1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[LiNK] TUTORIAL Krok po kroku

Temat na forum 'LINK' rozpoczęty przez z0nk31, Grudzień 29, 2012.

  1. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    LiNK jest programem umożliwiającym wspólną zabawę w sieci wszystkim użytkownikom posiadającym przeróbkę RGH/JtaG, jest to wspaniała alternatywa dla programów XBS Link / XLink Kai jednakże różnica polega na tym, że LiNKa można mieć tylko przy przeróbce RGH/JTAG.
    Warto również zaznaczyć, że LiNK bez problemów działa po WIFI - nareszcie koniec z kablami :)

    UWAGA!!!
    W ZWIĄZKU Z AKTUALIZACJĄ FSD DO WERSJI 735 W DNIU 10.03.2013 PORADNIK ULEGŁ AKTUALIZACJI !
    ZALECAM PONOWNĄ KONFIGURACJĘ PROGRAMU


    ZACZYNAMY !
    WSTĘP:
    1. Przede wszystkim konsola z przeróbką RGH/JTAG, konsola oczywiście musi być podłączona do sieci i widoczna. Na przeróbce typu LT uruchomienie programu jest technicznie niemożliwe.
    2. Najnowsza wersja Freestyle Dasha, do pobrania stąd : CLICK
    a.FSD najprościej zaktualizować za pomocą połączenia FTP. Wchodzimy do xexmenu (ważne!), po wejściu uruchamiamy połączenie FTP za pomocą np Tottalcommandera i usuwamy wszystko z folderu FREESTYLE. Pamiętajcie, usuwamy pliki Z FOLDERU A NIE FOLDER FREESTYLE !!!
    Gdzie znajdę adres IP mojej konsoli ? Po wejściu do Freestyle Dasha w lewym dolnym rogu znajduje się adres IP który jest nam NIEZBĘDNYScreenshot!

    b. po usunięciu wszystkich plików kopiujemy nowy, wypakowany dash w miejsce starego i resetujemy konsolę.
    Sprawdzamy czy aktualizacja dasha przebiegła pomyślnie:
    Wchodzimy w zakładkę CREDITS i w prawym dolnym rogu wyświetlają się informacje dotyczące wersji dashboardu Screenshot!
    Dash Version – Wersja naszego freestyle dash. W tym wypadku wyświetla 3.0b rev 735 czyli poprawnie
    Kernel Version – Wersja oryginalnego dashboardu


    3. Zakładamy konto na www.JQE360.com. Dane zapamiętajcie albo w razie problemów spiszcie sobie na kartce bo za chwilę będą wam potrzebne (login i hasło).

    Zakładam, że aktualizacja przebiegła bez żadnych problemów przechodzimy do części drugiej.

    Konfiguracja Dashboardu.
    1. Wchodzimy w SETTINGS, po czym przechodzimy do zakłądki JQE360.com
    a. W tych polach wpisujemy login i hasło jakie podaliśmy podczas zakładania konta na owej stronie.
    Pole z hasłem zrobiło się białe mimo, iż login dalej pozostał widoczny? Nie ma się czym przejmować, program zapamiętał hasło i będzie się każdorazowo poprawnie logować
    b. po wpisaniu danych klikamy na "Link Console to JQE360". Jeśli wszystko jest poprawnie to powinien wyskoczyć napis "Succesfully configured connection to server". W przeciwnym wypadku należy sprawdzić czy wszystkie pola zostały prawidłowo wypełnione. Screenshot!
    2. Wychodzimy z GENERAL SETTINGS i wchodzimy do zakładki PLUGIN SETTINGS
    a. STATUS:
    FSDPlugin is Loaded, jeśli jest inaczej, klikamy na LOAD Screenshot!
    b. F3Plugin: zaznaczamy "ENABLE LINK"Screenshot!
    Enable UPNP: U mnie ta opcja jest odznaczona i zawsze wszystko elegancko działa więc to na pewno jest kwestia indywidualna :]
    Data Port: 3072 Broadcast Port: 3071.
    Po ustawieniu wszystkich opcji naciskamy TEST: Screenshot!
    WAŻNE!!
    Numery tych portów należy przekierować w routerze, zarówno w TCP jak i UDP - oczywiście na adres IP przypisanego do KONSOLI

