activision poinformował na twitterze, że to nie są oficjalne wymagania. Wkrótce mają być ujawnione -> https://twitter.com/ATVIAssist/status/387555212883689473

    Nvidia co raz bardziej się błaźni... :F
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum