1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon brick ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez akakuk, Styczeń 29, 2010.

  1. akakuk

    akakuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Witam. Wczoraj cały dzień się męczyłem z następującym problemem.
    Zrobiłem flash liteon'a 74850c i wrzuciłem do niego iXtreme LT. Wszystko przebiegło pomyślnie. Gdy zabrałem się za flash napędu kolegi, także wszystko przebiegło bez kłopotów, lecz na koniec pojawił się problem. Napęd dał się sflashować w Dosflashu. Po wyłączeniu konsoli, nie wsunął się.
    Napęd zupełnie nie reaguje i nie jest rozpoznawany przez PC. Nie widzi go ani JungleFlasher, ani DosFlash. Jedyny objaw życiowy napędu to ciągła praca silniczka odpowiedzialnego za obracanie płytą.

    Obawiam się najgorszego. Próbowałem czyścić pamięć napędu L-O-Eras'em i Dosflashem i ponownie flashować, ale bezskutecznie. L-O-Eras pokazuje status FF80. Pierwszy raz spotkałem się z takim zjawiskiem. Czy ktoś może mi rozjaśnić moją sytuację i podsunąć jakieś rozwiązanie?

    Z góry dziękuję!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wyczysc dosflashem. ale jesli doflash go nie widzi to trup. jedyna zagadka dla mnie jest to ze silniczek sie kreci a nie powinien. zobacz czy cos sie nie spalilo na elektronice.
     
  4. akakuk

    akakuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Druga sprawa. Postanowiłem na spróbowanie wstawić napęd Hitachi 78FK.
    Spoof'uję go jako liteon i przypisuję klucz z liteona. Po podłączeniu do konsoli ciągle wyskakuje ''Odtwórz DVD''. Co jest !?
     
  5. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ESD sie klania...

    ESD (ang. Electrostatic sensitive device) - Urządzenie czułe na wyładowania elektrostatyczne
    to podstawa jesli zabierasz sie za elektronike,

    pozdrawiam:)
     
  6. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czasem tak bywa jak ktoś po przeczytaniu poradnika z forum uważa się za speca, cóż kolego najwyżej jesteś kumplowi krewny napęd
     
  7. akakuk

    akakuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    dobra. hitachi wsadzony i działa ;]
     
  8. akakuk

    akakuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Na ok. 50 napędów do tej pory padł 1. Myślę, że wiem co robię ;)
     
  9. kiler123

    kiler123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodajmy ze poszły dwa napędy. Po wgraniu na drugi kolejny ma te sama reakcje - kreci silnikiem i trup.
    Moze jakis wyjatkowy klucz?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a uzywasz jungleflashera 1.7? bo starszy zle zrobi LT.
     
  11. kiler123

    kiler123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem w tym że na jednej konsoli poszło ;)
    A teraz po podpięciu napędu nie odpala sie komputer (kontroler VIA blokuje start). Po wyłączeniu go w managerze urządzeń odpala, gdy go włączę silnik w napędzie zatrzymuje się i włącza co chwile oraz komputer zamarza.
     
Wczytywanie...

Poleć forum