1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-on umarł? Nie reaguje

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez claudii, Listopad 24, 2011.

  1. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    Liteon robiony pod dosflashem, w pewnym momencie przestał reagować na eject, konsola go nie widzi miga środkowa dioda, erase niby idzie ale przy próbie wgrania fw wyskakuje unknown chip!
    Czy to oznacza że napęd skończył swój żywot?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    sa napedy,ktore sprawiaja problemy,czasem jeden naped jest tak uparty ze zajmuje dwie godziny zanim go przerobie...mam via wiec to jest przyczyna...probuj az do skutku napewno dziala nadal
     
  4. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    tyle razy był robiony i nie było takich akcji, a tu nagle pstryk, jak mam próbować jak on się nawet nie otwiera i nie wchodzi w vendor mode :/
     
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    W dosie wykasuj FW poprzez l-o-eras, a pozniej wgraj dosflashem 2.0
     
  6. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Tak jak kolega wyżej napisał, przygotuj sobie CFW, wykasuj FW pod dosflash i zrób flash też z poziomu dosa.
     
  7. gomezja

    gomezja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krapkowice
    najpierw wgraj oryginal firmware potem jeszcze raz przerobka
     
  8. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    l-o-eras pomogło :) od razu się obudził, ale dalej nie czyta robi dwa razy bzz i koniec. Chcę go wstawić za hałaśliwego benqa, trzeba robić spoof czy wgrać mu tylko LTPlus-025-v2.0 z nowym kluczem? (mam litka 78450C)
     
  9. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    nie mam pewnosci na sto procent ale wydaje mi sie,ze liteona nie da sie spoofowac pod inny naped
     
  10. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    wgrałam ofw z poprawnym kluczem i dalej to samo, bzz bzz i cisza. Chyba jednak coś z nim nie tak.
     
  11. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    ale ktory plik z ofw wgrales? 74.. czy 025... ?
     
  12. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    plik 74850C, kr.. nawalone tych plików że już nie wiem który do tego napędu :/ To mam wgrać post orig-02510C-1c000 ?
     
  13. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    po aktualizacji 13... przeciez juz nie masz litka 73.. tylko 02510c. I ofw musisz wziac wlasnie pod 02510c. Jest w katalogu POST 13 update
     
  14. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Wgraj lt 025 v2.0.bin
    Wgraj bez spoofa i będzie działać. Jedyna działająca zmiana napędu, gdzie będą chodzić wszystkie gry to liteon na benq i odwrotnie. Tylko wgrać samo lt 2.0 bez spoofa.
     
  15. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
  16. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    rozbierz naped i oblookaj czy cos sie nie odlutowalo ewentualnie gumka nie spadla z mechanizmu otwierania.
     
  17. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    co ma gumka do czytania :confused:
     
  18. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Rozbierz napęd i zobacz jak pracuje laser, czy się rusza i czy nic go nie blokuje, bo możliwe że jest skończony i coś go blokuje.
     
  19. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    laser chodzi i świeci na czerwono
     
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a na pewno wgrales LTPlus-025-v2.0 a nie czasem do slima??
     
  21. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    na pewno, wgrywałam już chyba z 10 razy oryginalny i lt, i za każdym razem to samo.
    Nie mam chipsetu via w lapku ale to chyba nie powinno mieć znaczenia skoro się wgrywa i dosflash widzi go jako 02510
     
Wczytywanie...

Poleć forum