1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-ON, reflesh iXtreme

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sinoos, Czerwiec 29, 2010.

  1. Sinoos

    Sinoos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam;
    Mam przerobionego Lite-ON'a, lecz nie było to robione przeze mnie. Teraz chciałbym go refleshować i moje pytanie brzmi:
    Czy jeżeli mam zgrany oryginalny firmware wraz z kluczem napędu, to muszę się bawić w cięcia i mostkowanie, czy mogę przejść od razu do kopiowania oryginalnego klucza i wgrywanie nowego firmware ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Oczywiście możesz od razu flashować napęd. Musisz mieć absolutną pewność, że pliki te są z napędu Twojej konsoli. Znam historię, że ktoś dostał konsolę ze zgranym kluczem, a sprzedawcy się pliki pomylily. Po flashu konsola do wyrzucenia.
     
  4. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    mozesz jechać od razu,ale nawet jakbyś chciał dla pewności zczytać klucz ponownie to przy reflashu nie musisz juz nic ciąć itd, wystarczy opcja dummy from ixtreme w jungleflasherze i program sam wyciągnie klucz. Wrzuc LOerase na pendrive i pliki dosflasha i jedziesz pod dosem ;)
     
  5. Sinoos

    Sinoos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie :) z Dosflashem nie mogę się coś dogadać, więc zrobię wszystko zgodnie z tutkiem Offtopica w Jungleflasherze :)

    Pozdrawiam :)
     
  6. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    tylko uważaj na moment wylaczenia przy erase bo czesto jungle sie tam zacina ,i tak potem musisz w dosflashu kończyć ;)
     
  7. Sinoos

    Sinoos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A to jeszcze takie jedno pytanko; jeżeli wyłączę konsolę, a potem ją włączę ( niezależnie, czy w jungleflasherze czy dosflasherze ), to napęd który miałem do połowy zapewne się zamknie. Ma wtedy zostać zamknięty, czy znowu otworzyć do połowy ?? A może zostanie nadal otwarty do połowy ?? Nie wiem, bo na razie flashowałem BenQ i Samsungi...
     
  8. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Napęd do połowy wsunięty potrzeba ci tylko podczas odczytania klucza. Im chodzi o to że jak dajesz Liteon Erase w Junglflasher to wtedy musisz szybko wyłączyć i włączyć zasilanie napędy w twoim przypadku konsolę. Potem ma ci się pojawić status 0x72 jak w poradniku. Mi szczerze to jeszcze się nigdy nie udało wgrać flasha pod Jungle :) przeważnie nie zdążę zrobić reseta. W dos jest to proste i nie trzeba resetować konsoli.
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jak wyjmiesz kabel od zasilania to się nie zamknie przecież ;)
     
  10. Sinoos

    Sinoos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie!
    Wyświetliły mi się 4 czerwone diody...
    OCB ??
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Kabel AV lub uszkodzone ANA/HANA
     
  12. Sinoos

    Sinoos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie dobra, kabel AV wyskoczył a nie zauważyłem, sory za kłopot.
     
  13. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Pod warunkiem że miał innego iXtreme niż LT. Może chodzi o reflash z LT 1.0 na 1.1?


    Jak masz klucz to rób śmiało, a jak się boisz to wyciągnięcie keya zależy od tego jaki masz ixtreme teraz.
     
  14. Sinoos

    Sinoos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wcześniej był ix 1.6 albo 1.5, ale nowe gry już nie działają, wiec szybciej było przeflashować, niż wave'ować każdą grę po kolei. Tym bardziej, że kilka już jest nagranych :).
     
  15. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    To rób jak napisał Blackburn.
    Opcja "dummy from ixtreme" w jungleflasherze i jazda bez trzymanki. Przy LT będą chodziły nawet gry patchowane :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum