1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LiNK - Przekierowywanie portów

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez stw997, Grudzień 16, 2013.

  1. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam problem z przekierowywaniem portów, podczas "testu" przy portach wyskakuje "fail".

    Tak wygląda moja konfiguracja routera:
    [​IMG]

    Co mam zrobić by to ruszyło?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Jestes pewien, że konsola ma adres IP 192.168.1.1 ??

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  4. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    100% :)
    Orginalny dash, FSD oraz w routerze pokazuje takie IP, dla komputera przydzielono mi .1.2 :)
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    bo te porty to sobie z choinki urwałeś.
    3071 i 3072, sprawdź takie porty i daj znać czy pomogło
     
  6. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie z choinki, ponieważ mogą być jakie zechcę, pod warunkiem, że są wolne.
    I na Twoich również nie działa.
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    teraz to żeś dowalił, chyba nie masz pojęcia jak działa sieć.
    Szybka nauka:
    Do komputera podłączonego do sieci przypisany jest adres ip - ten wykorzystuje porty które ułatwiają wykonywanie wielu procesów sieciowych jednocześnie, maksymalnie ponad 60000+ co oczywiście jest w praktyce niewykonalne. najzwyklejsze korzystanie z komunikatora czy stron www już wykorzystuje porty.
    Otwieranie zablokowanych portów umożliwia usługom przepływ pakietów co w tym przypadku daje nam możliwość połączenia się z serwerem LINKa, łączenie się z innymi graczami i wspólną grę.
    Otwieranie portów jest o tyle niebezpieczne iż zwiększa to prawdopodobieństwo zaatakowania naszego peceta z 'zewnątrz'
    Dlatego sa podawane konkretne cyfry a nie przypadkowe żeby wszyscy otwierali takie same u siebie i tym samym mogli się połączyć.
    fantastyczną teorie wymyśliłeś, wierzyć się nie chce........


    [_______________________________________________________________________________]

    Sprawdź w grze czy w ogóle widać serwery.
    Czasem te testy są zakłamane i mimo, iż pokazuje fail to można się swobodnie połączyć z grą.
    UPNP masz zaznaczone czy odznaczone ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum