1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

lite-on 16d2s 2.0 i padło mi

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez interjac, Październik 25, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. interjac

    interjac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam problem nie wiem co zrobiłem nie tak ale uwaliłem napęd i nie wiem jak go postawić na nogi .
    Maiłem LT1.1 i chciałem wgrać 2.0 dasch już nowy, robiłem według opisu pod JungleFlasher 0.1.88
    i przy kasowaniu Liteon Erase chyba wystąpił jakiś bład bo nie szło wgrać juz flasha ani pod win ani pod dosem
    Dosflash daje MTK Vendor Intro failed on port 0xE800 i status 0x80 nie nie idzie przejść na inny
    przy próbie wgrania pisze unkown flash chip

    Pomocy bo że głupi byłem i nei wiem co żle zrobiłem to 2 napędy uwaliłem w ten sam sposób.
    Jak je postawić na nogi ????

    Aha jak mam włączony napęd to komp się nawet nie odpali
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sh1noPL

    Sh1noPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Drezdenko
    najbezpieczniej robic dosflashem, mi na jf zwisl komp i tez nie chcial wstac, wlaczylem przez probe naped komp nie chcial przejsc z ekranu plyty glownej dalej, poczekalem z jakies 30 sek poszlo, botowanie z pena i ogien, poczytaj na ten temat, mi jf wykryl naped, ale nic nie moglem zrobic, dosflash wydawal sie 'trudny' a w rzeczywistosci bajka, sproboj, akurat ten sam naped.

    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html
     
  4. interjac

    interjac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem w tym że dosflashem nie idzie , wygląda jak by nie chciał przejść do Vendor
    W dosflash mam "mtk vendor intro failed !"
     
  5. interjac

    interjac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę nikt nie zna rozwiązania aby wgrac flash ?
    Proszę pomózcie
     
  6. Sh1noPL

    Sh1noPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Drezdenko
    sproboj kilka razy pod dosem, jak sie nie myle to na liteon erase tez mialem ten problem w dosie, ale kilka razy powtorzylem komende i poszlo.
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    1. włączasz dosflasha
    2. wpisujesz: dosflash liteon e xxxx (xxxx to numer portu w komputerze)
    3. wpisujesz dosflash, potem wyskoczy okienko z zapytaniem, wyciągasz i wkładasz zasilanie napędu na 1-2sec
    4. dajesz n, wybierasz napęd klikasz w, i wywali błąd.
    5. wpisujesz dosflash , wybierasz naped, klikasz w, i wpisujesz plik z lt 2.0 (ja zawsze pisze cfw.bin) musisz mieć go wcześniej na pendrive.
    6. banki się wgrają, potem odepnij wszystko i sprawdź konsole.
     
  8. interjac

    interjac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Robię wedle twojego opisu i za cholerę ciągle Unkown flash chip
    Tak jak na foto
    [​IMG]
    Oczywiście kilka krotnie próbuje od pkt1
    Pomocy
     
  9. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Daj erase jeszcze raz, potem dosflash, odpinasz zasilanie, wkladasz, dajesz n, wywali unkown flash chip, wpisujesz dosflash i powinno wykryc naped z 256kb flash

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  10. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Interjac weź w biosie ustaw dyski na ide nie na achci ani na raid. Miałem to samo co ty i po przestawieniu na ide poszło z kopyta.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum