1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon 74850C nie czyta płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamiwwy, Październik 15, 2011.

  1. kamiwwy

    kamiwwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wyszków
    Witam, posiadam klucz do swojego liteona po wgraniu dasha jak wiadomo kasuje on modyfikacje wrzucone w napęd. Nie raz przerabiałem swój napęd czy też kolegów poprzez XECUTER CK3 Lite ale tylko do ixtreme 1.61.

    Dobierałem różne fw LTPlus-0225-v1.91.bin / LTPlus-0225-v1.92.bin / LTPlus-025-v2.0.bin , a także fw LTPlus-748v1.1.bin ( zauważyłem iż do przeróbki 1.61 w inquiry, identify i drive serial nie ma zmian w kodzie, a przy fw w/w są mniejsze lub większe zmiany... sam DVD Key oczywiście jest taki sam).:confused:

    Po wgraniu ze spoofowanych fw do napędu nie czyta on żadnych płyt ani gier oryginalnych, ani filmów DVD - nie mam żadnej płyty audio żeby sprawdzić czy i tego nie czyta...:mad:

    Dodam że poza swoją wiedzą korzystam z wiedzy mądrzejszych np tutoriala
    http://http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/%5Btutorial%5D-flash-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-98709.html

    - używałem różnych JF wersji starszych jak i na ta chwile najnowszych, a fw wgrywam pod dosem.
    - nie wchodzi w grę pomylenie klucza czy też napędów.

    reasumując:
    a) czy kombinując z różnymi fw mogłem "rozkalibrować" napęd ???
    b1) czy jakbym wgrał poprzedni plik lite_cfw.bin zespofowany do ixtreme 1.61 który używałem wcześniej, a dash go skasował powinien on działać pod nowym dashem - bo płyt nie czyta również.
    b2) druga sprawa - kolegi napęd przerobiłem do LTPlus-025-v2.0.bin przed wgraniem nowego dasha i też nie chciał czytać płyt przywróciłem fw ktore miał wcześniej tzn ixtrem 1.61 ktore sam mu wgrałem i pliki miałem gotowe - i nadal płyt czytać nie chce.


    Widać psuja ze mnie dobra - prosiłbym o jakieś podpowiedzi, sugestie osób obeznanych w temacie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dash najnowszy ma być fw to LTPlus-025-v2.0.bin, tamte są do slima. Zapewne uszkodziłeś lasery
     
  4. kamiwwy

    kamiwwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wyszków
    u kolegi wgrywałem LTPlus-025-v2.0.bin - czytać płyt nie chciała konsola i wracając poprzednie fw ktore było wgrane juz to nie pomogło.


    mam sprawny laser od napędu benq ktory sie przypalił :>
    laser pasuje wiec spróbuję go wymienić z tym że trzeba tam rozlutować zworkę antystatyczną

    http://http://www.console-spares.co.uk/catalog/media/gbu0/prodlg/xbox-360-benq-laser-2-asp.JPG

    są tam 3 punkty niepołączone ze sobą i nie wiem za bardzo po co i jak to rozlutowywać. Chyba że nowe lasery właśnie te punkty maja połączone a wyjmujac laser z innego napędu wszystko jest przygotowane ???
     
  5. kamiwwy

    kamiwwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wyszków
    tak tu kolega miał racje wymieniłem laser z padnietego benq do liteona wgrałem fw w/w i gry działają czyta co prawda tylko płyty verbatim ale lepsze to niż nic.
    Teraz zastanawiam sie co z napędem kolegi bo z tego co pamiętam wgrywałem LTPlus-025-v2.0.bin aczkolwiek pewności nie mam. Czy jest możliwość ustawienia bądź naprawy takiego lasera, czy zostaje tylko wymiana ?
     
  6. Ivalhoe

    Ivalhoe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nic nie trzeba rozlutowywac !!!
    Jesli masz sprawny laser z uzywanego napedu, to go przekladasz i tyle

    Jak juz przelozysz i podepniesz tasmy to sprawdz sam naped przed sflaszowaniem zapuszczajac mu jakis film DVD (moze byc nawet kopia)
     
Wczytywanie...

Poleć forum