1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-on 74850c - nie widać pod win xp + JF + MRA HACK

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez akira12, Listopad 26, 2010.

  1. akira12

    akira12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    Tak jak w temacie...
    Co zrobić żeby napęd był widoczny w programie Jungle Flasher ? Płyta główna w PC to Asrock A780GXH/128M - 6 gniazd SATA z czego tylko 2 wolne. Bardzo proszę o wszelkie podpowiedzi. Jestem dopiero na początku drogi, muszę jeszcze zrobić MRA HACKa (brak klucza i informacji co za wersja softu siedzi) a nie mogę jak napędu nie widać... Przy okazji może ktoś podpowie jakie urządzenia/narzędzia są potrzebne do flashowania ? Mam zrobionego speara z kabla ca-45 ale nie testowane na klocku jeszcze.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rolo89

    Rolo89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Włącz tą opcje JungleFlasher/DVDkey 32/include non-IDE Ports. U mnie to pomogło.
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    odłącz inne napedy w PC

    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungle flasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme

    Zapis i zrobienie fw jak w tutkach.
     
  5. akira12

    akira12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki @Quazimodo, chyba mi się udało. Kombinacja niezła była, odłączyłem wszystkie dyski sata w tym systemowy (podłączyłem go konwerterem ide-sata) i napęd lite-on stał się widoczny. Zapisało mi 5 plików - dummy, identify, inquiry,key,serial. Mam teraz pytanie czy nie muszę już robić MRA Hacka ? Co ze spearem co zrobiłem - będzie potrzebny jeszcze ? Przy okazji wiem już jaki flash miałem/mam v1.51 - 12x.

    ----------------------
    2 minuty później konsoleta ma już wgrany LT+ ^^

    Jeszcze raz dzięki za pomoc
     
  6. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Nie wiesz jaki miałes flash(wiesz jaki masz na dysku) :) Spear nie bedzie ci juz potrzebny jezeli zachowasz plik ktore odcztałes:)
     
  7. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Ja też mam litka 74850c i czy przy flashowaniu DosFlashem też muszę robić te speary itd czy to tylko przez kabel sata?
     
  8. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Jak masz klucz to nie
     
  9. Sinyjbc

    Sinyjbc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Ja mam podobny problem. Również mam liteona 74850c ixtreme1.6 i chce odczytać klucz. Podczas próby włączenia jungleflashera system sie zawiesza i nie pozostaje nic innego jak reset. W trybie awaryjnym wyskakują kolejno 2 błędy:
    1. PortIO error: can't install portio32.sys driver. Be sure to run as administrator.(sterownik portIO instalowałem)
    2. No comports were found during enumeration.
    nastepnie włącza się program, jednak nie widzi on napędu i nie ma żadnego widocznego portu COM.
    Napęd podłączam przez kabel sata do płyty głównej w kompie(Intel DG965SS)
    Wie ktoś co może być tego przyczyną?
     
  10. MałyJan

    MałyJan Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jak mam litka i klucz to musze tacke do polowy wysówać itp.?
     
  11. akira12

    akira12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja po prostu miałem więcej szczęścia niż rozumu ;) brak klucza - teraz mam i zrobiłem kilka kopii zapasowych, nie wiadomo jaki flash w konsoli siedział - miałem 1.51. Opcja "Dummy from iXtreme" zadziałała - teraz już nie chce ale to nie dziwne - jak się przytrzyma kursor na tej opcji to wyświetla się info z jaką wersja flasha zadziała (1.50). Wszystko zrobiłem pod windowsem w > Jungle Flasher < "Dzida" i cięcia na szczęście nie były potrzebne.

    @Sinyjbc mi też wyskoczył błąd "can't install portio32.sys driver itd" ale zignorowałem to po wszelkich próbach ze zmianami statusu administratora...

    Zrób tak jak pisze wyżej @Qazimodo ,później włącz JF i sprawdź co masz podpięte pod port 0xC00 i w to miejsce podłącz Litka.
     
  12. Sinyjbc

    Sinyjbc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robiłem jak pisał Quazimodo, sprawdzalem wszystkie IO po kolei jednak na żadnym nie znalazło mi napedu i nie mogłem wybrać portu COM. Portu takiego jak 0xC00 u mnie nie ma. Może coś nie tak z chipsetem, nie wiem. Ma ktoś jakiś pomysł jak sie z tym uporać?
     
  13. dany2b

    dany2b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    problem ze sterami pod xp

    witam...

    szukam juz 2 godzinki w necie jak przerobic liteona 74850c wszystko mam tzn sprzet do tego... bios widzi naped ale win widzi go jako (no wlasnie brak sterownikow bo prosi o podanie sterow) nieznane urzadzenie... a ja nie wiem z kad i jakie sterowniki mam zaladowac... nikt nie pisze o tym nigdzie. czy tylko ja mam takiego pecha? czy cos mi umknelo? bardzo prosze o p[omoc jestem now w tym temacie i nie wiem jeszcze paru rzeczy... gdyby mogl mi ktos pomoc to byl bym BARDZO WDZIECZNY!

    dziekuje
     
  14. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jakie masz te sprzęty?
    Nie wiem czy wiesz, ale odkopałeś stary temat
     
  15. dany2b

    dany2b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co masz na mysli sprzety? jesli chodzi o naped to jest to liteon 74850c nigdy nie grzebany(plaba na nim fabryczna) kompa mam z 4 sata ale po uruchomieniu xp prosi stery do tego napedu a ja nie wiem co dalej nigdzie nic nie ma... :( prosze o rady
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Zacznij od zaktualizowania sterownikow sata plyty glownej, potem posprawdzaj wszystkie porty w jf

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  17. dany2b

    dany2b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    napewno stary temat ale nie moge tego jakos poszukac i przeczytac... jak probuje zainstalowac jakies sery od innych napedow to wywala blad o niemozliwym uruchomieniu urzadzenia ;(
     
  18. dany2b

    dany2b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie pomoglo... dalej nic. a xp dalej wywala kreatora dodawania nowego sprzetu... co dalej
     
  19. dany2b

    dany2b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdyby cos moze nakierowalo kolegow to plyta jest na NVIDIA nForce4 serial ATA GA-K8NF-9
     
  20. dany2b

    dany2b Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chcial bym dodac ze mam przejsciowke z usb na sata (chinszczyzna) i innymi zlaczami ale system nie moze wykryc urzadzenia czyli napedu bo sama przejscowka dziala jak strzala tzn jak podlacze dysk czy dvd-rom jest ok... co robic?!?!?!? brakuje mi pomyslow w xp wywala na urzadzeniu kod 10... nie wiem czy robie cos nie tak?
     
  21. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Boże, jeśli nie wykrywa na żadnym porcie sata i na pewno macie wyłączony raid to wasz chipset się nie nadaje. Spróbuj u kumpla i tyle w temacie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum