1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liten flash - PROBLEM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez McAntek, Czerwiec 13, 2010.

  1. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Witam! Chce przerobic naped Liteon 748***. Więc zaczynam od wyciagniecia klucza. Trzeba miec sprzet ale czytalem ze mozna zewrzec dwie sciezki. Czy to prawda?? Probowalem je zewrzec ale dalej nie moglem wydobyc key'a. Prosze o instrukcje jak przerobic ten naped bez tych narzedzi. Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak czy siak potrzebujesz coś na comie. Tutoriale są
     
  4. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Gdzie można takie cos kupic?? Tylko nie za drogo bo profesjonalista to nie jestem. No chyba ze dacie jakis schema tylko ze po polsku bo nie bardzo kumam angola. POZDRAWIAM!!
     
  5. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    chłopie wszystko masz na forum, TUTAJ masz tutorial jak samemu zrobić spear do wyciągnięcia klucza z napędu.
     
  6. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Faktycznie. Dziękuje wam! Temat mozna zamknąc.
     
  7. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Cholera! Zrobiłem wszystko jak w tym linku i nie dziala. W jungleflasher Serial Data is Bad a w DVDKEY same 00000. Potem kombinowalem przy tych wejsciach R707 i uwalilem te male gowienko nawet z tymi "blaszkami" u podstaw. teraz jest tylko plastik. Pomyslalem ze zrobie tak ze kablem to zrobie (przylutuje kabelek do sciezki) ale uwalilem R709. Kurde no to zlutowalem R709 i naped sie otwieral i zamykal. Ale potem jeszcze uwalilem R710. Wplatalem kabelek do tych dziur i R709 i R710 polaczylem ale naped zaczal sie caly czas otwierac i zamykac. Potem znowu kombinowalem i teraz juz nic sie nie dzieje. Co mam zrobic aby naped zaczal normalnie funkcjonowac. Jak połączyc te sciezki o ile sie da. Niezdara ze mnie. Pozdrawiam!
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    po tekiej masakrze bedzie dobrze jesli wogole da sie go zrobic. Jaki masz dash? mozliwe ze jedynym ratunkiem bedzie nowy naped i wyciagniecie keya z plyty.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Włącz konsolę USTAWIENIA>dane systemowe odczytaj wersje dash, jeśli masz poniżej 7371 lub=7371 nowy napęd mam, odczytamy wszystko z mobo. Napęd to sieka:D
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    ja piernicze ,po takich zabiegach w szpitalu jak by mi tak szwy łączyli to dziękuje bardzo :D
    tak jak mowi akir trzeba odczytac keya z płyty o ile masz dasha 7371 lub niższy.
    BO wątpie aby napęd wstał,jak nie wyciagniesz klucza to konsola do wyrzucenia
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    lutownica transformatorowa rulez
     
  12. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    To nie była transformatorowa. Ale bede kombinował bo jestem pewny swego. Dash raczej bedzie nowy wiec Mobo odpada.
     
  13. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Kurcze udało mi sie to zrobic juednak musze to jeszcze tylo dopracowac zeby tam nic nie haczylo itd. Problem w tym ze nie moge wyciagnac Key'a z napedu. Zrobiłem ten Probe z tej strony ale nie dziala. Przykladam igle w odpowiednie miejsce i nic. Zasilanie mam z Kompa taki czerwony kabelek. Pomorzcie bo chce wyciagnac key'a z tego napedu i sie go pozbyc.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nikt nie wie jak wygląda twój układ RS, po takim zabiegu ciężko będzie żeby odczytało ci, tu trzeba będzie ostre mostki zrobić:p
     
  15. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Ale wczesniej bylo to samo. Wczesniej gdy wszystkie uklady byly OK to to tez nie moglem odczytac. Normalnie przykladalem igle. Moze nie zasila mi tego "probe". mam do niego podlaczony jeden kabelek z zasilania i podpnam go do wtyczki od zasialacza PC
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a gnd to co? powinny byc 2 kabeli - 5v i gnd
     
  17. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Boże i po co koleś bierze się za elektronike skoro nie ma o niej zielonego pojęcia,umie trochę lutować i myśli że to wystarczy,gościu z takimi umiejętnościami to prędzej konsole na toster przerobisz
     
  18. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Dobra. Udało mi sie wszystko zrobic. A co do elektroniki to lutuje dlugo i troche sie na tym znam. polaczylem kabelki a w tym probe to zmienilem tranzystor i smiga. Temat mozna zamknac. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum