1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon 0225 i dash najnowszy i problem

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Toteklotek, Listopad 30, 2012.

  1. Toteklotek

    Toteklotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dostałem do przerobienia slima,z najnowszym dashem, po podłączeniu pod JF wykrylo go jako 0225(chyba po aktualizacji powinien go wykryć jako 0401) ale nie miał zweryfikowanego klucza itu się zdziwiłem , zrobiłem flasha wgrałem lt 3.0 ,odpaliłem płytke z grą pod 3.0 a tu niespodzianka wyczyść płytkę (gra działa na innych konsolach)szmatką.....jakieś pomysły czemu nie chcą się gierki odpalić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: liteon 0225 i dash najnowszy i problem

    W slimce tylko napęd 9504 zmieniał się w 0272, reszta pozostawała nie ruszana. Takze jak jest 0225 to wgrywasz mu fw od 0225. Nie chce Cie straszyć ale może być już po konsoli, niezweryfikowany klucz jest przeważnie błędny, do tego dochodzi błędne keyarea. Najlepiej wrzucić inny napęd, jak to samo to śmietnik obecnie, za jakiś czas będziesz mógł rgh na nim zrobić najwyżej.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Toteklotek

    Toteklotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    spoko wgrałem jeszcze raz i klucz już jest zweryfikowany, ale nadal gry pod 3.0 nie odpalają się :-(
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: liteon 0225 i dash najnowszy i problem

    A oryginalne?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. Toteklotek

    Toteklotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    orginały chodzą,nawet gierka Tekken nagrywana odpaliła się, ale gierki pod 3.0 już nie chcą się odpalić
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  8. Toteklotek

    Toteklotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wyczyściłem cash i nadal to samo

    Key found in KeyDB at record (2 - Desktop) <----czy tak powinna ta linia wyglądać ?,czy jakoś inaczej ?

    może być wina lasera że nie czyta wszystkich Media ID,znaczy że konsola powiedzmy czyta verbatimki,a nie będzie czytać platinium ?

    oki doszedłem, jednak tak jak myślałem laser miał opory z płytkami Omega ,wystarczyło zmienić płytki i zmienić Media Id i gierki śmigają :)

    Alert Nie pisz post pod postem. Od tego jest opcja Edycji! Warn.. #ESLORD

     
  9. rev_krk

    rev_krk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    aby rozwiązać Twój problem musisz:
    1. wgrać oryginalne oprogramowanie, oczywiście z Twoim kluczem
    2. wykonać full dump
    3. wgrać ponownie LT tylko jako source podać plik pełnego flasha, a nie sam key
    4. teraz powinno wszystko działać
     
  10. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: liteon 0225 i dash najnowszy i problem

    Full dump to ofw z napędu nigdy nie przerabianego,wyciągniesz to tylko raz.
    A to że wgrasz ofw + dvd key i sczytasz ponownie to już nie jest to.
    Jeżeli przez Slim key będzie działać to ok ale jak uwalisz i nie masz ofw to nic nie da taki zabieg.

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
Wczytywanie...

Poleć forum