1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon 0225 nie moze wejść w status 0x52

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bynus, Grudzień 13, 2011.

  1. bynus

    bynus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Rozkręciłem Xboxa napęd wszystko podłączyłem do kompa wykrywa mi ładnie napęd w JF zgodnie z tutorialami jakie przeczytałem mam dotknąć punktu MXP01 i powinno mi wykryć napęd itd. a jest taki mały problem ze nie wykrywa mi napędu i nie moge odczytać klucza (mam usb probe) no i nie moge zrobić sobie flasha. Dodam ze napęd był już flashowany jest na chipie Winbond i był wiercony a jeszcze zrobiłem update dasha do najnowszej wersji i nie wiem czy to czasem nie był błąd i nie wiem co zrobić teraz. Czy po aktualizacji dasha napęd sie zablokował ?? Czy można go teraz jakimś sposobem odblokować ?? I co sie stało z napędem bedą chodzić na nim oryginały czy jak ??

    Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
  4. bynus

    bynus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli mam odblokować napęd wg tego tutorialu ?? ale nie mam klucza a tam jest napisane "Upewniamy sie ze mamy klucz, bez niego nie robimy nic dalej!!!" wiec nie wiem a jak chip juz był wiercony to co mam tylko przytknąć kabelki do wyznaczonych miejsc??
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    wacik ,że spirutusem się tam przykłada i to styknie
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Naciśnij SlimKey jak wyskoczy okienko to naciśnij NIE i powinno zczytać klucz
     
  7. bynus

    bynus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no fajnie wyciągłem ten klucz mam tam jakieś pliki no to teraz jest taki problem ze nie mogę wgrać firmware bo jak w JF wcisnę Lite-ON Erase to wyskakuje mi komunikat ze to nie jest napęd liteon i nie wejdzie w ten tryb vendor mode czyli 0x72 no i nie wiem czy mam gdzieś pomieszane opcje w JF czy co
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak zczytasz klucz, tam dajesz LT jakiego chcesz wgrać, przechodzisz do tej zakładki i naciskasz Write
     
  9. bynus

    bynus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to teraz jest Drive returned Invalid Status i tylko OK do naciśniecia a wcześniej nie trzeba dać erase ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum