1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Link-Kabel

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jrrt83, Styczeń 15, 2011.

  1. jrrt83

    jrrt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam kilka pytań dot. link-kabel:
    1.Co to jest ten link-kabel?
    2.Jak połączyć tym Xboxy?
    3.Czy działa to na przerobionych Xboxach?
    4.Czy połącze to tak: Przerobiony Xbox 360-Nie przerobiony Xbox360
    5.Ile maksymalnie ludzi tak moze grac?
    Za odpowiedzi z góry dziękuję :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Chyba chodzi Ci o system link?? czyli bezpośrednie połączenie x-ów do grania po sieci bez xbox live
    2. RJ45 z przekrosem ( tylko jeśli bezpośrednio chcesz połączyć 2 x-y )
    zależy ile chcesz x-ów połaczyć jeśli więcej niż 2 to dajesz routera i zwykły kabel bez przekrosu i łączysz wszystkie do routera.
    3. tak działa
    4.tak
    5. zależy od gry ale mniej niż 8 osób raczej nie będzie
     
  4. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Może chodzi ci o to bo za bardzo nie wiem jeśli tak to może ci pomoże.Pozdrawiam

    Konfiguracja Xlink Kai (Windows)


    Chciałeś (lub chciałaś :) pograć przez sieć z kumplami, a jednocześnie nie bulić haraczu za Xbox Live? "Zaoszczędzić" na grach, a może je zapuszczać prosto z dysku twardego konsoli (zyskując przez to szybsze dogrywanie oraz nikłe zużycie napędu) i nie zgarniając równocześnie banu na Xbox Live ? TAK jest to możliwe.

    W podziemiu pojawiły się dwa programy umożliwiające takie obejście: XKai Link oraz Xbox Connect. W tym tutku się zajmiemy tym pierwszym, olewając przy tym ten drugi :).

    1) Co potrzebujemy?

    - Sprawnej działającej konsoli Xbox :)
    - Kabla RJ45 krosowanego (który ma nie tylko zastosowanie przy linkowaniu konsol, można na nim się jeszcze np. powiesić albo użyć jako sznurówki do butów :) )
    - Gier z opcją system link
    - Sprawnego kompa z kartą sieciową na RJ45 (styknie taka ze sklepu za 20 zeta) z dostępem do Internetu z którymkolwiek systemem z rodziny Windows.
    - Internet (download 30kb/s, upload 15kb/s to minimum do hostowania gier jest zalecane znacznie szybsze połączenie)
    - Sprawne połączenie FTP (i najlepiej z włączonym udostępnianiem połączenia Internetowego - ICS)

    2) Instalka Xlink Kai'a

    Odpalasz kompa, następnie łączysz się z netem i załączasz przeglądarkę WWW i wbijasz się na stronę XLink Kai: Evolution VII. Global Network Gaming. po czym się rejestrujesz na stronie i ściągasz program dla swojego systemu operacyjnego.

    3) Konfiguracja Xlink Kai

    Instalujesz program i uruchamiasz XKai config. Wyskakuje ci okno. Wpisujesz login i hasło, które podałeś przy rejestracji na stronie www.

    W polu Network Adapter wybierasz kartę sieciową do której jest podpięty Xbox. Najlepiej ustaw autodelect and lock, wtenczas sam system znajdzie konsole o ile ta jest włączona i podłączona do PC.

    A w polu Default profiles (to u góry:) wybierasz Normal Xkai Use (jeśli chcesz całego Xkai'a z poziomu kompa) lub engine only (jeśli chcesz za pomocą XBMC - uwaga najnowsze wersje XBMC już tego nie obsługują).

    Drugie przydatne jak trzymamy kompa w piwnicy albo jest często okupywany przez złośliwą siostrę:). Następnie klepiemy OK.



    Uruchamiamy XKai, włączamy Xboksaa z grą, która obsługuje system link. W XKai wybieramy konsolę, gatunek a następnie konkretną grę (zielonymi strzałkami), w grze wybieramy opcję system link, pokój i gramy.

    That's all.

    4) Konfiguracja XBMC
    XKai jak wspominałem można obsługiwać za pomocą XBMC. Jest przy konfigurowaniu tego tyle, że książkę można by było napisać :p.

    Po kolei:

    Włączasz Xkai Config ustawiasz profil only engine (for dashboards) i klepiesz OK. W XBMC wchodzisz w ustawienia, następnie gry i programy, następnie zakładka Xlink Kai.
    Zaznaczasz Włącz XLink Kai, wpisujesz login, hasło (z rejestracji) i adres IP silnika (IP karty sieciowej do której jest podpięty Xbox) czyli 192.168.0.1.

    I wszystko.

    Teraz aby zagrać wystarczy odpalić xkai na kompie, (program przybierze postać ikonki na pasku zadań) następnie uruchamiasz XBMC wbijasz się w gry i programy i z menu po lewej wybierasz XLink Kai, a reszta podobnie jak na PC.

    5) Małe uwagi przed kolacją :)

    - Jeśli masz wersję 50Hz to widzisz tylko graczy, którzy jadą na wersji 50Hz.
    - Jeśli są lagi, to w większości przypadków jest to wina hosta, ew. jakiegoś zapaleńca, chce ściągać ******** i grać jednocześnie :) lub poprostu ma słabe łącze.
     
  5. jrrt83

    jrrt83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki, Paso_Holik mam jeszcze tylko jedno pytanie, czy te dwie osoby muszą mieć tą samą grę? Czy wystarczy jak tylko jedna ma?
    Edit:
    Aha i co to ten przekros?Zarzucicie jakiegoś linka do kupienia takie kabla?
     
  6. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Jak łączysz konsole przez router to większość routerów mają auto-krosowanie w sobie, w każdym razie ja mam zwykłego RJ45 bez przeplotki i po podpięciu drugiej konsoli przez router mogłem grać.
     

Poleć forum