1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-on rysuje płyty ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez smiti, Styczeń 4, 2009.

  1. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Witam, czy zdarza się, że Lite-ony też rysują płytki tak same z siebie ? Mam core'a, na gwarancji był w sierpniu i wymienili mobo + napęd ( na lite-ona ), wszystko było ok, aż do dzisiaj. Tydzień temu kupiłem Prince of Persia i CoD: WaW, nowe, w folii. Dzisiaj patrzę a tu na obu płytkie rysy lecące wokoło płyty, nie są ciągłe. Tu macie fote:

    [​IMG]

    Jestem przewrażliwiony na punkcie płyt, wszystkie mam w idealnym stanie a tu taka D#PA za przeproszeniem. Dwie dopiero co zakupione płytki za ponad 300zł zostały porysowane.
    Jak myślicie, zgłaszać na infolinię ? Konsola stoi w pionie i tak stać będzie, bo nie ma innej możliwości, jest na stabilnym stoliku pod tv, i na pewno nie była ruszana podczas gry. Nie mam zamiaru testować, czy porysuje mi inne [​IMG]. To co, tylko gwarancja ? A myślałem, że Lite-on nie ma takich problemów. I teraz pytanie, głównie dla Juchego. Czy wymienią mi wszystko ( mobo + napęd ), i czy przy drugim wysłaniu nie przysługuje mi jakiś gratis ? Mam nadzieję, że jeśli będę zmuszony wysłać konsolę dostanę już jakąś lepszą płytę główną, bo ta którą mam jest bez hdmi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Każda płyta przy starcie stojąc w pionie wpada w wibracje z powodu małego środka ciężkości w tej pozycji. To czy płytę porysa czy nie jest loterią.
    Microsoft wiedział o rysaniu w pionie od 2005r ale bardziej opłacalne dla nich jest wymienianie nośnika niż opracowanie mechanizmu pionowego odczytu płyt.

    Jeśli rysa płytę poziomo wymienią ci tylko napęd. Jeśli rysa ci płyty sporadycznie w pionie nie wymienią nic bo to naturalne.

    Jedyny gratis to zdrapka LIVE.

    Zawsze dostajesz płytę sprawną w tym samym procesie technologicznym lecz z poprawionym tym co w niej siadało. Nie spotkałem się aby ktoś odesłał konsole bez HDMI a dostał z tym wyjściem.
     
  4. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Czyli w dupie ich mam, konsola jest przystosowana do stania w pionie, kupuje gry za 250zł i nic mi ich nie będzie psuło, jutro dzwonię. A jak nie to do rzecznika praw konsumenta się przejdę i zobaczymy co on powie. G#wno mnie obchodzi czy to naturalne czy nie, tak być nie powinno. Poza tym, dowiedziałem się, że od jakiegoś czasu zawsze, niezależnie od usterki wymieniają wszystko - Płytę główną i napęd.
     
  5. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Przerób, kopi tak nie szkoda :D
     
  6. Tharwynn

    Tharwynn Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Piekary Slaskie
    Konsola jest przystosowana do staniu w pionie i poziomie. Moja stoi w poziomie i niemam rys na plytach ; C
     
  7. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    mi tam nie rysuje :D
     
  8. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    moj kolega tez ma w pionie postawioną konsole bo miejsca nie ma i mu nie rysuje płyt wiec albo to mailes jakis jednorazowy przypadek ale napęd coś się popsuł ale jak na dwoch plytach takie cos jest to raczej naped ( moim zdaniem ) lub tez to, ze w pionie ale widzisz pare osob mowi, ze tak samo stawia konsole i nic sie nie dzieje
     
  9. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    No, raczej, że nie wszystkim tak się dzieje. Jest to prawdopodobnie jakaś usterka. Jutro dzwonię na infolinię i się spytam co i jak.
    Apacer, sam sobie przerób. Wali mnie to, że Ty jedziesz na piratach i okradasz twórców. Pamiętaj, że tylko i wyłącznie dzięki takim osobom jak ja Ty masz coraz to nowe i lepsze gry, kradnij sobie dalej.
     

Wczytywanie...

Poleć forum