    Tak wyglądają poprawnie przekierowane porty na routerze D-Link'aScreenshot!
    Wszystko skonfigurowane ale jak uruchomić grę ?
    Uruchamiamy grę która posiada tryb SYSTEM LINK:
    w moim przypadku posłużę się grą Call Of Duty: Black ops 2.
    1. Uruchamiamy grę
    2. Wchodzimy do sekcji MULTIPLAYER/SYSTEM LINK
    3. Naciskamy na padzie środkowy guzik GUIDE, tutaj troszkę się zmieniło
    4. W menu które nam się wyświetliło wybieramy opcję System Link
    5. Po wejściu naciskamy strzałkę w Lewo po czym wybieramy odpowiedni dla nas pokój.
    a. Jeśli wszystko idzie dobrze to na ikonce pokoju do którego próbowaliśmy wejść pojawi się ikonka złotego pada. Oznacza to że w tym oto pokoju się właśnie znaleźliśmy.
    6. Wychodzimy z tego menu z powrotem do gry, w trybie SYSTEM LINK dajemy na JOIN GAME
    7. Powinny nam się wyświetlić dostępne hosta, w razie problemów naciskamy niebieski "X" (refresh) lub zmieniamy pokój.

    Alert
    Jeśli zrobiliście wszystko wg tego poradnika i nie możecie wejść do sekcji SYSTEM LINK po naciśnięciu środkowego przycisku GUIDE to znaczy że plugin źle się zainstalował.
    W takim przypadku zalecam przeinstalowanie FSD z poziomu xexmenu.
    Można dogrywać ręcznie taki plugin ale zazwyczaj nie daje to upragnionego efektu.



    Życzę wszystkim przyjemnej gry i dużych wyników.
    w razie czego proszę o opinie, poradnik może być jeszcze niedopracowany. w razie niejasności pytania proszę zadawać w temacie

    TUTORIAL, CAŁY TEKST ORAZ ZDJĘCIA WYKONAŁEM OSOBIŚCIE I ZOSTAŁY SPECJALNIE PRZYGOTOWANE DLA XBOXFORUM.PL.
    NIE ZGADZAM SIĘ NA ICH KOPIOWANIE, POWIELANIE ORAZ DALSZE ROZPOWSZECHNIANIE. WSZYSTKIE RZECZY ZWIĄZANE Z PRZEKIEROWANIEM PORTÓW I UAKTUALNIANIEM DASHBOARDU WYKONUJECIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie masz wszystkiego IDEALNIE bo nie miałeś wersji 483.
    skonfiguruj wg poradnika, wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania są w nim zawarte, nie chce Ci się go czytać ? trudno, nie spamuj w temacie.
     
  4. QbaPL

    QbaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No to muszę Ci pogratulować podejścia.
    Miałem już wszystko zrobione, a że nie działało poprawnie, to przeszedłem cały proces z Twoim poradnikiem krok po kroku.
    Teraz jestem w czarnej du..e, bo po Twoich wskazówkach, zaimstalowalem po raz kolejny wszystko od zera, ale teraz mam gratis Fatal Crash przy wejsciu z System Link w GOW3.Masz może pomysł dlaczego tak może być?

    P.S.
    Sprawdź co umieściłeś w linku, bo to jest wersja 402.
    Szkoda, że wykasowałeś te kilka postów.
    Mogły się komuś przydać.

    //Edit
    Gratulacje dla mnie ?
    po to są tutoriale żeby z nich korzystać, męczące jest napisać tutka a potem odpowiadać jeszcze raz na te same pytania w postach.
    Poza tym ja sprawdzałem u siebie tą metodę przeinstalowując FSD i u mnie wszystko działało, musiałeś coś... schrzanić.
    ~z0nk31


    //Edit 2
    W linku jest na pewno 3.0b rev 483 więc ja nie wiem jaki Ty masz problem.
    coś źle robisz
     
  5. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: [LiNK]Tutorial Krok po kroku

    pisałem ci ze masz ściągnąć od razu 3.0 rev 483 bo po aktualizacji mogą pojawić sie błędy......

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. QbaPL

    QbaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No to ściągnąłem z tego linka, co przedmówca zamieścił.
     
  7. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  8. QbaPL

    QbaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sprawdzę tą wersję. Dzięki.

    No i to jest to samo z czego ja instalowałem, a dalej jest tak jak było.

    Utracono połączenie z Hostem w GOW3.

    Poddaję się. :(


    Pytanie jest następujące. Czy może niektóre routery tego nie przerobią? Mam D-Linka 524? trochę zdziwiło mnie Twoje podejście do mojej osoby. Z góry założyłeś, że nie czytałem, a teraz płaczę, a ja czytałem dokładnie i płaczę, ale z nerwów!
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    porty otwarte?
     
  10. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli wszystko mam ustawione i porty przekierowane (2 routery [TP-Link i AirLive z Tomato]) i sprawdzane na 2 różnych netach od różnych dostawców (tzw. radiówki) i ciągle w teście na portach jest FAIL to znaczy, że dostawcy zablokowane mają porty? Bo mając konsolę oryginalną i grając w CODA zawsze miałem NAT ograniczony czy moderowany (jakoś tak)

    Teraz jakie oni porty muszą dokładnie odblokować? Bo dzwoniąc do nich powiedzieli, że mogą mi odblokować porty jeśli są zablokowane ale muszę im podać dokładnie jakie i chcą 10zł miesięcznie...
     
  11. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: [LiNK]Tutorial Krok po kroku

    tak, dostawcy blokują porty, odblokuj sobie 3071-3072

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  12. QbaPL

    QbaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    porty nr
    3071 i 3072
    10,- miesięcznie za otwarcie portów ?
    złodziejstwo....
     
  14. davvvi

    davvvi Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2012
    Posty:
    151
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pytanie za 100 punktów Ja mam neta 20Mb od neti . Tylko problem w tym że udostępnia mi go sąsiad po wifi do laptopa. Konsolę podłączam poprzez połączenie mostkowe i ogólnie konsola sama pobiera TU i okładki więc net działa i czy to wystarczy żeby link działał? chodzi mi o samo połączenie bo resztę konfiguracji ogarnę. Ale nie chcę spędzić kilka godzin przy konfigurowaniu a potem się okaże że i tak przez mostkowe nie podziała. Konsola to fat bez wifi.
     
  15. fruugat

    fruugat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: [LiNK]Tutorial Krok po kroku

    Siemka. Mam pewien problem. Otoz przy pierwszej wersji fsd z linkiem gralem bez problemu. Gdy wyszla aktualizacja, do zadnej gry nie znajduje serwerow mimo ze jestem w pokoju. Dzieki za pomoc z gory ;)

    Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. QbaPL

    QbaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam to samo. Udało mi się połączyć jeden jedyny raz i pograć. Może tu jest wina routerów? Ja mam Dlinka DI-524.
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    pytanie za 200 punktów:
    w pliku launch.ini devlink = false ?
    jeśli jest true zmieńcie na false.

    davi
    Chyba się da. Konfiguracja jest dużo szybsza i prostsza niż Xlink Kai'a czy XBS, zajmie Ci to max ~15 min

    LiNK jest we wczesnej fazie rozwoju i nie wiadomo jakie ma swoje kaprysy. trzeba sprawdzać różne połączenia żeby z biegiem czasu nazbierać info
     
  18. davvvi

    davvvi Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2012
    Posty:
    151
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co z tymi otwartymi portami? Tzn jak to sprawdzić czy są otwarte?
     
  19. QbaPL

    QbaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Poki co gram GOW3 bo udalo mi sie polaczyc i bede gral przez najblizsze 100 godzin! :D

    Ale raczej jest dobrze, bo Devlink jest OFF, wiec to nie to jest powodem.
     
  20. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    mam tak samo.a mimo to wyskakuje fail przy tescie portow UDP.
     
  21. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to znaczy że są źle przekierowane.
    sprawdź na jaki adres IP przekierowujesz, w FSD w lewym dolnym rogu masz adres ip, to właśnie ten adres podajesz przy przekierowaniu
     
Wczytywanie...

Poleć forum