1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-on rysuje płyty ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez smiti, Styczeń 4, 2009.

  1. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Witam, czy zdarza się, że Lite-ony też rysują płytki tak same z siebie ? Mam core'a, na gwarancji był w sierpniu i wymienili mobo + napęd ( na lite-ona ), wszystko było ok, aż do dzisiaj. Tydzień temu kupiłem Prince of Persia i CoD: WaW, nowe, w folii. Dzisiaj patrzę a tu na obu płytkie rysy lecące wokoło płyty, nie są ciągłe. Tu macie fote:

    [​IMG]

    Jestem przewrażliwiony na punkcie płyt, wszystkie mam w idealnym stanie a tu taka D#PA za przeproszeniem. Dwie dopiero co zakupione płytki za ponad 300zł zostały porysowane.
    Jak myślicie, zgłaszać na infolinię ? Konsola stoi w pionie i tak stać będzie, bo nie ma innej możliwości, jest na stabilnym stoliku pod tv, i na pewno nie była ruszana podczas gry. Nie mam zamiaru testować, czy porysuje mi inne [​IMG]. To co, tylko gwarancja ? A myślałem, że Lite-on nie ma takich problemów. I teraz pytanie, głównie dla Juchego. Czy wymienią mi wszystko ( mobo + napęd ), i czy przy drugim wysłaniu nie przysługuje mi jakiś gratis ? Mam nadzieję, że jeśli będę zmuszony wysłać konsolę dostanę już jakąś lepszą płytę główną, bo ta którą mam jest bez hdmi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Każda płyta przy starcie stojąc w pionie wpada w wibracje z powodu małego środka ciężkości w tej pozycji. To czy płytę porysa czy nie jest loterią.
    Microsoft wiedział o rysaniu w pionie od 2005r ale bardziej opłacalne dla nich jest wymienianie nośnika niż opracowanie mechanizmu pionowego odczytu płyt.

    Jeśli rysa płytę poziomo wymienią ci tylko napęd. Jeśli rysa ci płyty sporadycznie w pionie nie wymienią nic bo to naturalne.

    Jedyny gratis to zdrapka LIVE.

    Zawsze dostajesz płytę sprawną w tym samym procesie technologicznym lecz z poprawionym tym co w niej siadało. Nie spotkałem się aby ktoś odesłał konsole bez HDMI a dostał z tym wyjściem.
     
  4. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Czyli w dupie ich mam, konsola jest przystosowana do stania w pionie, kupuje gry za 250zł i nic mi ich nie będzie psuło, jutro dzwonię. A jak nie to do rzecznika praw konsumenta się przejdę i zobaczymy co on powie. G#wno mnie obchodzi czy to naturalne czy nie, tak być nie powinno. Poza tym, dowiedziałem się, że od jakiegoś czasu zawsze, niezależnie od usterki wymieniają wszystko - Płytę główną i napęd.
     
  5. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Przerób, kopi tak nie szkoda :D
     
  6. Tharwynn

    Tharwynn Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Piekary Slaskie
    Konsola jest przystosowana do staniu w pionie i poziomie. Moja stoi w poziomie i niemam rys na plytach ; C
     
  7. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    mi tam nie rysuje :D
     
  8. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    moj kolega tez ma w pionie postawioną konsole bo miejsca nie ma i mu nie rysuje płyt wiec albo to mailes jakis jednorazowy przypadek ale napęd coś się popsuł ale jak na dwoch plytach takie cos jest to raczej naped ( moim zdaniem ) lub tez to, ze w pionie ale widzisz pare osob mowi, ze tak samo stawia konsole i nic sie nie dzieje
     
  9. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    No, raczej, że nie wszystkim tak się dzieje. Jest to prawdopodobnie jakaś usterka. Jutro dzwonię na infolinię i się spytam co i jak.
    Apacer, sam sobie przerób. Wali mnie to, że Ty jedziesz na piratach i okradasz twórców. Pamiętaj, że tylko i wyłącznie dzięki takim osobom jak ja Ty masz coraz to nowe i lepsze gry, kradnij sobie dalej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum