1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LiteON 9504 po aktualizacji do LT3.0 nie czyta żadnych płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez scorpion10, Kwiecień 10, 2012.

  1. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co może być nie tak. Wgrałem stokowe oprogramowanie po czym zauktalizowalem dasha do najnowszego i polecialem z LT3.0 Napęd jest poprawnie widziany na kompie, klucz jest ok, wszystko wydaje się być ok ale na konsoli mam tylko komunikat odczytuje płytę i zaraz po tym otwórz napęd i nic jak to mówią blada d.... Co mogłem zawalic że tak się dzieje. Wgrałem LT dla LiteON 2702 bo taki chyba idzie do 9504 i tak wykrywal mi go jungle. Czy ktoś ma jakieś sugestie co mam dalej z tym fantem działać ?


    Tapatalk scorpion
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sawiam na uszkodzony laser

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wrzuc, oryginalne dvd z filmem. Jak będzie dalej to samo to padł laser.

    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  5. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmmmm. Ale nawet go nie dotknolem . Muszę spróbować poprawić połączenia taśm i wygrać stoka i wtedy się upewnie czy coś padło czy wina oprogramowania. Ale może ktoś już tak miał ?

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
     
  6. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    ja miałem podobnie z 9504, w JF wykrywało go jako 0225 więc zapodałem mu FW0225u (bo niby takie powinien mieć) i efekt taki jak opisujesz (nawet oryginału nie czytał). Wrzuciłem mu FW0225 (bez"u") i wszystko śmiga.
    http://xboxforum.pl/konsola-23/dziwny-przypadek-z-liteon-9504-dg-16d4s-128784/#post996905
    nie dostałem odpowiedzi na to pytanie czemu się tak zadziało. Nigdy nie miałem z tym problemu i zawsze ładowałem lik z "u" do tego napędu.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podlaczaac naped do bez odlaczania tasmy, czesty rezultat spalony laser. Wsadz jak napisal eslord film jak ruszy wina fw, jak nie lasera. Koniec tematu

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli podłączenie elektroniki do kompa z odpieta taśma grozi czymś takim jak spalenie lasera ? Czemu tak niby jest, myślałem że bardziej bezpieczne niż z podpieta taśma. Ja przed 3.0 wgrałem stoka dla 2702 i było wszystko ok. To nie wiem czy zmiana dla innego modelu cos zmieni ale wieczorem tak zrobię i się upewnie zanim kupię nowy napęd. A w razie czego gdzie panowie kupię napęd pewny i do tego modelu Xbox-a, żeby znów go szlak nie trafił :(


    Scorpion
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    nie zbadane są wyroki boskie i skoki napięcia na kablach zasilających jak również transmisyjnych!
    przerabiając konsole zawsze należy zachować minimum BHP!
     
  10. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy te lasery dostępne na allegro będą ok ? i czy trudno sie go wymienia; czy to raczej proste ?

    Scorpion
     
  11. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Skoro model będzie się zgadzał to będzie ok, a wymiana lasera to nic trudnego.

    A laser można uwalić jeżeli nie odłączysz taśmy.
     
  12. alladyn1204

    alladyn1204 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    wgrać LT+ 0251 i powinno chulać. Jak wgrasz złe FW to też może nie czytać płytek.
     
  13. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    0251 jest do Phatów a nie do Slimów
     
  14. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Po wgraniu stocka tez cisza absolutnie zadnej płyty nic ani drgnie. Jest tylko otwórz napęd lub wczytywanie ale nic poza tym ... Płytka sie zaręci raz czy dwa i tyle. Powiedzcie mi jak ustalic model tego lasera, gdzie mogę go tanoi kupic i jak sie go wymienia, czy ktoś z was moze juz to robił ?
     
  15. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Szukaj modelu hop-15xx takie są w slimach. Wymiana jest prosta, wystarczy rozkręcić napęd, wyciągnąć stary laser i założyć nowy. Trzeba tylko pamiętać o zdjęciu zworki antystatycznej.
     
  16. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jak np pisze 150x na naklejce to powinien działac OK skoro sprzedawca zapewnia ze jest to od tego LiteON -a ? A gdzie jest ta zworka, trzeba ja rozlutować czy to jakaś zdejmowana ? mam nadzieje ze ten zabieg nie niesie nowego ryzyka uwalenia, bo to jak on sie uszkodził to dla mnie szok bo nie wiem kiedy i jakim cudem :( skoro taśmy mialem odpiete od lasera i jego napedu i napewno nie byl w zaden sposób dotykany... eehhhh ... wkurzajace to jest, ale cóż nie ma róży bez kolców. Mysle że żadnej kalibracji czy innego ustawienia po wymianie nie muszę juz robić ? I na przyszłość jak radzicie żeby absolutnie odpinać przy flaszowaniu taśme od lasera i jego napędu czy też jest to bez znaczenia i lepiej jej nie ruszać i flashować z podpietym laserem ? Bo ja mialem odpiety i nic nie pomogło i tak padł. Czy ten laser bedzie od do tego modelu mojego 16D4S 9504 0272 z Maja 2010r ? http://allegro.pl/hop-15xx-hop-15xx-liteon-16d4s-nowy-gw-fv-xbox-360-i2268128309.html
     
  17. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Będzie dobry, zworkę trzeba rozlutować na pewno ją zauważysz :)
    Taśmy zawsze warto odpiąć.
    A tak swoją drogą próbowałeś odpiąć i jeszcze raz docisnąć te wszystkie tasiemki w napędzie ? Skoro miałeś wszystko odpięte to dziwne żeby laser padł.
     
  18. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odpinałem juz dwa razy i poprawiałem taśmy łączące. Prubowałem tez powrócić do oprogramowania stockowego i wszystko ma ten sam efekt.... Nie czyta absolutnie zadnych plyt. Zachowuje sie jak 100% uwalony :)...... Dlatego tez zamowilem juz ten z linku powyzej mysle ze jutro juz bedzie i sie dowiem co i jak. Przy montażu zachowam chirurgiczna czystość i bezpieczeństwo :) Dla bezpieczeństwa LT3.0 wgram jeszce przed montażem nowego lasera i potem juz bo zablokowaniu oprogramowania wrzuce tylko laser i zobaczymy czy bedzie zonk czy wsio wreszcie ruszy
     
Wczytywanie...

Poleć forum