1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LINK nie można połączyć się z hostem

Temat na forum 'LINK' rozpoczęty przez paul323, Marzec 22, 2013.

  1. paul323

    paul323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    73
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Małopolska
    Witam mam problem męczyłem się z ustawieniem LINKA, wkońcu doszedłem do porozumienia z nim, ale teraz pojawił się drugi problem otóż widze gry, ale nie moge do żadnej wejść pisze "Nie można połączyć się z hostem" prosze pomóżcie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. btn

    btn Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  4. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    w instrukcji jest błąd
    powinny być porty 9050 i 9051 ,a w tej instrukcji były inne nie działające
    wpisz te co podałem to musi ruszyć :D

    edit:
    Chyba ,że z tymi portami to od dostawcy neta zależy bo te znalazłem na Portal - RealModScene i mi działają ,a z [LiNK]Tutorial Krok po kroku już mi nie działały. Mam net od netii.
     
  5. paul323

    paul323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    73
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Małopolska
    bolo te porty niby pokazuje ze sa pass, ale do gry i tak nie wejde

    Wysyłane z mojego U20i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. matt011

    matt011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wałbrzych
    mam własnie to samo i nie wiem o co chodzi ;/ A internet z Neostrady
     
  7. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    masz najnowszy kernel / dashlaunch ?
     
  8. matt011

    matt011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wałbrzych
    Mam 3.07 czyli najnowszy
     
  9. Jankess

    Jankess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Panowie podstawowa sprawa avatary dograne? Co do portów to jeśli nie 9050 9051 to te podane w tutku, wyłączył bym również upnp i przekierowanie zrobił normalnie a jeśli nie pomoże to można spróbować DMZ. Ja mam neta z neostrady i za każdym razem łączy, nie raz tylko jak chcę hostować to nie widzi mnie np kolega chociaż inni normalnie wbijają to wtedy zmiana ip x'a i zmiana przekierowania na to IP. Jeśli masz problem z podłączeniem możesz próbować najpierw hostować potem wychodzisz i dopiero próbujesz się podłączyć, i rada taka mała za każdym razem po restarcie x'a jeśli chcesz grać na linku rób testy :D
    Zakładam że pingp. masz właczony
     
  10. matt011

    matt011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wałbrzych
    tak tak :) ale avatarów chyba nie mam wgranych a to potrzebne ?? :O
     
  11. Reywind

    Reywind Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    RP
    Tak awatary są potrzebne.
     
  12. matt011

    matt011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wałbrzych
    Jednak miałem avatary :) Lecz problem tkwił w routerze ;) Zmieniełem na liveboxa 2.0 i śmiga pięknie . Teraz mogę cieszyć się grą :D
     
  13. Felmyst

    Felmyst Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    115
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    To juz wiem czego mi brakuje... .

    Wysłano z kuchenki gazowej.
     
  14. mis19

    mis19 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Jakie avatary?

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  15. Jankess

    Jankess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Aktualizacja która dogrywa sterowniki kinect i avatary, bo po wgraniu kernela nie masz tego a do linka są potrzebne w innym przypadku masz problem taki jak w tym temacie
     
  16. suchypop

    suchypop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam problem tego typu, że wszystkie testy są ok (PASS). Pokoje i graczy widzę normalnie ale jak w grze włączam JOIN to nie widzę żadnego hosta, a jak już się pojawi to występuje błąd połączenia z hostem. Mam konsolę Slim połączoną przez wi-fi do liveboxa 2.0. Co do portów jeden mam ustawiony 3071 i 3073. 3073 jest ustawiony z tego powodu, że port 3072 nie da się ustawić z niewiadomych dla mnie przyczyn. Jeśli ktoś jest w stanie pomóc będę wdzięczny.

    FSD 3.0
    dashboard 16537
     
  17. Robur21

    Robur21 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    61
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Świecie
    Panowie miałem ten sam problem co wy ale mu zaradziłem - zmieńcie porty na
    [​IMG]
    [​IMG]

    i wtedy je przekierujcie
    [​IMG]

    u mnie po zmianie portów w FSD i ponownym przekierowaniu zaczęło łączyć do pokoi ;)
     
    1 osoba to lubi.
  18. suchypop

    suchypop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź pomogło
     
Wczytywanie...

Poleć forum