1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-on DG-16D2S 74850c Czy jest jeszcze nadzieja?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mati1491, Grudzień 23, 2010.

  1. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem nowym użytkownikiem forum więc piszę tutaj bo tylko tu mam dostęp.

    Około pół roku temu probowałem przerobić swój napęd.
    Coś poszło źle i podczas albo sczytywania klucza albo czyszczenia fw napedu naped nagle sie zamknal.
    Od tego momentu naped przy podlaczonym zasilaniu zachowuje sie jakby go w ogole nie mial to znaczy:
    1. Tacka sie nie otwiera/zamyka
    2. Z napedu ne wydoywa się zaden dzwiek ruszanbia lasera itp.
    3. Gdy naped jest podlaczony do konsoli konsola wyświetla bląd E 64.
    Wiec teraz pytanie czy jest jeszcze nadzieja na ozywienie tego napedu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kozman

    kozman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli klucz napędu(dummy.bin) jest zczytany, to podłączamy napęd takim jaki jest, po czym klikamy intro/device ID(w odpowiednim porcie SATA).
    Jak napęd wykryje, to wtedy z danym kluczem ładujemy mu flash, po czym Write i Outro/ATAreset.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak podczas wgrywania to postawisz go dosflashem. Na spryciarze.pl wpisz liteon to zobaczysz jak to zrobic.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  5. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje za odpowiedz obu użytkownikom i życzę miłych i udanych świąt. Jutro z rana wezmę się do naprawy napędu. Gdy tylko skończę napiszę rezultaty.
     
  6. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety dosflash nie wykrywa mojego napedu :(
    mam nadzieje ze innym sie poszczesci w te swieta.
     
  7. Banana96

    Banana96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jelenia Góra

    W takim razie pokój duszy twojemu Ś.P. Lite-On'owi
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak go nie wykrywa pod DOSem w dosflashu
    i masz klucz napedu odczytany ! wcześniej to
    wyślij mu komende

    dosflash e nr.portu i Enter
    wyłącz i włącz zasilanie napędu
    i jeszcze raz sprawdź go dosflashem
    jak wykryje niezidentyfikowany napęd to gratulacje
    właśnie go ożywiłeś :p - teraz tylko wgrać klucz .....
     
  9. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    panowie :D naped sie ozywił :D
    Napisalo erasing complete czy cos w tym stylu
    teraz tylko jak wgrac ten klucz przez dos flasha?
     
  10. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak masz wrzucony już klucz do firmware (jaki tam chcesz - oryginalny czy Lt+) to wrzucasz owe fw z kluczem na pena na którym masz dosflasha - w dosflashu wpisujesz W - enter - podajesz nazwę pliku - enter - zapisze 4 banki - wyświetli że ok - done. Jak coś pójdzie nie tak to można w kółko robić "erase" (jak masz nowy dosflash to będą podane komendy i wystarczy "e" i "w+ zamiast pełnych komend)
     
  11. orzelorzel

    orzelorzel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    uziemiałeś obudowę pc z xklockiem?
     
  12. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem juz prawie u celu.
    Naped pomyslnie sie wyczyscil komenda dosflash liteon e "numerportu"

    Lecz teraz nie moge wgrac fw z kluczem.
    Wyskakuje mi Vendor failed.
    A pod koniec Status: 0x7F
    i od tego momentu moge czekac do konca zywotnosci komputera az cos sie stanie.
     
  14. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    po wyczyszczeniu flasha trzeba wyłączyc i zaraz właczyć zasilanie napędu wtedy zmieni ci się status
    vendor mode i wgrywasz .....
     
  15. raziel_mbk

    raziel_mbk Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dlatego ja wole takie sprawy oddać do kogoś kto sie na tym zna , potem nie ma problemów. Wydać te ~~70zł to nie taki majątek
     
  16. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no u mnie akurat to kosztuje 200 zl wiec wole to zrobic sam.
    Napotkalem nastepny problem.
    Okazalo sie ze ten naped chyba jednak jest martwy.
    W dosie program l-o-erase.exe pokazuje mi na ta sama wiadomosc czyli Status: 0x7F
    Sadze ze chybas trzeba kupic nowy naped. €o wy o tym myslicie?
     
  17. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    a jak szczytywales klucz napedu? bo jezeli masz zly klucz to nowy naped juz nie pomoze
     
  18. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kod:
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    JungleFlasher 0.1.78 Beta (183)
    Session Started Fri Jan 04 01:34:19 1980
    
    This is a 32 bit process running on a 32 bit CPU 
    portio32.sys Driver Installed 
    portio32.sys Driver Started, thanks Schtrom ! 
    Found 6 I/O Ports.
    Found 1 Com Ports.
    Found 3 windows drives C: D: E:
    Found 0 CD/DVD drives
    
    Loading firmware file C:\Documents and Settings\fainT\Desktop\JungleFlasher v0.1.78 Beta (183)\JungleFlasher v0.1.78 Beta (183)\firmware\Dummy.bin
    MD5 hash:  1e5833abe114b32aa50dfe08b2f168c3
    Inquiry string found
    Identify string found
    Drive key @ 0xA030 09410F1811B48118ED861EFEF3C62124
    Firmware Osig: [PLDS    DG-16D2S        7485]
    Firmware is:  DVDKey32 extract                
    Auto-Loading firmware file C:\Documents and Settings\fainT\Desktop\JungleFlasher v0.1.78 Beta (183)\JungleFlasher v0.1.78 Beta (183)\firmware\LTPlus-748v1.1.bin
    MD5 hash:  53786fac70e9c6b895b2e99144c7fb6d
    Genuine LT plus v1.1
    Drive key @ n/a 77777777777777777777777777777777
    Firmware Osig: [PLDS    DG-16D2S        7485]
    Firmware is:  LT-Plus 1.1                     
    Spoofing Target
    DVD Key copied to target
    Inquiry string copied to Target
    Identify string copied to Target
    Serial data copied from Source to Target
    No Calibration data in source
    
    
    Sending Lite-On-Erase request to port 0x34D8
    ..............
    Drive returned Status 0x7F
    ....................
    Device Intro failed!
    
    Port na pewno prawidlowy. Intro/ Device id daje ta sama koncowke czyli 0x7f ata reset tak samo.

    Naped jest podlaczony w 100 procentach prawidlowo. Zasilanie biore z wlaczonego xboxa a sata podlaczone do kompa.

    (klucz jest prawidlowy nie wiem czemu mialby nie byc)

    Mimo tego wszystkiego napedu windows nie wykrywa dos tak samo.
     
  19. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak napedu nie widzi dosflash to elektronika do wymiany.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  21. mati1491

    mati1491 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha czyli juz wszystko wiadomo.
    Wie ktos gdzie szybko dostane taka plytke?
     
Wczytywanie...

Poleć forum