1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Linux Gentoo na X360?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Razor3100, Luty 19, 2009.

  1. Razor3100

    Razor3100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2008
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam!
    Znalazłem ostatnio na necie taki poradnik jak odpalić Linux'a na X360.

    niezbedne rzeczy do odpalenia linuxa na 360tce

    -xbox360 z kernelem v4532 albo v4548 .jesli kernel jest wyzszy zobacz TUTAJ jak go obnizyc,jesli jest nizszy(jak w moim wypadku) podwyzszamy za pomoca aktualizacji dla HDDVD MD5: cd4db8e2c94266ab73513c361dd5b8f6 tylko taka jest odpowiednia HDDVD
    -zmodyfikowany naped,ktory czyta kopie
    -kopia gry king kong x360
    -xploit dla king konga>
    link
    -linux dla x360 Gentoo LiveCD Xenon Beta 2 07/05/2007 >link pracuje tylko na napedach samsung i hitachi
    -nagrywarka dvd dl

    jesli juz mamy wszystkie niezbedne materialy zaczynamy.wypakowujemy exploit i linuxa.ja jako nie wiem jak uzywac dosa wrzucilem na C obraz gry i pliki exploita.uruchamiamy cmd i wpisujemy cd\ przechodzimy na C:\ i dalej win_patch.exe nazwa obrazu.iso
    mozna to z robic tez pod winda(instrukcja w plikach) ale naxp za nic nie moglem.
    spachowany obrazek nagrywamy jak normalna gre na dlce.
    nastepnie wypalamy linuxa na plytce cd.
    i juz jestesmy w domu,podlaczamy siec do xboxa ustawiona na dhcp,myszke i klawiature usb(nie obsluguje pada,ani klawiaturki do xboxa jak mialo to miejsce na x1)
    uruchamiamy spatchowanego king konga po loadingu naciskamy start.wysunie sie nam tacka napedu,wkladamy cd z linuxem i tataam.piekne pomaranczowe diody, mozemy sie logowac i wnikac w zawilosci lina.
    nie obsluguje dzwieku (mozna uzyc karty dzwiekowej usb) ani grafiki 3d.a tak to wyglada na monitorze


    Osoby , które znają sie na tym niech powiedzą czy to bezpieczne i czy warto odpalać ;)

    P.S Jeszcze jeden ;]

    Kod:
    http://www.free60.org/wiki/First_Steps
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Juz dawno bylo na jednym z forum o hackowaniu Xboxa ;P
     
  4. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    tja przy nxe nie dziala,na starszych upodatach systemu dziala
     
  5. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Masz podziękowanie ode mnie za to ;)
     
  6. Razor3100

    Razor3100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2008
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zaraz mówię że to Poradnik nie mojego autorstwa.
    Żeby nie było, że ktoś do mnie ma pretensje za kopiowanie poradników ;/

    P.S "Michael94" za podziękowanie dziękuję :)

    "Miedzianek" dzięki z odpowiedź, wcisnąłem DZIĘKUJE ;)
     
  7. Bełek

    Bełek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Krapkowice
    Po jakiego grzyba wam linux na konsoli?
    Moim zdaniem instalowanie jakichkolwiek systemów operacyjnycn na konsole to głupota i bez sens.
     
  8. Razor3100

    Razor3100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2008
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A po takiego, że gdyby M$ wyprodukował konsole z przeglądarką internetową itd. to nie trzea by było.
    A tak to trzeba odpalić system bo X360 to jak w miare mocny komp.
    Ma 3-rdzeniowy procek ;)
     
  9. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Przy okazji , linux działa tylko na konsolach w wersji XENON . Jezeli ktoś jeszcze taka ma , to nie sądze , zeby miał tak niski kernel . No chyba ze ma Infectusa . Razor3100 , ten linux nie obsługuje dzwieku , wiec nawet jakbyś go wgrał , to mp3 nie posłuchasz .
     
  10. Razor3100

    Razor3100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2008
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No ale można by porównać go z linuxem na PS3 .
     
  11. kajtas

    kajtas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dlaczego bez sensu , właśnie się zastanawiam nad zakupem xboxa i sprzedażą pc'ta . Podobno dzwięk działa na karcie muzycznej pod usb .

    Ciekawe ... ciekawe . Jeśli ten linux naprawdę działa .. to idealnie!

    linux - WINE - counter strike 1.6 na xboxa


    ///btw witam na forum
     
  12. adixpl

    adixpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kajtas, nie dasz rady raczej kupić teraz Xenon'a, żeby odpalić linuxa, więc zapomnij :p

    Edit: Tamten odgrzał kotleta, a ja go po prostu chciałem wyprowadzić z błędu.
     
  13. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    po co odswiezasz temat?


    @UP
    sorka do niego wlasnie mowilem niewidzialem ze 2 strona jest
     
Wczytywanie...

Poleć forum