1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

licencja

Temat na forum 'DLC' rozpoczęty przez Szabat, Styczeń 15, 2012.

  1. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    nie wiedzialem gdzie napisac to pisze tu. z kolega chyba zrobimy tak, ze ja mu dam konto polskie z dwoma pobranymi dlc, a on mi swoje konto polskie tez z pobranymi dlc. ale nie na zawsze, na chwile. i ciekaw jestem czy bedzie trzeba bawic sie z licencja? bo ja kompletnie nie ogarniam tego. czy wystarczy, ze pobierzemy profil na swoja konsole, wejdziemy w marketplace, sciagniemy na dysk, oddamy konto i mozna grac. jak to jest?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lolek17

    Lolek17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    tak trzeba zmianić licencje a następnie pobrać te dlc (licencje można zmienić chyba raz na rok )
     
  4. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    czyli albo jeden by mogl grac, albo drugi?
     
  5. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Obydwaj będziecie mogli grać... Ty masz swoje konto, pobierasz DLCki, grasz, dajesz kumplowi hasła do swojego konta, on odzyskuje gamertaga, licencję przez stronę przenosi, pobiera DLCki u siebie i gra w nie. Analogicznie postępujecie z jego kontem.
     
  6. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    czyli, ze ta licencje trzeba podzielic na dwie konsole? jak dojdzie co do czego moglbys nam pomoc?
     
  7. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    To jest tak, że na swoim koncie możesz korzystać z zawartości bez licencji ale żeby działały na innych kontach musisz mieć licencję.
    Każdy z was pobiera GT kolegi i przenosi licencje po czym ściąga DLC i usuwa profil z dysku.
    Tobie tak czy siak będzie zawartość działać ale ściągnij przed tym wszystko na dysk.

    Licencja jest na jednej konsoli w danym czasie ale nie usuwa się ze starszej więc działać będzie wszystko pobrane na obu.
     
  8. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Okej, dziękuje, już rozumiem. Dla ścisłości i nie ciągniecia tego tematu dalej. Możemy grac w tym samym czasie przez liva bez możliwości bana, tak?
     
  9. desupl

    desupl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  10. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    A jednak jak dokłądnie przeczytałem znowu post Przema to interesuje mnie to - na swoim koncie grać bez licencji.
    A ja mam osobne polskie konto, na którym ściągam i dlc jest dostępny dla całej konsoli. Ale jak jest napisane - na starej konsoli zostaje a na nowej jest, to chyba będzie działać.? Wyprowadźcie mnie z błędu.
     
  11. dolo

    dolo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    zabrze
    ja dalem kumplowi konto i nie musial pzrenosic licenji normalnie sciagnol zawartosc ale mogl tylko grac na tym koncie ale jka by przeniosl licencje to by mogl grac na wszyskich profilach
     
Wczytywanie...

Poleć forum