1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-on - przeróbka

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez maka2020, Listopad 14, 2010.

  1. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    Mam napęd Lite-On sflashowany przez profesjonalistę. Wgrany jest ixtreme 1.6. W związku z zabezpieczniem AP25, niedługo konieczna będzie przeróbka na LT+. Nie za bardzo mam ochotę znów bulić za flasha. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć, co będzie potrzebne do samodzielnej przeróbki. Ze wszystkimi szczegółami.
    Niestety nie wiem jaką mam wersję Lite-ona. Prawdopodobnie jest to v3, ale nie mam pewności. Jest jakiś sposób żeby to sprawdzić? Czy to ważne? Jakby co, mam na płytce klucze napędu. Czy będzie trzeba coś lutować? Czy to tylko za pierwszym razem?
    Nie wiem, czy to ważne, ale podaję specyfikację mojego Xa
    Xbox 360 Elite
    Jasper
    Ixtreme 1.6
    Liteon (nie wiem jaki)
    Dash: 2.0.9199.0
    Data produkcji: 2009-08-05
    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    jak posiadasz klucz napędu to jest dobrze.łatwo wtedy wgrać nowy fw (ogolnie zmienić na jakikolwiek)http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html
    jak nie masz klucza to wtedy w zależności od wersji liteona v1,2,3 trzeba go wyciągnąć.najwięcej roboty jest przy v3.(cięcie ścieżek).

    edit.
    przy ix 1.6 nie trzeba ciąć(nawet przy v3),mozna wyciągnąć key z każdego liteona w JF opcja dummy from ixtreme
     
  4. Kniaziu

    Kniaziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja podepnę się do tematu, obecnie mam lt gość co mi przerabial spisał mi klucz na kartce i teraz jakbym chciał wgrać sobie lt+ (jeśli wyjdzie) to czy muszę od nowa wyciągać klucz z napędu czy wystarczy jak przepisze klucz do JUngleflashera?
     
  5. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    możesz przepisać opcją manual spoof w JF.
     
  6. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płytkę z kluczem napędu mam, ale jest problem... Co jest kluczem napędu?:D Na płytce są pliki: Dummy.bin, Indentify.bin, Inquiry.bin, jf.log i Serial.bin
    Aha, i pytanie dotyczyło czego będę potrzebować, tzn. kable, oprogramowanie itp. Ale oczywiście porady JAK to zrobić też chętnie przyjmę :)
     
  7. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
  8. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK dzięki za linka. Czy może być kabel SATA, który odepnę od dysku? (mam dwa)
    Czyli mam ominąć wszystkie kroki z tego tutoriala do wstawienia dummy.bin?

    //A to narzędzie CK3? Co to jest? Będzie mi potrzebne?
     
  9. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    tak moze być ten kabel.
    omijasz,bo wcześniejsze tyczą się sczytania keya który przecież już posiadasz.

    edit.
    nie bedzie,to służy do wyciągania(sczytania klucza)zasilania i inne *********.
     
  10. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jeśli chodzi o kontroler SATA: Jeśli mam na płycie porty SATA, to chyba znaczy że kontroler jest nie? (wiem, że jestem debilem).
     
  11. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    podepnij normalnie sata z nepędu do tych na mobo pc i będzie dobrze.
     
  12. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK, czyli żadnego dodatkowego kontrolera nie trzeba. A samo flaszowanie mam wykonać Jungleflasherem czy DOS Flashem?
     
  13. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    jak wolisz,tylko po podpięciu do pc musisz znać nr. tego portu przy dosflash'u tżeba go wpisać recznie w JF wybierasz go z rozwijanego okienka.

    edit.
    ręcznie wpisuje się ten nr. przy wymazywaniu fw jeśli trzeba użyć polecenia l-o-eras
     
  14. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Portu SATA tak? Hmm.. a skąd wziąć ten numer?
     
  15. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    jak np. podłączysz już i uruchomisz pc z pendrive w dosflash'u to wyświeitli nr. portu pod który podłączony jest napęd z konsoli.po wpisaniu komendy "dosflash"
     
  16. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podlacze sie pod temat. Czyli jak mamy sata na plycie glownej to na pewno nie trzeba kontrolera sata pod pci? Czy do wgrania LT+ musi byc zasilanie z konsoli? Nie mozna podlaczyc pod molexa w kompie ?
     
  17. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze pytanie: Czy podczas podłączenia napędu do PC, konsola ma być włączona? a PC?
     
  18. Kniaziu

    Kniaziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    czyli tak otwiera jungleflashera w zakładce firmware tool 32 na dole w terget daje open target firmware wybieram np.lt i daje manual spoof i tam u góry wpisuję ten właśnie klucz mojego oryginalnego firmware i na dole w osing wybieram mój napęd i daję ok i pózniej daję save to file? czy to tak ma być?
     
  19. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    nie.
    jesteś tam gdzie trzeba,tylko swój klucz wpisujesz w Manual póżniej Check i Ok.(na końcu zapisujesz plik jako OFW lub key jak wolisz.)
    w Sorce i w Target wczytujesz OFW.bin bez klucza z odpowiednim nr. dla swojego liteona.
    znajdziesz go tutaj http://www.ixtreme.net/downloads/stock-firmware-t2442.html

    / do liteona nie potrzeba jakiś specjalnych kontrolerów sata,tak możesz wziąśc zasilanie z molexa

    //podczas podłącząnia najlepiej mieć wszystko wyłączone pc i konsole (włacz wszystko dopiero po podpięciu kabli)dobrze jest też uziemnić,wystarczy metalową obudowę x360 połączyć z obudową pc np. jakimś kabelkiem ze zdjęta izolacją po obu końcach.
     
  20. Kniaziu

    Kniaziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    tak tylko ja nie mam oryginalnego firmware żeby go otworzyć mam tylko klucz tzn w manual spoof nic nie wpisuję?
     
  21. maka2020

    maka2020 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Aha, czyli konsola ma być podpięta do zasilacza, a zasilacz do prądu?
     
Wczytywanie...

Poleć forum