1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon 83850c nieudany erasing

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez japanman1, Marzec 30, 2010.

  1. japanman1

    japanman1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam taki problem jak w temacie. Wymazywałem fw z napędu po zczytaniu klucza w litku DG-16D2S 83850c w jungleflasherze i zawiesił mi się komputer.
    Postanowiłem użyć dosflasha ale nie wykrywa mi napędu. Właczylem znowu jf iteż nie widzi napędu.Lampka na przyciskiem od właczania/wyłącznia konsoli miga cały czas. Napęd jest podpiety kablem sata do plyty głownej, a zasilanie biore z konsoli. Prosze pomożcie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak go nie widzi dosflash to sprobuj na innym PC. Jesli dalej to samo to nape uwalony, czeka Cie wymiana. A tyle razy mowilem zeby flasha nie robic pod windowsem...
     
  4. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    mi też niewykrywał napędu

    podłącz sata do innych portów na płycie głównej

    a jak to niepodziała to: w DOSIE wpisz "dosflash" (jeszcze enter nie wciskaj) włącz konsole i momentalnie ENTER! - mi ty o to sposobem znalazło poprawnie xboxa :>
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    albo wpisz na sztywno:
    dosflash liteon e port
     
  6. japanman1

    japanman1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wpisałem na sztywno dosflash liteon e port do ktorego jest podłaczony naped
    i wyskoczyło mi to :

    [​IMG]

    [​IMG]

    Dodam jeszcze tylko że tacka napędu nie chce sie wysunąć. Przy wyciąganiu keya nie bylo z nią problemów. Probowałem też metody sajdorra i nic.
     
  7. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wpisuj dosflash liteon e port do bólu... miałem kiedyś coś takiego i za którymś razem zaskoczyło....
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    port masz 0970 czyli:
    dosflash liteon e 0970

    I uzyj dosflash 1.8
     
  9. japanman1

    japanman1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Użyłem dosflasha 1.8 wersja 16 bitowa ( w paczce były jeszcze dosflash32, i 64)
    Wpisałem dosflash liteon e 0970 i wyskoczyło mi: że robi erasing a potem erasing ok i erasing finished. Co teraz mam zrobić ? Wpisałem dosflash i nie wykrywa mi nadal napędu. Jak podlaczylem konsole do tv to wyskoczył
    błąd e 64.
     
  10. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Po wyczyszczeniu fw dosflash nie wyświetli Ci, że znaleziono napęd, tylko informację, że napęd jest nie do zidentyfikowania. Niżej będzie informacja, że pamięć napędu została odblokowana i wynosi 256kb. Wybierasz numer napędu, potem [W] i wpisujesz nazwę fw.
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    powinienes miec pod któryms numerkiem ze niezidentyfikowany napęd,wtedy juz wiesz że to liteon z reszta przecież nie są ci numerki potrzebne tylko port pod którym masz napęd wpisz poprostu write zeby zapisać

    -uruchamiamy nasz bootowalny pendrive i wpisujemy "dosflash liteon e CE00" (CE00 - to port pod który mamy podłączony napęd i sprawdź pod jakim masz go w swoim komputerze)
    -jak wyczyści napęd wpisujemy "dosflash" i gdy wykryje nieznany napęd, klikamy "y" i enter
    -po czym wyłączamy i włączamy zasilanie, napęd powinien się odblokować
    - program zapyta nas o numer pod jakim wystąpił napęd, więc wpisujemy go i klikamy enter
    -teraz wybieramy "w" (WRITE) i enter, a następnie podajemy nazwę pliku, który przygotowaliśmy na pendrive
    -czekamy aż banki zostaną wgrane i gotowe
     
  12. japanman1

    japanman1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziękuje wszystkim za pomoc, dzięki że podzieliliście się ze mną swoją wiedzą :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum