1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-On DG16D4S soft 9504 i Zczytanie Klucza

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez =ESTE=, Grudzień 21, 2010.

  1. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Siema. Jakim Sposobem można zczytać Klucz Nowego napędu Slima? Chodzi mi o to czy da radę zrobić to Software'owo (np. sposobem na tackę), czy trzeba ciąć Ścieżki?

    P.s> Wie ktoś może do kiedy dokładnie występowały w Slimach napędy Lite-On 9504?

    Z Góry Dzięki za Pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Naprawde nikt nie wie, czy to świąteczne lenistwo?
     
  4. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    na starcie czyli lipiec były slimki z litkiem 9504 - można ściągnąć klucz programem tarablinda 0.4
    potem bodajże 2 miesiące później liteony 0225 - da się ściągnąć klucz ale nieda się skasować/wgrać firmware
    od listopada są nowe napędy hitachi - tutaj czarna magia nikt nic narazie nie wie ;D
     
  5. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    I za takie rady powinieneś dostać ostrzeżenie! Klucz da się odczytać tylko z napędu 9504, który jest w konsolach z maja i czerwca. W lipcu i później były produkowane napędy z fw 0225 i z niego nie da się odczytać klucza. To samo jest z najnowszymi napędami z fw 0500. Jak czegoś nie wiesz to lepiej nie próbuj pomagać, bo tylko robisz zamieszanie.
     
  6. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    <centaur2> hi, any infos if the 0225 slim drives will be flashable? according to geremia the spi flash is locked to read only

    poczytaj troche pewien temat na xboxhacker i dowiesz się, że napędy z fw 0225 da się ściągnąć klucz, ale nic więcej nieda się zrobić.

    btw.

    Geremia sell his tarablinda for 0225 drives to TeamXecuter
    for Xecuter X360USB PRO

    :)
     
  7. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    To Ty się lepiej zastanów, równie dobrze mogę napisać, że jest już LT dla Slima, bo na scenie napisali, że będzie. Nie ma dostępnego softu do ściągania klucza z 0225, więc się nie da. Chyba, że Ty robisz czary mary, hokus pokus i umiesz to podziel się wiedza na forum.
     
  8. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    da się odczytać klucz z każdego nowego napędu i można wymienic napęd na napęd z peceta i bedzie działało ale to wyższa szkoła ! nie dla każdego.
     
  9. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Jeszcze nie słyszałem o czymś takim że z każdego nowego napędu da się zgrać klucz i wrzucić napęd pc i jakoś to połączyć ciekawe ale czy to na pewno prawda da się tak?
     
  10. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    No jasne, że się da. Wystarczy jedynie napisać odpowiednie firmware. Przecież to każdy umie :).
     
  11. GoZu_PlAyEr

    GoZu_PlAyEr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Napiszę, napiszę, a Ciebie nie uczyli w podstawówce co to znaczy sarkazm?
     
  13. panpodziemia100

    panpodziemia100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapraszam do lektury na youtub...Wyciągają tam bardzo łatwo z 0225 :)
     
  14. artek-czorny

    artek-czorny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam wszystkich jest już może soft do 0225???
     
  15. pawlenko

    pawlenko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tak jest
     
  16. artek-czorny

    artek-czorny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poda ktoś linka skąd to zassać ??
     
  17. keruj33

    keruj33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dołączam się do pytania w temacie
    zczytałem klucz JungleFlasherem używając klawisza "slinkey", ale nie mogę nic wgrać bo po kliknięciu "Lite-On Erase" mimo wypinania i wpinania zasilania wychodzi Failed
    jedyny sposób to inwazyjny napędu ?, czy robię coś źle ?
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, trzeba ciąć lub wiercic napęd.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum