1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LiteON DG16D2S nie wchodzi w Vendor Mode

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez varit, Lipiec 10, 2012.

  1. varit

    varit Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z wejściem napędu LiteON DG16D2S w tryb Vendor Mode. Robiłem wszystko tak jak w tym http://xboxforum.pl/artykuly-206/tu...leflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/ poradniku. Po pierwszym razie gdy kliknąłem w Lite-On Erase wystąpił błąd. Według instrukcji nacisnąłem Intro/Device ID, i tutaj gdy przeleciały 2 linijki kropek zamknąłem program, gdyż myślałem, że się zawiesił. Ponownie go włączyłem, dodałem klucz napędu, wybrałem firmware, nacisnąłem Spoof. Następne w zakładce MTK Flash 32 kliknąłem na Lite-ON Erase. Napęd nie wszedł w Vendor Mode, tym razem po kliknięciu na Intro/Device ID poczekałem do końca i również nic się nie dzieje. Próbowałem program uruchomić ponownie, dodać klucz napędu, firmware i odrazu nacisnąć Intro/Device ID bez wcześniejszego klikania na Lite-On Erase, nie przyniosło to oczekiwanego skutku.
    Jako zasilacza używam USB Probe v3. Proszę o pomoc, pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Wylaczasz i włączasz zasilanie?

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  4. varit

    varit Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @!malyVVV
    Tak, wyłączam i włączam.

    EDIT:
    Udało mi się wejść w Vendor Mode, ale pozostał jeszcze jeden problem. Napęd zwrócił status 0x73 a nie 0x72. Jak klikam w przycisk write to pojazuje się informacja "Unknown flash type Write aborted!"

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.
     
Wczytywanie...

Poleć forum