1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon dg-16d2s Próba PMT napęd nie reaguje

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez losiu110, Marzec 3, 2015.

  1. losiu110

    losiu110 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupca
    Witam drogich forumowiczów, wczoraj chciałem wyciągnąć klucz z w/w napędu, przerabiałem już kilka sztuk każda szła od strzała, i wczoraj zabieram się jak zawsze, probe (własnej roboty) przy wyciągnietej kostce dokładam wkładam kostke, i błąd, i powtarzałem z 3/4 razy i każdym razem error, przy chęci następnej próby zorientowałem się że napęd wg nie działa, odłączałem podłączałem nic. Komp staje na sprawdzeniu napędów, oglądałem pcb wygląda ok, nic się nie zaiskrzyło, nie zadymiło, nic nie zalatuje zapachem spalenizny. Jest szansa by go odratować? Najgorsze jest to że nie zdążyłem wyjąć klucza napędu ;/ I czy uszkodzona jest elektronika, czy FW wyrzuciłem przypadkiem? Pomóżcie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    A konsola widzi ten naped ??? Oryginaly dzialaja ??
     
  4. losiu110

    losiu110 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupca
    Konsola go nie widzi, napęd nie reaguje na nic ;/ sprawdzałem rezystory zerowe i są ok. Jestem w szoku bo już robiłem kilka napędów i nigdy nie stało mi się coś takiego przy próbie zczytania klucza, a teraz to w ogóle katastrofa ;/
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rgh trzeba
     
  6. losiu110

    losiu110 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupca
    Nie ma możliwości wskrzesić go bez rgh? wg dziwi mnie że podczas próby odczytu klucza tak się stało, po prostu nagle komp się przyciął i JF krzyknął że nie ma napędu, wtyczka źle włożona nie była ;/ jakieś sugestie?

    EDIT: Może to dlatego że wcześniej było lt i to miał być update do 3.0 ale mój napęd też miał 1.9 i do 3.0 poszło bez żadnych komplikacji z wyciągiem klucza
     
  7. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Ale czy naped otwiera sie ???
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie otwiera się na pewno. Tak to jest jak zasilanie do napedu z konsoli sie bierze. To nie setny przypadek na forum.
     
  9. losiu110

    losiu110 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupca
    Tylko nigdy nie było żadnego problemu, to nie był pierwszy napęd który przerabiałem, i każdy tymi samymi sposobami, więc zostaje mi rgh tylko tak?
     
  10. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    I tu masz w 100% racje kolego.
    A Tobie pozostaje tylko rgh bo i tak keya nie wyciagniesz bez tego a nowy napęd to koszt +/- 150zl
     
  11. losiu110

    losiu110 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupca
    No cóż, dzięki koledzy za zainteresowanie, myślę jeszcze nad pcb i wyciągniecie klucza przez rgh, tylko czy to się wg będzie kalkulować to nie wiem.
     
  12. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    A co jest uwalone w tym napedzie?? Sam mam takeigo, dzis kupilem za flaszke doslownie. Z tym ze lizard klucz wyciaga (niewiem czy poprawny). Ale naped martwy.
     
  13. losiu110

    losiu110 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupca
    @Papa LOLO@Papa LOLO powiedz mi w jaki sposób udało ci się wyciągnąć klucz? może jakieś info? uwalone z tego co wiem to okazuje się ze wyrzuciło ofw ;/ i napęd martwy komp go nie widzi i pod JF i DF więc jestem ciekaw tej opcji z lizardem
     
  14. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Wg tutka ze strony. Odczytalo mi taki key 0F214EB891404413D4707C22E1A1D7C0, wydaje sie poprawny.
     
  15. losiu110

    losiu110 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupca
    ten lizard to interfejs tak? szkoda że każdy napęd ma inny klucz, tak byś mnie ''uratował'' heh :)
     
  16. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Tak, programator usb. Klucz podeslalem w celu zaopiniowania :)
     
  17. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Ale podejrzewam ze Twój napęd się otwierał.
     
  18. losiu110

    losiu110 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupca
    A orientujecie się może koszt PCB plus odczytanie klucza przez rgh?
     
  19. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    A nie lepiej sobie zrobić rgh i tyle. Pcb myślę że 50-100zl, i key z rgh pewnie tak samo.
     
  20. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Dostalem taki z uwalinym napedem i niestety wlasnie sie nie wysuwa, ale klucz niby udalo mi sie wydobyc. Wiec ciekaw jestem co jest uwalone.
     
  21. losiu110

    losiu110 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupca
    U mnie nagle napęd zdechł, nawet po podaniu prądu laser nie błyskał i się nie ustawiał, a iks wyrzuca e64 u ciebie to samo?

    [QUOTE="fifi88]A nie lepiej sobie zrobić rgh i tyle. Pcb myślę że 50-100zl, i key z rgh pewnie tak samo.[/QUOTE]

    Masz rację, ale to nie moja konsolka więc muszę to jeszcze z właścicielem przegadać:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum