1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LiNK - Ustawienia Programu

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez z0nk31, Grudzień 2, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Tutaj pisać jak to ustawić, najlepiej przydałby się kompletny tutek.

    Jeśli ktoś napisze, edytuję pierwszy post i będzie w miarę klarownie, w tamtym temacie jest taki syf że ciężko się przekopać do konkretnych informacji
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dawid Szczepanek

    Dawid Szczepanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    ja robię tak, że ustawiam na routerze przekierowanie portów danych które tam są potrzebne w programie xlink ale to taka sama zasada i te porty przekierowujemy na IP KONSOLI nie ip kompa czy coś .. wygląda to u mnie tak [​IMG] W moim przypadku wyczytałem, że te porty trzeba przekierować podane ip z końcówką 6 to ip mojej konsoli NIE WIEM JAK TO JEST W LINK NO ALE PEWNIE IDENTYCZNIE NALEŻY PRZEKIEROWAĆ DANE PORTY Należy też wyłączyć filtrowanie ruchu sieciowego w antywirusie ja mam ESET SMARTa i po wyłączeniu w konsoli widać już serwery oczywiście komputer podpięty jest do routera kablem w konsoli też aczkolwiek po wifi na konsoli też działało :) oczywiście piszę o swoim przypadku jak ktoś robi inaczej to spoko ale mi lata ;)
     
  4. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Ja juz nie mam sil do tych portów. Po WiFi działa cacy, ale nie moge miec polaczenie poprzez wifi bo za slaby zasieg.
    Mam tak : Router--->adapter wifi ----> polacznie udostepniam poprzez LAN do xboxa. Net normalnie działa tylko te porty.
    Firewall wyłączony,porty przekierowane w routerze + do tego DMZ na IP xboxa i dalej lipa.
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wygląda na to, że nie masz publicznego ip na ruterze.
    Napisz konkretnie:
    Konsola podłączona lanem do rutera - problem z portami
    Konsola połączona przez adapter wifi - jest ok tylko problem z zasiegiem
    Tak to wygląda?
     
  6. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Chodzi o to, ze mam dostep do routera i internetu ( backtrack mi pomógł :p ) ale to jest 2 domy dalej i klocek nie łapie zasiegu. W kompie mam adapter WiFi z antena i mam 55% zasiegu, a na klocku ledwo 15%. Dokładnie tak : Jestem polaczony z routerem poprzez adapter wifi i ten net udostepniam takze na klocka przez LAN i za hu*a nie moge portow odblokowac. A jak polacze sie bezposrednio to wszystko jest ok. Próbowalem wiele sposobów, ale nie idzie . Static routing tez probowalem. IP ustawiam normalnie wedlug przydzielania przez router 192.168.1.x .
     
  7. rufus282

    rufus282 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    349
    Polubienia:
    63
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zza miedzy.
    Odp: LiNK - Ustawienia Programu

    Jeśli masz kompa z win7 to zaznaczasz obie sieci potem klikasz prawym i dajesz połączenie mostkowe. W klocku resetujesz ustawienia sieci i dajesz połącz automatycznie

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  8. maja1920

    maja1920 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Świętochłowice
    Kolega wyzej poda mi adres, nalezy Ci sie browar :) . Wszystkie mozliwe opcje kombinowalem oprócz tej . Wszystko teraz jest Pass i działa jak nalezy.
     
  9. niunius2006

    niunius2006 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zachodniopomorskie
    pomoże mi ktoś ustawić router i konsole pod linka bo za chiny nie mogę tego zrobić.
    Zarejestrowałem się pomyślnie na JQE360. Konsola się loguje.
    Okładki i TU mi pobiera.
    A porty cały czas fail.
    Konsola łączy się z internetem na WIFI.
    Proszę o pomoc.
    Może coś źle w konsoli ustawione?

    Moje ustawienia wyglądają tak

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  10. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    fakt sorry o czym innym myślałem
     
  12. Łukasz Dominik

    Łukasz Dominik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak zainstalować LiNK UP!

    -pierwsze krokiem jest ustawienie oryginalnego skina F3, inaczej bedziemy zmuszeni do zainstalowania freestyle 3 od poczatku(a szkoda by bylo)
    [​IMG]
    -nastepnym krokiem jest update,gdzie nalezy zaznaczyc wwszystkie dostepne aktualizaje i je zainstalowac( ja juz mam to za soba)
    [​IMG]
    "po updatecie moze wystopic problem przy ponownym uruchomieniu F3 (Fatal crash intercepted) nie ma co sie stresowac! W moim przypadku wystarczylo wylaczyc konsole na 2 minuty i powrocila do zycia :)
    -kolejnie poinstalacji musimy zalogowac sie na nasze konto na JQE360.com i wcisnac link link console to jqe360
    [​IMG]
    -teraz ustawienia portow! co jest bardzo wazne! pokaze jak to powinno wygladac( to tylko przyklad ale uwaga porty moga byc dowolne ale nie moga byc takie same!)
    [​IMG]

    Na ruterze nalezy oba porty dodac do udostepnionych(TCP/UDP)
    (u mnie wyglada to tak)
    xbox2(TCP/UDP) 9997-numer portu
    Xbox1(TCP/UDP) 9998-numer portu
    wchodzimy teraz do firewalla w routerze i dodajemy wyjatki-
    Outbound Services
    # Enable Service Name Action LAN Users WAN Servers Log
    1 Xbox1 ALLOW always Any Any Never
    2 xbox2 ALLOW always Any Any Never



    Inbound Services
    # Enable Service Name Action LAN Server IP address WAN Servers Log
    1 Xbox1 ALLOW always 192.168.0.3 Any Never
    2 xbox2 ALLOW always 192.168.0.3 Any Never


    UWAGA IP lan servers podajemy taki jak jest na XBOXie!
    po ustawieniu wszystkiego przeprowadzamy test na X360 w opcjach Plugin settings--->F3Plugin i właczamy TEST
    [​IMG]


    Troche chaotycznie to moze napisalem ale mysle ze jest ok. W razie pytan pisac!
     
  13. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam!

    Mam pytanie, wszystko ustawiłem tak jak trzeba, daję test wszystko wychodzi pass czyli, że chyba działa ;) ustawiłem (i tu może będzie błąd?) Broadcast Port 314 i Data Port 314.. Może tak być ? (dane spisane z informacji System Link Network. Chodzi mi o to, że jestem w pokoju public (Gra RED DEAD REDEMPTION) jednak jak w grze sprawdzam ilu jest użytkowników (na każdym z różnych opcji gry) to jestem sam, wiecie jaka może być przyczyna ? Dziś w tej chwili jest 11 graczy (jestem także zapisany na tej liście) jednak innych nie ma...

    Zmieniłem na inne porty dodałem dodatkowy port tak jak kolega wyżej i i na Broadcast Port Status: Daje mi Port 320TCP: Pass, UDP: Fail.

    Wiecie jaka jest tego przyczyna? Co ciekawe, jak podam inny port w Broadcast Port np. 316 to jest napisane, że Pass.

    Ustawione mam porty w routerze 314 i 320. Gdzie 312 jako Data wszystko Pass ale w Broadcast jak dam 320 to Fail przy UDP...
     
  14. ciuciek

    ciuciek Banned

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Głogów
    A jak skonfigurowałeś Router??
     
  15. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    [​IMG]

    To są ustawienia mojego Routera, dzięki temu teraz po teście wychodzi wszystko jako PASS, jednak nadal jestem sam w grze, choć jestem w Game public room zalogowany i widzę siebie na liście...

    Dodam, że router to D-Link DI-524, który jest trudny w kwestii portów :/


    Gemeralnie chodzi, gdyż ktoś dołączył się do gry i graliśmy, jednak ja chciałbym być w tym public room'ie ale nie wiem jak się do niego dostać... prawdopodobnie wychodzi, że na xlink jestem sam, a chciałbym grać w public room gdzie jest wiele osób jednak nie wiem jak się tam dołączyć choć xbox mówi, że w nim jestem.

    Ma ktoś może Red dead Redemption ? Tak byłoby łatwiej...
     
  16. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ENABLED ROUTER UPNP = u mnie cały czas wyskakuje NOT FOUND mimo iż wszędzie wyskoczyło mi PASS
    jakaś rada ?
     
  17. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    607
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    skoro masz wszystko ok to na co ci upnp?
     
  18. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie wiem, każdemu wskakuje więc stwierdziłem że status "FOUND" jest konieczny.
    poza tym w chwili połączenia się w BO2 konsola wyłączyła się
     
  19. 2fat4you

    2fat4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a sprawdziles czy wogole twoj router obsluguje upnp i czy jest wlaczone?
     
  20. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    607
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Polecam zapoznac sie z pojeciem UPnP Tak jak bylo pisane link to wczesna beta wiec moze sie od czasu do czasu cos wykrzaczyc (wylaczyc konsola np przy wyborze pokoju).
     
  21. Łukasz Dominik

    Łukasz Dominik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    u mnie na routerze koniecznoscia bylo odznaczenie UPnP gdyz nie chcialo znaleźć urządzenia.
    może sie komuś wydać przydatne http://www.simpleportforwarding.com/
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum