1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon Ihas 124 B na 524B,90% i bład

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez neozgr, Marzec 14, 2013.

  1. neozgr

    neozgr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem i 4 płyty DL w koszu. Kupiłem nagrywarkę Lite-on IHAS124 B i przerobiłem ja na 524B . Robiłem wszystko tak jak w poradnikach na stronkach i lipa pierw jak było włączone OPC to przerywało nagrywanie w 50 % a po wyłączeniu OPC 90 %. Czy ktoś by mógł mi pomóc w tym problemie bo nie długo i Nagrywarka będzie w koszu.
    1. Jak ma wyglądać ustawienie EEPROM_Utility
    2.Czy mógł by ktoś zrobić plik do Platinium Disc ID: CMC MAG-D03-64
    3. Ustawienie ImgBurn

    I co jescze mogę robić źle
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    daj se spokuj z tym ID wlasnie dzis kupilem i trafilem na nie :) do bani
     
  4. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Albo nagrywac nie umiesz bo na kazdych sie da.
     
  5. neozgr

    neozgr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to skoro sie da to wytłumaczcie jak macie wszystko ustawione
     
  6. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Ja polecam testowac na 124b orginalnym modelu i polaczyc soft lt max z media id i wgrac. Prog jest zeby sobie media id polaczyc z lt max . Opisane na forum.
     
  7. neozgr

    neozgr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Remix27 no dobrze to mam wrócić do softa oryginalnego . No a jak go połaczyc opisz wszystko po kolej
     
  8. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    ihas 124B (cmc mag d03-64)- no udało się te id ogarnąć , zrobiłem oryginalny plik z ID od cevy rzerobilem ID platyny na predkosc 2,4 za pomoc ISSM D00-01 2.4x , nastepnie wrzucilem do nagrywarki , bufory na maxa jak pisali inni , smartburn tylko włączony reszta off w eepromie , OPC -on w imageburnie i nic wiecej Tomb Rider wypalony bez weryfikacji gra śmiga zaraz test xgd3 , instalacja na HDD w 100%
     
  9. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    No widzisz jednak sie da. Z crossem sa problemy glownie. A zmianna modelu nic nie daje dla gier xa
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    ja crosa nie mialem bo nie do tego mam nagrywarke ma nagrywac i tyle ,wczesniej inny ziomus mial tez problem po crosie i wrocil do oryginalu i mu zatrybilo wszystko , 1 koty za płoty 1 dvd spalony czas na kolejny i kolejny i... :) co do jakosci plyty nie wiem ile % bo jak smiga to jest juz oki dodam że nawet utorrent śmigał podczas palenia :)
     
  11. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Sprawdz sobie te z mojego sygn.
     
  12. neozgr

    neozgr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no oki teraz po kolej co mam zrobić tak na spokojnie i czy dostane tego pliczka do platiniumek
     
  13. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    neozgr - radziłbym Tobie wrócić spowrotem do FW iHAS124B.
    524B nic Tobie nie da, ten model ma kilka zbędnych funkcji.

    Poradnik poniżej:
    Następnie wgraj ponownie FW od c4eva pod Verbatimy.
    ( iXtremeBurnerMAX )

    Skonfiguruj IMGBurn v2.5.4.0 ( v2.5.4.0 ) zgodnie z moimi ustawieniami pod Verbatimy.
    ( ustawienia / screeny z IMGBurn )

    Dodam, że warto nagrywać wszystkie gry w Trybie Awaryjnym.
    Komputer nie pożera aż tyle pamięci RAM oraz nie są powłączane różne zbędne aplikacje, które mogą powodować błędy.

    Z w/w konfiguracją wszystkie moje gry wypalają się w 100%, przechodzą weryfikację w 100% i jakość nagrania wynosi przeważnie ok. 85%, czyli nie brakuje dużo do jakości oryginalnej tłoczonej płyty.

    W razie czego, pisz do mnie na PW.
    _________________________________

    Dodatkowo, radzę Tobie XGD3 nagrywać na Verbatimach.
    Wtedy jest 100% pewność, że wszystko się nagra dobrze.
    XGD2 możesz nagrywać na tańszych płytkach.
     
  14. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
  15. neozgr

    neozgr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to napiszcie mi po kolej co mam zrobic gdzie zmienic i czy dostane ten pliczek do platinium a najlepiej gotowy z softem
     
  16. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Ihas jest kaprysny da sie ogarnac .byl media id kazdej plyty pod lt max. Wgrac ustawic lt max. Niegrzebac w ustawieniach nagrywarki jak smiga. Ustawic dobrze imgburn
     
    1 osoba to lubi.
  17. neozgr

    neozgr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam juz ihas 124 B i co dalej i chciał bym nagrywać na płytkach Platinium nie Verbatim
     
  18. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Wgraj FW pod Platinumy i odpowiednio skonfiguruj IMGBurn.

    Przy innych płytkach niż Verbatim, nagrywanie XGD3 to loteria.
    Raz się uda, raz nie.
    Trzeba dużo pokombinować, by odpowiednio skonfigurować IMGBurn.

    Wystarczy poszukać, to nie boli: http://xboxforum.pl/ihas-241/nagrywanie-xgd3-na-platinum-cmc-mag-d03-64-a-149584/

    Na przyszłość polecam Tobie użyć tego:

    [​IMG]

    ... dostępne dla każdego użytkownika natychmiastowo po utworzeniu konta.
     
    1 osoba to lubi.
  19. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak chcesz plik pod cmc mag daj znac na PW dam ci link do niego zrobilem wlasnie i testuje bo widze ze tez masz ten sam ID co ja i jest on kapryśny
     
    1 osoba to lubi.
  20. neozgr

    neozgr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie zakupiłem dzis płytki Verbatim i Nagrałem Crysis 3 wszystko oki ale po właczeniu nie działa wyskakuje Płyta nie obsługiwana mam na konsoli L.T 2.0 .
    Czy moze być tak ze gra jest na L.T 3.0 i musze wgrac topology od 2.0 i nagrac i bedzie oki
     
  21. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Tak bylo , sa gry pod dane lt tez przygotowane. Wiec warto samemu wgrac dla pewnosci topologie. Gry co wychodza sa w 90% pod lt 3
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. WRUB5ON
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    205
  2. WRUB5ON
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    353
  3. akir
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    160
  4. BialyGTi
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    334
  5. Emil1120
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    198

Poleć forum