1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lite-on wyczyszczony, blad ATAPI, co dalej...?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez balwan, Czerwiec 24, 2009.

  1. balwan

    balwan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2007
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    wczoraj próbowaliśmy flashować napęd liteon. Zgraliśmy klucz JungleFlasherem, zapisaliśmy 3 pliki po odczytaniu i popełniliśmy błąd, ponieważ spróbowaliśmy flashować w Jungle a nie w dosflashu.
    Napęd został wyczyszczony, JungleFlasher przestał go rozpoznawać a w dosflashu po ponownym wyczyszczeniu wyskakiwało "Flashing..." "Flashing Finish", czyli jakby wszystko poszło w porządku, lecz gry wybieraliśmy numer z portem napędu, wyskakiwało, że napęd ''nie jest ATAPI"... cokolwiek ten błąd oznacza. Na domiar złego JungleFlasher też nie rozpoznaje napędu.

    Co jest nie-tak? Co możemy teraz zrobić? Co jest przyczyną błędu?
    Kontroler który posiadamy na pewno radzi sobie z flashem, ponieważ był na nim robiony Hitachi oraz dwukrotnie Liteon (ten sam, identyczny sprzęt)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. aquaz

    aquaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj podłączyć napęd do innego portu. Jeśli coś stało się podczas flashowania to tylko dosflasher może pomóc, zapomnij o JungleFlasheru i męcz dosflashera, aż zaskoczy. Powodzonka
     
  4. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    postawiłes ten napęd na nogi? Jak nie to sie odezwij coś zaradzimy ;-)
     
  5. esp23

    esp23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam

    mala prosba, pisze akurat do Ciebie z jasnych powodów, jedna z wiekszych glow na tym forum

    moja pytanko - prosba , znajomy przerbial nam napedy , wszystkie liteony , wszystko bylo ok do czasu az w jednym wrzucil nie ten klucz co trzeba, co moge z tym zrobic?

    czy jesli przy odrobinie szczescia znajde i licznych prob trafie w zapisanych key-ach klucz od tej konsoli, moge po prostu wrzucic czyli - wgrywajac xtreme mozna uzyc dowolnych plikow . dummy , Inquiry,
    Identify od inego liteona i tylko dorzucic poprawny plik key, czy w ktorys z
    tych 3 plikow jest tez przypisany nr seryjny i musi on pasowac do ktoregos z
    tych 3 plikow?


    2- moze jakis link albo krotki opis jak wgrac poprawny klucz do napedu z
    złym kluczem jesli nie mozna od tak dolaczyc pliku "key" do innych

    jesli te dwa warianty odpadaja , co mozna zrobic?

    z gory dziei za pomoc
     
  6. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jesli masz poprawny key to zaden problem ponownie go wrzucic, gorzej jesli go utraciles konsolka tylko pod filmy DVD.
     
  7. balwan

    balwan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2007
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdzałem w biosie wszystko co dotyczyło SATA, wyłączaliśmy i włączaliśmy, niestety bez rezultatu. Nadal dosflasher nie widzi napędu Liteon. Po wybraniu napędu przed kliknięciem 'W' wyskakuje komunikat:
    Co poradzić na to?
     
  8. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wpisz l-o-eras XXXX (gdzie XXXX to nr twojego portu), jak nie załapie to powtórz czynność kilkakrotnie.
     
  9. balwan

    balwan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2007
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robilem tak, wyskakiwało, np:
    Status FFFF
     
  10. esp23

    esp23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a dummy bin fixer? nie skleje nim klucza z naklejek?
     
  11. balwan

    balwan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2007
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem kontroler sata, ale i to nie pomogło. Dosflasher nadal nie widzi napędu. Jakieś rady? :(
    Jutro postaram się porobić zdjęcia albo film całego procesu.
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ile razy tak robiłeś ?? Wpisz z 10x l-o-eras XXXX (gdzie XXXX to nr twojego portu) jak nie załapie to wyłącz napęd i po 5s odpal ponownie, następnie znowu atakuj l-o-eras. Możesz sprawdzić czy załapie w DosFlash32. Rozumiem, że masz wersje 1.7 >> http://dwl.xbox-scene.com/iriez/DosFlash_V1.7_Build_20081223.rar
     
  13. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa

    Jesli masz wszystkie pliki zgrywane z tych napedów to odszukaj prawidłowy po numerze napedu.W programie DSDBFixer wczytuj po kolei pliki dummy.bin i numer który jest na foto nad kodem kreskowym powinien byc taki sam jak napedzie.Seriale mozna też tym programem naprawic albo w samym jungleflasher tez jest opcja.Wszystkie numerki oczywiście poza kluczem masz na napędzie ;)
     
  14. balwan

    balwan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2007
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety l-o-eras nie pomaga, cały czas jest status FF80. Z kontrolera tez nie idzie. Kombinowalem na rozne sposoby, nie mam juz pomyslu. Czego jeszcze moge sprobowac?
     
Wczytywanie...

Poleć forum