1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon 16d2s kalibracja

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez venom85, Czerwiec 23, 2012.

  1. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    Witam,czy kalibrowal ktos moze laser w swojej konsoli??jezeli tak to z jakim skutkiem i jak to zrobi??korzystalem z tutka znalezionego w sieci ale pod samsunga i nie wiem czy krece odpowiednia srubka,chociaz tylko na niej byl opor podobny do opisywanego.w tutku kazali krecic w prawo a ja u mnie musialem w lewo by uzyskac pozadana wartosc...po wszystkim nie ma zadnego pozytywnego efektu,tak jak laser czasem lepiej lapal a czasem gorzej tak jest dalej
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    co do litka to chyba nowy laser lepiej kupić bo tak kalibracja jakoś nic nie daje w przypadku litka na dłuższy okres czasu.
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    na laserze masz 2 potencjometry kręcisz tym po lewej stronie bo ten jest od DVD, w lewo.
    Nie schodź niżej niż 4.5-4 bo laser długo nie pochodzi.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Nie sluchaj. Smialo zejdz na 3.0 lecz nie nizej

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  6. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    dalem na 3.0 i plyty zgd2 chodza lepiej ale prototype 2 nie da sie zainstalowac na dysku przy okolo 50% wywala blad i gra wogole nie chce sie wlaczyc,na drugiej konsoli ta sama plyta sie instaluje i gra chodzi
    czy to czas na wymiane lasera??
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    no i laser pochodzi mu może z pół roku a potem śmietnik, bo soczewka już się nie będzie do niczego nadawać.
     
  8. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    aha i wyskakuje,ze plyta nie jest obslugiwana PROTOTYPE 2 a widac jej logo po wlozeniu do napedu
    czy to napewno laser??
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Heh piszesz zeby ustawic na 4,5-5 a tyle to ma laser oryginalnie
    Kazda kalibracja to tymczasowy zabieg.

    Plyta nieobslugiwana to brak topologii lub cicha aktualka
    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn

    Oryginalnie laser ma między 5-6 panie kolego ;-)

    Dokładnie, ale lepiej zaczynać od większego oporu na którym płyty już zaczynają startować, bo wtedy autor nacieszy się laserem dłużej. Wrzuci 3.0 i po pół roku optyki nie ma.
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    kup nowy oryginalny laser i zmierz opor wtedy pogadamy

    koszt laser to 30 zl wiec temat i dyskusja zbędna
     
  12. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    wlozylem nowy naped z moim kluczem i wyskoczylo plyta nie jest obslugiwana czyli wyglada na cicha aktualizacje,co mam z tym zrobic??
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Dograc topologie

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    w abgxie wyskakuje ze topologia jest
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a masz nowego dasha?? lt 3.0 też??

    wyczysciłes pamięc podreczną??
     
  16. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    oryginalny do litka ma 5.56 czy jakoś tak, HOP 141 już ma mniej miałem nowy z 3,50
     
  17. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    sorki chlopaki,przez przypadek wrzucilem z powrotem lt 2.0 :)
    skumalem dopiero sprawdzajac stare gry
    dzieki za duze zainteresowanie i chec pomocy pozdrawiam i do usuniecia
     
Wczytywanie...

Poleć forum