1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon dg-16d2s nieudany flash

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez robertus64, Maj 11, 2011.

  1. robertus64

    robertus64 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Chcialem zrobic zmiane oprogramowania z iextreme 1.6 na lt w napedzie liteon DG-16D2S 74850c
    .KLUCZ mam zgrany ale niestety zamiast dosflash do wgrania LT wykorzystalem Jungleflash 1.73 i stalo sie.
    Podczas wgrywania zwiecha w polowie,naped martwy.
    Co ciekawe po ponownym wlaczeniu komputera z podlaczonym uszkodzonym napedem Jungleflash nie widzi zarowno karty sata na via, napedu liteon ,a w menadzerze urzadzen mam ze sterownik via nie dziala prawidlowo.
    PO odlaczeniu uszkodzonego napedu od komputera wszystko jest ok jungleflash wykrywa karte via
    Mam pytanie jak i czym reanimowac ten naped???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    l-o erase :) pod dosem ...

    w ogóle WSZYSTKO sie robi pod dosem :)
     
  4. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Dokładnie pod dosem lepiej. Jungleflash lubi się wieszać zwłaszcza jeśli system nie jest świeży. Ważne też jaki masz system. Ja testowałem na Vista ( mimo trybu zgodności raz na jakiś czas wiecha) Xp pro ( mniej wiech) W98 stabilnie pod warunkiem że świeża instalka..
    Dos - 100% skuteczności
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    w jugle tez możesz dac mu erase.....albo odpal dosflash32 z pakietu dosflash 1.9...też jest lux
     
  6. mcmarcin

    mcmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ponawiam temat mam to samo co co autor tematu, tyle że ani dosflash ani jungleflasher nie widzi mojego napędu po podłączeniu konsoli do tv wywala błąd e64. Proszę o Pomoc nie mam pojęcia co mogło się stać
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Ale głupoty piszecie. Jak macie niekompatybilny kontroler, albo złe sterowniki i źle skonfigurowany system to owszem - JF lubi się zawiesić. Ja od roku flas***ę na Windowsie i to różnych, począwszy od XP x86, x64 kończywszy na 7 x64 i nigdy nie doznałem zawieszenia się JF używając X360USB, czy też kontrolera z płyty głównej AMD 890FX.

    Jeżeli ani dosflash ani jf nie widzi napędu lipny kontroler, lub uszkodzona elektronika napędu.
     
  9. mcmarcin

    mcmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kiedyś już robiłem przez jungleflasher i wszystko było ok teraz jak chciałem ponownie wgrać nowy flash wszystko szło ok do momentu zapisywania nowego flasha dałem write i program załapał brak odpowiedzi po ponownym podłączeniu konsoli i restarcie programu nie wykrywa mi napędu więc kontroler powinien być w porządku.
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica

    to ty kolego gadasz głupoty....liteon erase i w vendor go i wgrać DOBRY soft i pójdzie
     
  11. mcmarcin

    mcmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no własnie daje liteon eras i nic się nie dzieje odłączam napęd podłączam i nic nie przechodzi w vendor mode
     
  12. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Wielki znawco to nie ja mam problem. Świetne rady dajesz z tym dosflashem32 hahaha.

    Jak podczas wymazywania/zapisywania zawiesza się komputer coś jest nie tak z kontrolerem/sterownikami i wszystko pod Windą będzie wisieć, czy to JF czy dosflash32.
     
  13. lolo183

    lolo183 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ja mam podobny problem lecz z napędem Hitachi GDR-3120L . Przy próbie sflashowania programem JungleFlasher komputer mi się zawiesił z tym tylko że nie podczas wgrywania nowego flashu tylko przy przełączaniu go w tryb ModeB . Po odczekaniu 15 min zresetowałem komputer (ponieważ nic nie szło zrobić) . Jak komputer już się uruchomił to napędu już system nie widzi . Proszę mi powiedzieć co mam z tym zrobić ? Pozdrawiam
     
  14. zbyszek1304

    zbyszek1304 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Poszukaj lepszych sterowników do via i próbuj dać napęd na ślepo w vendor mode(Intro/Device id)
     
  15. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Podlacz zasilanie napedu podlacz sate i wejdz do biosu jak go tam nie wykrywa to spaliles naped. Badz co badz ale tam musi sie pokazac.

    Sent from my X10i using Tapatalk
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica

    O czym ty mowisz stary..kulgam sie ze smiechu...heh


    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  17. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    heh, nawet w biosie nie pokaże napędu jeśli np. fw był wyczyszczony
     
  18. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów

    Nie no chodzi mi o to ze, autor tematu napisał że cos zknocił i napędu mu nie wykrywa w JunngleFlasherze i że go prawdopodobnie zabił. Więc doradziłem by sprawdził w Biosie czy go wykrywa. Prawda taka że jak tam się nie pojawi to jest cos nie tak z napędem. Zgadzasz się?
     
  19. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie, wystarczy że wyczyści się fw napędu i też nie będzie go wykrywać.
    A wystarczy wprowadzić w vendor i kontynuować flash
     
  20. mcmarcin

    mcmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale jest taki problem że nie da rady go wprowadzić w vendor
     
  21. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To próbuj na każdym porcie.
    Jeśli dalej nic to załatw sobie nowy
     
Wczytywanie...

Poleć forum