1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-On 9504/0272 - problemy z zczytaniem klucza...

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez krgs, Styczeń 16, 2012.

  1. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    witam, mam problem z zczytaniem klucza, klikam slimkey, i jest error, a przy wprowadzeniu go w vendor mode, wyskakuje blad... moze byc to przyczyna ze mam zblokowany chipset? mam teraz flasha 2.0+ i dasza przedostatniego, chyba 609. dodam jeszcze ze przed lt.2.0 zgralem sobie klucz i wszystko i wgralem lt.2.0 i wszystko bylo ok, ale wydaje mi sie ze po jakiejs aktualizacji zablokowal mi sie naped, bo aktualizacja nie przeszla!..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bo trzeba wprowadzić go w vendor przez mpx lub mieć adapter sata usb, ewentualnie usbpro/lizard.
     
  4. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    mam usb probe v3. wczesniej nie musialem dotykac pinu mpx. aczkolwiek jak przerabialem koledze phata to wtedy musialem dotknac pin..
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    To znaczy że masz "fajny" kontroler sata na płycie głównej i nie potrzebuje dodatkowego kopa, żeby wywołać vendor w d4s
     
  6. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    ale jednak nie chce przejsc w vendor... wciskam slimkey, daje zeby nie odblokowal, bo jak wcisne aby odblokowal naped to w ogole nawet nie proboje zczytac klucza.. tak wiec slim unlock daje nie i pozniej wylaczam/wlaczam probe na 1 sek. i nie wchodzi w vendor.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    jeśli probe w mpx01 nie zadziałało, to spróbuj z adapterem sata, według tego tutka http://xboxforum.pl/pomoc-f160/zczytanie-flash-lite-0225-a-98425.html

    W przypadku krgs to nie ma znaczenia :)
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeśli korzystasz z lizard360 nie musisz dotykać iglą punktu mpx01 żeby wejść w vendor.
     
  9. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    slim/ mxic... i co teraz? czyli co mam zakupic aby byla gitara! ;)
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  11. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    tak, wczesniej wyciagnalem klucz, tylko na kompie kolegi pod xp... pozniewaz u mnie wczesniej JF nie widzial napedu (win 7 64 bit), teraz mam win 7 32bit, JF widzi naped ale nie da sie wejsc w vendor mode/szczytac klucza...

    slimkey i wywyala blad jak daje aby odblokowac naped... a jak daje zeby nie odblokowal, to proboje szczytac klucza, wylaczam/wlaczam zasilenie w probe na 1 sek. i blad...
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    to znaczy że twój kolega ma lepszy kontroler sata, a mówiąc prościej, jego kontroler jest lepszy do obsługi napędu d4s - zatem proponuje wykonać flash na kompie kumpla.
     
  13. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    rozumiem <tak myslalem> a moz epoprostu sobie kupie jakis kontroler pod sate? jakas propozycja, bo chcialbym sobie u siebie flaszowac..
     
  14. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    on pewnie nie wie.../ jak to zobaczyc? nazwa plyty glownej? w sumie to dziwne bo wydaje mi sie ze mam lepsza plyte od niego... DFI LAN PARTY U4
     
  15. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
  16. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    sluchaj, a jak mam teraz zablokowany naped, dasza 609, lt 2.0... to go nie zflaszuje do 3.0 bez ciecia? a jak cos to ktos moze zainstalowac przelocznik zeby sie obylo bez wacikow?
     
  17. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    i wtedy tylko bym sobie przekladal napedy tak? czy o co chodzi?
     
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  19. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    taki przelacznik moge sobie zamontowac sam? bez zadnego dosiadczenia w lutowaniu?

    czym sie rozni wyzej wymienoiny od tego..?
    Sputnik 360 - odblokowuje flash w DG-16D4S z chipsetami MXIC

    czyli mozliwy jest fakt ze nie da sie u mnie zczytac klucza bo mam zablokowany naped po jakies danej aktualizacji i dlatego nie przechodzi w vendor? czyli moze kontroler jest ok...

    a co mial na mysli darmon?, "byle bez mpx" co to jest mpx?, ten pin?

    w slimach nie trzeba dotykac pin, aby sciagnac klucz prawda? tzn ja za pierwszym razem jak sciagalem w slimie nie dotykalem pinow, w phat juz trzeba bylo uzyc proby...
     
  20. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Bo to jest płytka która łączy przeciętą w napędzie ścieżkę + odblokowuje SPI (write protection) w napędzie z MXIC. Ta płytka posiada wbudowane rezystory od 10 do chyba 25 ohm. To co ja ci wrzuciłem to była tylko płytka która łączy przecięte ścieżki, żebyś podczas aktualizacji nie musiał ciągle ściągać lutów i lutować na nowo bo to ryzykowne. Ponieważ tańsza płytka nie ma oporniczka, do odblokowania napędu będzie owy wymagany tj. http://farm7.static.flickr.com/6117/6279653483_30a3058382.jpg

    Nie, ponieważ klucz znajduje się w niechronionych sektorach i do jego wyciągnięcia, nie potrzebne jest wejście w Vendor Mode, nie potrzebne jest odblokowywanie.
    Odblokowanie SPI(napędu) pozwala na zapisanie firmware'u lub jego wgranie do napędu konsoli.

    MPX01 to punkt na PCB napędu, w który należy przytknąć Probe v3 aby napęd wszedł w Vendor Mode. W konsolach Phat robi się to po to aby wyciągnąć klucz, w Slimach najwyraźniej pomaga to wejść w Vendor. Korzystając z urządzeń tj. X360 USB PRO czy Lizard360 nie ma żadnych problemów z wyciągnięciem klucza czy wejściem w VM.

    Nie, nie trzeba.
     
  21. krgs

    krgs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Dzięki kolego za konkretną wypowiedź. W takim razie kupię sobie kontroler i ta płytkę do odblokowania napędu. A ten przełącznik co ją podałem, czyli ten drozszy, jest lepszy? Jaki mi proponujesz? Jeżeli chodzi o montaż takiej płytki to dam radę sobie sam to zamontować? Pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum