1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-on iHAP 122 W prędkość

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BloodmaN, Marzec 13, 2012.

  1. BloodmaN

    BloodmaN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Podłaczyłem sobie właśnie takową nagrywarke zamiast LG, która niby wypala lepiej płyty. Problem w tym że wypala je z prędkością 4.0x zamiast 2,4x. Czy to poprostu minimalna prędkość tej nagrywarki czy wina płyt?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Cześć,

    Prędkość nagrywania jest zawsze determinowana przez posiadany nośnik. W specyfikacji każdego nośnika znajdziesz z jakimi prędkościami jest możliwość nagrywania.

    A co do nagrywarki to chyba chodziło o IHAS 124-624B a nie IHAP 122 :/
     
  4. BloodmaN

    BloodmaN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To zależy od płyty, np. Verbatimy 003 obsługują prędkości x4, x6 i x8. W IMGburn wyskakuje błąd w logu, że płyta nie obsługuje takiej prędkości, a w nawiasie pokazuje jakie prędkości są obsługiwane. Ja też mam tego iHAPa.
     
  6. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Hm...mkm-003 obsŁugujĄ 2.4x teŻ.
     
  7. BloodmaN

    BloodmaN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jak, zna ktoś pewną odpowiedź na to pytanie? Nawet w sklepie nie dają rady zgadnąć.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ustawiłeś OPC (Tools --> Settings --> Write --> "Perform OPC before write")?
     
  9. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    przecież Ci odpowiedziałem - prędkość zależy od nośnika. Jak kupisz sobie nośnik który obsługuje 2.4x 4.0x 6.0x i 8.0x to takimi prędkosciami będziesz mógł nagrywać. Jeśli kupisz 4.0x, 6.0x, 8.0x to takimi. Zresztą polecam kupić paczkę verbatimów mkm-003 i nagrac płytę 2.4x :)

    Imgburn zawsze będzie pokazywał prędkośći od 2.4x do max - a jesli płyta nie obsługuje 2.4x to automatycznie wskoczy na najniższą oferowaną przez nośnik.
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Od tego zacznijmy czemu chcesz wypalac te płyty z predkościa 2,4 :).
     
  11. Qter

    Qter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja nagrywam na Platinum (MBIPG101-R10-65)
    Minimalna prędkość nagrywania tych płytek jest domyślnie ustawiona na 4x.
    Bym mógł nagrywać kopie na tej płytce z prędkością 2,4x musiałem zmienić ustawienia MadiaId dla danego nośnika w FW nagrywarki.
    Daleki jestem od próby wytłumaczenia Ci tego na czym to dokładnie polega, sam średnio obeznany w temacie jestem.
    Nie chcę w błąd nikogo wprowadzić i chociaż posiadasz inny model, to może znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytanie.
    http://xboxforum.pl/aktualnosci-f9/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest-105953-28.html#post851077
    http://xboxforum.pl/lt-f205/fw-do-n...-verbatim-platinum-emtec-i-maxell-106274.html
     
  12. BloodmaN

    BloodmaN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @^incubus - Nagrałem kilka dni temu pierwszy raz dwie gry z prędkością 4,0x. Silent Hill i Blades of Time. Obie gry mają problemy z wczytaniem, lub zawieszają konsole. Do tego pudło huczy, buczy i rzęsi, tak więc chce nagrywać jak zawsze 2,4x :)

    @~adam34689 - Nie, mam odznaczone, do czego służy ta opcja?

    @Qter - Spróbuje się z tym później zapoznać. Dzieki za linki.
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ustawia odpowiednią prędkość nagrywania, w zależności od płyty, nagrywarki, obrazu.
     
  14. BloodmaN

    BloodmaN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli powinno zostać odznaczone?
     
  15. Bastardo

    Bastardo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    WLKP
    a powiedzcie mi jedno geniusze jesli kupie esperanzy 8x to nie nagram jej 2.4x ? jesli na nosniku (czytaj płyta jest x8 badz x123757823547 to jest to maksymalna prędkość z jaką zapisze ci płyte) oczywiscie jesli masz IHAP 122 z max x8 to DVD DL nie nagra ci z x16 gdzies był na forum poradnik ale juz chyba nie active (tego jak mu daramona czy jakos tam) bardzo pomocny tam byl program gdzie zminiałeś predkość nagrywania kazdej plyty ja obecnie nagrywam na esperanzach x2.4(OPC mam odznaczone) ze zmienionym plikiem od c4eva i jest ok pozatym jesli myslisz ze IHAP 122 nagra ci gry na lt 3.0(w koncu i tak bedziesz musiał wgrac nowego dasha) to lepiej zainwestuj w iHAS 124 B

    To ten program Media
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zaznacz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum