1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LITE-ON 16d2s- flashowanie nie idzie zgodnie z planem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez se7ener, Styczeń 25, 2014.

  1. se7ener

    se7ener Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Witam. Na wstępie zaznaczę, że nie mam akurat przy sobie komputera z wejściem SATA, dlatego wszystko będzie pisane praktycznie z pamięci oraz wasza ewentualna pomoc będzie mogła być wprowadzona dopiero w poniedziałek.
    Mianowicie: chciałem przerobić XBOXA przeróbką LT 3.0, wszystko podpięte, komp wykrywa napęd, PMT hack zrobiony, klucz na dysku, raduje się niezmiernie.
    Później restart konsoli, kompa, przywrócenie kabli do oryginalnego stanu(wszystko robię niestety z zasiania konsoli i nie mam innej opcji), no i przeszedłem do flashowania według tutorialu z tego forum. Z racji, że dash konsoli praktycznie najnowszy przeszedłem od razu do punktu 4, czyli wgrywanie LT 3.0. Klucz podany(dummy.bin), lt tak samo(LTPlus-0251-v3.0.bin). Poszło. Przechodzę więc do MTK Flash. Wszystko spoko, Vendor mode był, wyrzuciło status 0x72. Zapodałem WRITE i po tym kicha. Weryfikacja "failed". Później już nie wykrywało napędu w JF, przy każdej próbie Info/Device ID mimo szybkiego on/off napędu wywalało także błąd z wykryciem. Co robię nie tak? Rozwaliłem napęd? Dodam, że przy każdej próbie włączenie już nie "mryga" światełko w napędzie i ta ruchoma część się nie rusza. Proszę o pomoc, z góry dziękuję :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Nie dawaj into tylko lite on erase i po tym zrób reset konsoli.
     
  4. se7ener

    se7ener Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Stalowa Wola
    kurde erase też próbwałem i nic ale jak sięgnąć pamięcią to bardzo prawdopodobne że mogłem się wtedy pomylić się z portami. Czy to przepis na sukces, robiliście tak? Tak patrząc hipotetycznie to jakby to poszło to co po tym, a co jakby to też nie poszło? Chcę po prostu iść do kolegi i zrobić to nie szukając po hamerykańskich stronach jakichś dziwnych odpowiedzi. Dodam, że próbwałem dosflashem według poradnika, ale na starcie wpisując komende(na pewno dobrze) dostałem odpowiedz, że zła i na reszte sił nie starczyło
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Stosowałeś się do poradnika na forum?
    Jedna kwestia jest troszkę niedokładnie opisana, a dokładniej to moment, w którym masz wyłączyć i włączyć zasilanie napędu.

    Nie rób tego w momencie, w którym jest pokazane w naszym poradniku, tylko w tym KLIK.

    Status 0x72 powinien wejść od razu.
     
  6. se7ener

    se7ener Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Stalowa Wola
    no tak zasilanie raczej dobrze wyciągnąłem i włożyłem- po dwukrotnym potwierdzeniu erase. Poza tym weszło od razu 0x72. Dopiero od write zaczął się problem
     
  7. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Skoro masz klucz, przygotuj sobie FW i próbuj przez dosflasha.
    Wejść musi, napędu raczej nie uwaliłeś.

    Spróbuj na innym kablu SATA, oraz na innym porcie.
    Gdybym nie zaglądał to tego tematu, przypomnij mi się na PW.
    Pomogę.
     
  8. se7ener

    se7ener Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Stalowa Wola
    No dobra a po tym, ze jak uruchamiam ponownie konsole i naped nie reaguje swietlnie i ruchowo to mozna ocenic, ze jest juz do niczego? Moze ktos podac dobry poradnik do dosflasha, bo przez ten z forum nie szlo. Jak najlepiej i najszybciej poznac numer portu do ktorego podpiety jest naped?

    Niestety napęd w dosflashu też nie chce wejść w vendor mode. Dodam, że dopiero po kilku próbach w ogóle "widzi" napęd, jednak z zerową pojemnością flasha i nie da się wejść do vendor mode, czy to może być wina komputera? Ma ktoś jakiś pomysł?

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
Wczytywanie...

Poleć forum