1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[LiNK] Problem z portami.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kowi71, Grudzień 18, 2014.

  1. kowi71

    kowi71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przeworsk
    Witam, konsole posiadam od paru miesięcy i niedawno odkryłem LiNK, skonfigurowałem wszystko poprawnie wzorując się na poradniku zamieszczonym na tym forum. Przekierowałem odpowiednie porty na adres ip konsoli lecz wyskakuje ciągle fail podczas testu, Screen:
    HTML:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/167c031efe4c6054.html
    ustawienia programu:
    HTML:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9456ae71dea6faf7.html
    a to przekierowane porty w routerze:
    HTML:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e291ddc44ffa72f6.html
    Wracając do tematu dzwoniłem do dostawcy internetu ale okazało się, że oni portów nie blokują, konsola dostaje stały adres IP i łączy się przewodowo z routerem, próbowałem różnych sposobów, lecz nic się nie zmieniło.
    Prosił bym o pomoc bo to moja ostatnia nadzieja, jeżeli umieściłem temat w złym dziale to przepraszam i prosił bym o przeniesienie do odpowiedniego.

    Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1 osoba to lubi.
  4. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A sprawdź czy działa LiNK pomimo tych błędów. Większość osób ma fail i gra normalnie, lepiej nie sugerować się testem.
     
    1 osoba to lubi.
  5. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    Sprawdź to co podał drzazga78 , według mnie to że dostawca nie blokuje portów to nie wszystko, pytałeś o to czy masz zewnętrzne IP ? Z tym bywa bardzo różnie i może się okazać że po prostu nie masz wyjścia na zewnątrz ( mówiąc najprościej ), próbowałeś włączyć DMZ ?
     
    1 osoba to lubi.
  6. kowi71

    kowi71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przeworsk
    Witam ponownie i dzięki za odpowiedzi, testowałem LiNK w grze Diablo III, udało mi się połączyć i zagrać z ludźmi chociaż porty mam ciągle fail. Strona do testowania portów również wykazała ze porty są zablokowane. IP posiadam zewnętrzne a DMZ także próbowałem ale nic to nie dało. Tak czy inaczej problem uznał bym za rozwiązany, ponieważ wszystko działa jak należy, a temat pozostawił bym gdyby ktoś miał problem taki jak ja i nie potrafił go rozwiązać. Dziękuje za wasze odpowiedzi i pomoc w rozwiązaniu tej sprawy. Pozdrawiam
     
  7. robertosek97

    robertosek97 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice-Brynów, Katowice, Poland
    ja nie potrafie rozwiązać tego problemu ... włączyłem dmz i pisze pass ale nie potrafie się połączyc w grze call of duty advenced warfare i na dodatek jak klikam srodkowy przycisk guide to nie ma opcji kliknąć system link
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konto zarejestrowane aby grać w link wersja fsd 775?
     
  9. robertosek97

    robertosek97 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Katowice-Brynów, Katowice, Poland
    No nie 735 ją z tego poradnika co na forum jest co i jak krok po kroku
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    735 juz nie dziala
     
  11. gruniu

    gruniu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2012
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja mam fail i nie gram
    internet z RMB
    do pokoju moge wejsc, ale pozniej nic mi sie nie wyswietla
     
Wczytywanie...

Poleć forum